HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Tetők és Morzsi

2009.03.25. 05:39 Morgó Medve

Na végre, 2 év után elkészült a sufni tető is Mályiban. Gyönyörű szép tető pompázik a kissé megfáradt deszka falakon. Nem új ez a sufni, csak nálam legalább 20 éve szolgál, az elődömnél meg ki tudja hány éve? Végre találkoztam egy kiváló mesteremberrel, aki nem csak ígérte, hogy eljön, hanem meg is csinálta a tetőt. Kicserélt a nagy házon is néhány palát, ezentúl ha megnyílnak az égi csatornák nem az lesz az első dolgom, hogy keressem a vedret amit a csöpögés alá szoktam rakni. Örülök ennek a rendbe hozott sufninak, sok minden kikerülhet már a nagy házból és a teraszról, ezzel kissé szebbé varázsolva a házat. Meg akkor már itthonról is kiviszek egy csomó könyvet, például a nyelvkönyveket. Nyelvet már biztosan nem fogok tanulni, elég nekem az amit idáig megtanultam. Ezeket azért őrizgettem idáig, hogy hátha még fogok de már nem fogok. A szótárak maradnak, de a könyvek mennek.

Rendben van a vízvezeték is. Hát vízvezeték szerelőből már nem volt olyan jó választásom, de visszatekintve az elmúlt évtizedekre, néhány kedvezőtlen tapasztalat az én életembe is belefér. Kicsit húzós dolog volt ez de - mint írtam - belefér. Meg aztán az életben vannak rossz és jó dolgok, hálistennek az utóbbiból van több. Mert például jó dolog, hogy lehet, hogy megvan a Morzsi. Nem vagyok benne biztos, de lehet.

Hétfőn ugyanis mikor kimentem a mesterrel, hogy átadjam neki a terepet a Kismorzsin kívül - ami ugye már természetes - megjelent még 3 kutya és köztük az egyik éppen Morzsi is lehetett.  Az egyik egy nagy testű állat volt, láttam én már tavaly is, akkor is gazdátlanul tengett-lengett az üdülő telepen, aztán volt egy aranyos kis barna és a morzsikülsejű. Ez a kis barna jobb napokat is láthatott valamikor, mert a nyakában ott volt egy biléta féle, aztán valami miatt hirtelen az utcán találhatta magát. Legszívesebben haza hoztam volna, de én egy bájos tízemeletes házban lakom, itt nehezen lennénk meg együtt ezen a hetven valahány négyzetméteren. Aztán volt még ez amelyiket Morzsinak gondolok. Annak gondolom, mert nagyon hasonlít rá. Ugyanúgy örült nekem, ugyanúgy néz ki, csak éppen Morzsi kutya nem szokott falkában járni mindenféle idegen kutyusokkal. Így aztán nem tudom. A kolbász viszont elfogyott. Volt bőven, mert azt hittem én is kint maradok, meg akkor már vittem a mesternek is, meg a két Morzsinak, de mivel a mester egyedül is boldogult a mi részünket is ők ették meg. Négy szájat kellett betömnöm vele, és ahogy Morzsi középen ugrált a kezem után, hogy nyalogassa, harapdálja tisztára olyan volt mint régen. Na, majd meglátjuk, mert az a gyanúm, Morzsi most mással van elfoglalva.

Mind az apró barna, mind pedig a nagy ott legyeskedett körülötte, vagy inkább mögötte. Úgyhogy az a gyanúm alkalmam volt tanúja lenni a mi Morzsink ismételt anyává válásának. Én ugyan csak az elejét láttam, mindketten egész intim közelségbe kerültek már vele, úgy láttam még nem dőlt el melyik is teszi anyává. De ha ő volt, akkor ebből újabb utódok lesznek, remélem nem nálam.

Mert azért aranyosak, meg kedvesek ezek a kis vendégek, de a 2007-es nyaram ráment a morzsizásra. Mindig menni kellett, vinni egy kis far-hátat, amiből azért én is mindig csipegethettem. Úgyhogy a tavalyi elkerítések maradnak, pedig már azt hittem leszedhetem.

Hát ezek a nagy újságok Mályiban. Felraktam néhány képet amik hétfőn készültek, jól látszik, hogy itt bizony a Morzsi megkörnyékezése folyik. Ha ő az egyáltalán. Kiskutyák ide vagy oda, nem bánnám.:)

 

 

Morzsi vagy nem Morzsi?

 

 

A kisebbik próbálkozik, aztán a nagy is, csak arról nincs kép

 

 

Két udvarló között :)

 

 

6 komment

Címkék: Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr105181742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2009.03.25. 23:32:59

Morzsi ez bizony, legalábbis szerintem. A pofiján és a mellén a rajzolatok, azokról lehet megismerni. :) De ha a nagy kutya lett a boldog atya (ő is szép nagyon), akkor nyárra valószínűleg nem kis tacsik lesznek, hanem nagyobb blökik.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.03.26. 18:28:40

Azóta én is több képet megnéztem, szerintem is Morzsi lesz az. Meg a felugrálása is ismerős volt.:)) De jó! Igen örülök neki, imádom ezt a Morzsit.:) Igazad lehet az utódokat illetően. Remélem nem az én gondom lesz.:)

Ismeretlen_89040 2009.03.27. 14:28:56

:-)Akárhogy is,örülök,hogy megkerült Morzsi!

Samu 2009.03.27. 21:41:15

Morzsi gazdájval azóta sem beszéltél? Korábban azt írtad, hgoy majd megkérdezed tőle, hogy mi van a Morzsival.

Samu 2009.03.27. 21:42:30

(Bocsánat, az a szó természetesen "hogy" akart lenni.)

Ismeretlen_26298 2009.03.28. 08:43:53

Tudod én mindig akkor járok arra amikor még vagy korán van bezörgetni, vagy már elment dolgozni a gazdi. Eljár valahová mert ott nincs lehetőség ilyesmire. Most már ha többet leszek majd kint meg tudom kérdezni de lehet, hogy már nem is lesz rá szükség mert Morzsi is megnyugszik. Bár néha körbejárja majd a sufnit is, az a gyanúm.:) Én is nagyon örülök a megkerülésének, egyre biztosabb vagyok benne, hogy ő van a képeken.:)
süti beállítások módosítása