HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A bögöly

2008.08.10. 09:40 Morgó Medve

A légy lassan úszott felém a medencében. Nem is légy volt ez tulajdonképpen, hanem talán bögöly. Amely mint tudjuk nagyon hasonlít a légyre, csak sokkal nagyobb és néhány másodperces tartózkodás után jól belecsíp az emberbe. Ilyenkor némi elégtételt jelenthet, ha elég gyorsak vagyunk és erős felindulástól vezéreltetve agyoncsapjuk.

Valami ilyesmi volt.

Persze lehet humánusabban is viszonyulni egy bögölyhöz.

Például egy fürdőben, ahol békésen üldögélek a medencében, élvezem az időnként előbukkanó napocska kellemesen simogató sugarait, miközben szemrevételezem az idei fürdőruha divatot. Értelemszerűen érdeklődésem inkább a bikinik irányában nyilvánult meg, szerintem egy férfi úszónadrágon igazán nincsen semmi néznivaló.

Egyébként én is egy divatos új fürdőnadrágban üldögélek, ugyanis nemrégiben az egyik szupermarketben akciósan lehetett ilyesmihez hozzájutni, én is vettem vagy hármat. Volt némi kockázata a dolognak, mert próba nélkül vettem, de olyan olcsón adták, hogy felvállaltam, hogy esetleg kicsi lesz. Persze ebben az esetben sincs baj, úgyis egy nagyobb fogyókúrára készülök, tehát azt a pár évet igazán kihúzzák a szekrényben. :)

Visszatérve a bögölyre, nem is úszott, inkább evickélt szegény. Úgy gondoltam itt a napi jó cselekedet ideje, szép finoman alá csúsztattam hát a tenyerem és kiraktam a két medencét elválasztó falra. Itt szegény fázósan dideregett, főleg mert átmenetileg a nap is elbújt a felhők mögé. Innentől a bikinikre már csak korlátozottan figyeltem, figyelmemet inkább szegény bögölyre koncentráltam. Mivel a nap egyre hosszabb ideig sütött szép lassan kezdett megszáradni. Persze a dolog nem ment olyan könnyen mint ahogy én ezt most leírom.

Mintha csak vonzottam volna a kisgyerekes anyukákat és apukákat, mind az én közelemben kezdett el labdázni csemetéjével. Így aztán néha szegény légy kapott egy-egy adag vizet, éppen akkor amikor már éppen megszáradt volna. Aztán megjelentek a nagyik is az unokákkal, ők leginkább a fal túloldalán ücsörögtek miközben időnként az unokákat is pátyolgatták. Ezek az unokák többnyire észrevették a válaszfalon szárítkozó böglyöt, boldogan jegyezték meg, hogy "Légy!". Ilyenkor a nagyik is megfordultak és szemrevételezték a böglyöt. Így telt az idő, én óvtam és védem a szárítkozó böglyömet és kezdtek szépen alakulni a dolgok. Már a korábban visszahúzott szárnyait széttárva próbálgatta, megindult lassan mint egy egymotoros gép felszállás előtt, haladt is meg forgott is, mint ami be akar állni a kifutópályára, hogy aztán nekifutva elszakadjon a földtől. Így haladva, forogva próbálgatta a felszállást az én bogaram is amikor az egyik nagyi váratlanul egy határozott mozdulattal ujjával belelökte szegényt az elválasztó falon található, vízzel telt csatornába. És mi kezdhettük előröl a szárítkozást. Itt azért már némi rosszallással jegyeztem meg, hogy már egy órája szárítgatom szegényt. A nagyi némiképp elröstellte magát, ezt én elegendőnek tartottam ahhoz, hogy elálljak a további neheztelésektől.

