HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Leiratkozás

2007.03.22. 06:00 Morgó Medve

Nem mindenki ismeri ezt a kifejezést. Arról van szó, hogy vannak úgynevezett levelező listák ahová fel lehet íratkozni aztán ha megúntuk a lista leveleit leíratkozunk róla. Nekem is van 2 ilyen listám, a Dudujka meg a Bányász, oda is fel lehet íratkozni meg le is lehet íratkozni. Ez automatikusan történik. Egy számítógépnek ír az ember az meg telejesíti az ember ilyenirányú kérését.

És hogy mi ez a levelező lista? Hát emberek feliratkoznak egy listára email címükkel aztán ha valaki ír egy levelet a listára azt mindenki megkapja. Aztán ha a feliratkozottak közül valaki reagálna az előbbi levélre, megteheti. Ezt is mindenki megkapja. Jó dolog ez. Azonos érdeklődésű emberek találhatók egy-egy listán.

Onnan jutott eszembe a dolog, hogy valamikor felíratkoztam a HVG hírlevelére és az istennek sem tudok leiratokozni, ugyanis hónapok óta törlöm olvasatlanul ezeket a hírleveleket. Egyszerűen nem látom hogy mit kell csinálnom, hogy ne kapjam többé. Így aztán ma is megkaptam, meg megkapom majd holnap is meg holnapután is.

Valamikor 1994-ben jártam én már hasonlóképpen. Akkor kezdtem az Internetezést. Akkortájt tettem szert - elég szokatlan körülmények között - egy amerikai levelezőtársra bizonyos Debbie Parsons úrhölgy személyében aki testvérével és 2 kutyával éldegélt egy west virginiai házban. A testvért Vickynek hívják a két kutyát Greta Garbonak és Chalie Chaplinnek. Ha nem igy hivják a 2 kutyát talán nem is levelezünk. De nekem tetszett, hogy micsoda vagány 2 nő lehet ezekkel a kutyanevekkel. Na ez kell nekem, gondoltam én, és elkezdtünk barátkozni. De a dolognak vannak előzményei is amit egyszer elmesélek majd. A lényeg inkább az, hogy én ennek a Debbienek a kedvéért feliratkoztam egy filmes levelező listára amin voltunk ugy 500-an az egész világból. Naponta úgy 200 levelet írtak meg a listára, persze mindből kaptam egyet. Hát nem sokat lehetett lazsálni. Viszont ha az ember kérdez a többiektől valamit olvasni is kell a leveleket ami azért nem semmi volt. Közben feltűnt, hogy időnként valaki kétségbeesetten kérdezte a többiektől, hogy hogy lehet erről a listáról leíratkozni? De úgy naponta 10-15 levél. Kicsit aggódtam én is mikor ezeket olvastam mert én is tudtam, hogy néhány nap után majd ha már több válasz nem lesz várható a kérdésemre én is le akarok majd iratkozni. De még nem, még csak olvasgattam mások kérdéseit. Persze válasz nem nagyon volt, úgy látszott aki tudja vagy nem akarja megmondani vagy ugyanúgy szorongott mint én.:) Egyszercsak egy levélben valaki azt tudakolta, hogy hogy lehet a listára f e l i r a t k o z n i ? Na erre megmozdult a lista. Egy emberként óvták a feliratkozni vágyót, hogy ne tegye mert soha a büdös életben nem fog tudni leiratkozni a listáról és évtizedekig kapja majd a napi 200 levelet.:)

Végül aztán én is leíratkoztam de nem ment könnyen. Hát ez jutott eszembe a HVG hirlevele kapcsán. Egyelőre megkapom minden este de nem adom fel, hogy egyszer le tudok majd iratkozni.:)

4 komment

Címkék: Történetek Debbie

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr465181367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

völgyes Lajos 2007.03.22. 12:31:21

Hát ezzel én is így vagyok. Az egyik televízió hírlevele napi rendszerességgel jön, és az alján ott van hogy lehet leíratkozni. No ez nekem még soha nem sikerült, mert ahová a leiratkozáshoz rá kellene kattintani, az nem látható a honlapon. Személyes megszólítási e-mailre meg nem reagálnak, mert minden bizonnyal gép küldözgeti a leveleket, a webmester meg le sem.... a hozzá küldött leveleket.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.03.22. 12:38:10

Hát Lajoskám akkor jó néhány évig szívhatsz még.:) Mint én a HVG hírlevelével.:)

violyn 2007.03.22. 20:04:03

Kedves Morgó! Jó, hogy közzétetted a tapasztalatodat. Nekem is jönnek levelek, szakmai információk. Talán az a jó, hogy ezek külön e-mail címre érkeznek. Lehet, hogy ez a megoldás, a több e-mail cím?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.03.27. 06:34:18

Violyn, teljesen igazad van. Már nekem is vannak olyan email címeim ahonnan soha nem írnék levelező listára. Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de valahogy úgy emlékeztem válaszoltam már. Bocsánat. :) Ne haragudj.:)
süti beállítások módosítása