HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Bankban (4)

2006.09.02. 07:42 Morgó Medve

De térjünk vissza nézelődő ügyfelünkhöz, aki már gondolatban újabb ügyintézővel ismerkedett.

A terem közepén 30 körüli csinos asszonyka dolgozott szorgalmasan. Rövid haja talán festett de ha igen is szinte észrevehetlen, nyakában kis kendőt hordott. A férfi repülőn látott ilyeneket mikor jó húsz évvel ezelőtt a szakszervezettel voltak Moszkvában és a légikisérők hordtak ilyent. Kisfiú állt mellette, talán 11 éves lehetett. Csendben áldogált, nem zavarta az anyját. A férfinak tetszett a nő, volt valami megfoghatatlan báj szép arcán és vidámak voltak a szemei. El tudta volna képzelni társának. Sokat nem látott belőle mert a pult szinte mindent eltakart belőle, csak a feje és a válla látszott ki a pult mögül. De ez már nem is érdekelte a férfit, alulról lehett volna a nő akár Belzebúb is akkor is tetszett volna neki. Tekintete találkozott a nőével. Elszégyellte magát, újra beleméllyedt az ujságba.

Nem tudott olvasni. Fejét felemelve időnként ránézett a nőre. Tekintetük időnként találkozott. De mi a fene történik? Már majdnem felállt, hogy a magas testes férfit arrébb tolja a pultnál. Nem volt mit tenni tekintetét balra vetve nézelődött tovább. Fiatal vékony kislány ült a következő
munkahelyen. A toll mint a villám szántotta a papírt kezében. Szép mosolya volt, talán ha egy-két éve kaphatta meg diplomáját. Vagy lehet, hogy nincs is diplomájuk? Dehát annyi a kozgazda, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Na mindegy, nem ez a lényeg.

Hirtelen elvonult, igen nem ment, hanem vonult előtte a múltkori "három gráciából" az egyik. Most is szép és vonzó volt de mintha egy picit fel szedett volna magára. Vagy tévedek? - gondolta a férfi. Végülis az a pár kiló igazán nem zavarna, gondolta pimaszul, a gondolat is mosolyra fakasztotta bár picit elszégyellte magát. Közben a testes férfi befejezte dolgát a kendős asszonyka előtt, a férfi újra rápillanthaott, tekintetük találkozott. A nő nyilván egy gombot nyomhatott meg mert ugyanabban a pillanatban új szám jelent meg a kijelzőn. Mindenki először a táblára nézett majd a várakozókra vajon ki lesz a szerencsés következő? Senki nem mozdult. Az emberek tágra nyílt szemmel csodálkozva néztek. A kendős ujra megnyomta kissé türelmetlenül, valahogy olyan volt, mintha árulná magát de senkinek nem kellene. Most a férfira nézett és elnevette magát. Nem kínosan, inkább kedvesen, vidáman. A férfi is nevetett. Nem hangosan, éppen csak kicsit talán nagyobb mosolyra szaladt a szája mint szokott. Pár másodpercig élvezték, hogy mindketten hasonlóan élték meg ezt a csengetősdit mikor új szám jelent meg amire aztán megmozdult egy éltes asszonyság egy idősebb nőt is magával rángatva.

A férfi szeretett volna a piros kendőshöz kerülni, de tudta, sok mindentől függ hol adhatja elő óhaját. Határozottan tetszett neki a nő. Bár tudta esélye sincsen, a korkülönbség legalább 20 év volt, meg hát az ilyen fitnesszes nők ki nem álhatják az ilyen túlsúlyos pasikat mint ő. Pedig szimpatikus a fiú is ahogy ott áll csendben. Aazt hiszem jól meglennénk - gondolta a férfi.
Kedves arca van ennek az asszonynak, biztos jó lelke is, olyan szépen beszélt pár perce a fiúval. És a nevetése, hát az tényleg szép. Az egész nő kivirult a nevetéstől, külön nevetett a szeme, a szája, az orra, az álla és mégis együtt. A férfi érezte túl sokáig nézi a nőt, ez már illetlenség, zavartan méllyedt újra az ujságjába...
(Befejező rész következik)

4 komment

Címkék: Irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr735181247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.09.02. 15:45:58

Mindenki lélegzetvisszafojtva várja a végkifejletet, azért nem ír senki kommentet. De majd, akkor, a végén - akkor majd beindul a kommentek áradata, lesz itt vélemény, meg érzelem, meg nyilvánítás! :))) Hiába, ez az írók sorsa.

Morgómedve 2006.09.02. 18:29:23

Na végre! Végre valaki már megtörte a csendet. Naponta háromszázszor nézem a kommenteket és semmi. Már majdnem abbahagytam. :) Aztán a másik az optimistább véglet: annyira letaglóztalak Benneteket páratlan irodalmi tehetségemmel, hogy egyszerűen nem juttok szóhoz és én már százával készíthetem el előre az autogramokat, természetesen elektronikus aláírással ellátva. :)) Majd ne fogjátok vissza magatokat, bikfic, Tőled érzelemnyilvánításokat is várok. :) Holnap a reggeli órákban jön az utolsó rész! Már csak 12 óra. :)) Vagy 13, attól függ hogy ébredek. Vekker van otthon? :) Kössz bikfic, aranyos vagy. :)

bikfic 2006.09.03. 00:17:26

Az optimistább véglet az igaz: a letaglózás. De csak várjuk ki a végét! :) Számolom a perceket, tán még a mobilomat is csörgőre állítom (vekker is van, de haladjunk a korral), egyébként Schumanntól a Vidám földműves dalát játssza ébresztőként (nem a vekker, hanem a mobil).

Ismeretlen_26298 2006.09.03. 05:16:59

A történelmi pillanat megtörtént, feltettem. :)) Én sem tudtam aludni, fél 5-től csak forgolódtam. Mégiscsak eletem első írodalmi próbálkozása picit szélesebb körben. Hát ne fogjátok vissza magatokat. :) Bikfic, Téged külön is biztatlak úgy tűnik Tőled érzelemnyilvánításokat is várhatok.:)) Ja igen, szerintem fogja itt még a Vidám földműves-t a vekker is játszani a piacgazdaság tobzódásában csak várjuk ki. :)
süti beállítások módosítása