Kis idő elteltével újabb nagyik érkeztek újabb unokákkal. Mikor a kislány meglátta a böglyöt, felkiáltott, hogy "Egy légy!". Erre megfordult a nagyi is, és én - tanulva az előbbi esetből - nyomatékosan megjegyeztem, hogy az "Az én legyem!" Épp hogy csak nem tettem hozzá, hogy "Mi mindig ketten járunk strandra". Kicsit furcsán nézett rám, visszafordult ugyan de sűrűn tekingetett hátra később is. Nyilván az ápolókat kereste és arra gondolhatott mégsem kellett volna bezárni a Lipótot, és akkor a bolondok nem járkálnának szabadon. El is mentek hamarosan a közelemből, én meg óvtam tovább a szárítkozó bogaramat. És egyszer csak mit ád Isten, az én böglyöcském hirtelen felszállt, hogy jó 15 centiméter repülés után újra a vízbe pottyanjon. Ez volt az a pont amikor úgy éreztem el kell mennünk innen. Felálltam, kézfejemre vettem a csuromvizes böglyöt és megindultunk kifelé a medencéből. Kifelé menet valahogy megéreztem, hogy valaki néz. Hátrafordultam és a medence túlsó oldaláról furcsa tekintettel követett bennünket az előbbi asszonyság. Amint a böglyömmel ballagunk kifelé a medencéből.:)

Kint aztán körülnéztem hol helyezhetném el. A medence mellett volt egy másfél méter széles lábmosó szerűség, hossza megegyezett a medencék hosszával, víz nem volt benne. Így aztán egy napsütötte sarokba letettem szegényt, abban bízva, hogy nyugodtan meg tud száradni végre és folytathatja jól megszokott bögöly életét.

Nekem meg már - mint az egyszeri kis cserkésznek - nem kellett akarata ellenére átrángatnom a vak embert az út túloldalára, hogy meglegyen a napi jó cselekedetem .:)

8 komment

Címkék: Vidámság Irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr135181618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stali 2008.08.12. 06:57:50

Ha nem reagálnék allergiás tünetekkel a bögöly lábának érintésére is, komoly megértésre találnál nálam. Így csak remekül szórakoztam - az ideális távolságból. Egyébként igazad lehet, egy férfi úszónadrágON nincs túl sok néznivaló. Köszönöm, hogy ezt a bejegyzésed ma reggel sikerült olvasnom, bár erről már ne Te tehetsz.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.08.13. 10:55:45

Örülök, hogy tetszett. :) Elárulom, nagy része már fejben megszületett mikor éppen "böglyöztem". :) Nem nagyon értettem ezt a "ma reggelt". Valami különös dolog történt akkor reggel? :)

tájkos 2009.07.04. 20:20:34

csoda hogy nem csípett meg :D mázlista vagy, én kiskoromban amikor fagyit ettem akkor rászált egy bögöly a fagyimra és nem tudván mi az megettem :D utána mielött lenyeltem ovlna szépen megcsípte a nyelvemet, azóta is egy kicsi dudor van a nyelvemen(nem tudom miért):D én agyoncsaptam volna, vagy engedem h a viz elmossa a csatornában, csak azt akartam mondani h én utálom a böglyöket :D (kösz h leirtad a fentieket :) )

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.05. 09:53:40

Szegény nem volt abban az állapotban, hogy megcsíphessen.:) Mondjuk azok után amin végigmentél nem csodálom, hogy agyoncsaptad volna.:) Engem is sokszor megcsípett már, de akkor ott olyan hangulatban voltam.:)

tájkos 2009.07.05. 16:21:16

Egyébként nagyon király az oldal !!!!csrebogárról nincsen ilyen tapasztalatod ??? :D

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.05. 20:18:55

Köszönöm a dicséretet.:) Sajnos arról nincsen semmi, illetve van csak az kicsit érdektelen. Tudom, gyerekkoromban vadásztunk azokra is, könnyű sikerek voltak, de nem kötődik hozzájuk semmi érdekes dolog.

Ákos 2010.07.06. 06:22:09

Ez nem bögöly, most a pontos nemtudnám megmondani. De ez nem vészívó. Házilégy rokona. Nagy egy dög az biztos de ártalmatlan.

Ismeretlen_26298 2010.07.06. 21:38:42

Én is csak az egyszerűség miatt neveztem így. :) Igazi böglyökhöz gyerekkoromban volt szerencsém az istállók környékén. Hát mit mondjak? Nagyon nem hiányoznak. :)
süti beállítások módosítása