HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Fogfájás

2009.07.13. 13:44 Morgó Medve

Sokan nem olvassák a kommenteket, így nem is tudhatják, hogy napok óta fogfájással kínlódom. Ami lehet, hogy nem is fogfájás, hanem az íny gyulladt be.  Nem szívesen traktálom a Morgómedve olvasóit magánjellegű nyavalyáimmal, de ez egy ilyen jellegű blog, nyitott könyv az életem az olvasóim előtt, miért pont ez a gondomat ne osztanám meg olvasóimmal?

A dolog valóban így van. Múlt hét előtti héten leszedettem a fogköveimet, átnézettem a fogaimat, napokig semmi gond nem volt, aztán holnap lesz egy hete, hogy már éjszaka is jelentkezett, de igazából reggelre "robbant be' a jobb alsó bölcsességfogam.  Vagy ínyem. A fogorvosom - aki legnagyobb megelégedésemre legalább 10 éve rendben tartja a fogaimat  - két alkalommal kitisztogatta a fog és íny között lévő részt, gyógyszeres tampont helyezett bele és mindketten bizakodva és optimistán tekintettünk a jövőbe. Jött a hétvége, fájdogált, de annyira nem hogy töméntelen mennyiségű fájdalomcsillapítót kellett volna beszednem. Tehát módjával szedegettem a Demalgont és az Advilt. Ma reggelre viszonyt úgy éreztem lépni kellene, léptem is. Sajnos az én fogorvosom közben szabadságra ment és családjával elutazott. Igaza van, dolgoznak ők évközben eleget, hogy most néhány napra elmehessenek nyaralni. Én viszont így elballagtam egy divatos fogászati szalonba. Ők ugyan nem így nevezik de én úgy gondolom ez az elnevezés is ráillik a cégre ahol megfordultam ma reggel. Egy fogröntgen erejéig igénybe vettem - egyébként szivélyes - szolgálataikat és távoztam. Kicsit drága volt nekem megmondom őszintén, meg egyéb bajom is volt. Ezután találkoztam egy jó ismerősömmel akivel egy fagylalt mellett jót beszélgettem és ő ajánlott egy bizonyos lötykölendő folyadékot amely csökkenti a gyulladást. Ha a diagnózisom helyes, nekem ínygyulladásom van, amire ez - az írás szerint - kiválóan megfelel. Kicsit aggaszt, hogy 30 napról ír mint használati időről de bízom benne, hogy talán kevesebb is elég lesz. A szer neve egyébként Corsodyl. Itt tartok most. És bizakodom a mielőbbi jobbulásban.:) 

9 komment

Címkék: Betegségek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr395181787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowqueen 2009.07.13. 14:56:44

Kívánom,hogy mielőbb elmúljon a fájdalom(a corsodyl tényleg jó).

Ismeretlen_14594 2009.07.13. 15:02:02

Ha nem jön be, a Gingisol is tökéletes, lehet kapni drogériában is, én a DM-ben vettem anno, és egy hét alatt helyrerakta a dolgot. Jobbulást!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.13. 18:43:55

Köszönöm a megerősítéseket, szükségem van rá, hogy jobban bízzak bennük. Amikor nincsen bennem fájdalomcsillapító hajlok rá, hogy kihúzassam, hátha akkor megszűnnek kínjaim, de mi van ha tényleg az "ágy" beteg és nem a benne fekvő? Ugrott egy fogam ami kiválóan meg tud majd tartani egy hidat ha eljön az ideje.:))

KACS 2009.07.13. 20:02:27

Mielőbbi gyógyulást. Nekem is néha két fog között be szokott gyulladni az ínyem és létezik Corsodyl fogkrém is. Ezzel fogat mosva és kenegetve az ínyt gyors javulás érhető el. Nekem ez a fogkrém hatásosabb volt mint az öblögető

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.13. 20:41:38

Kedves KACS, köszönöm szépen, holnap megyek és veszek, úgyis az Elmex-em végét járja már. Főleg ez a kenegetés izgatott fel, tudniillik így tartósabban érintkezik majd a hatóanyaggal mint lötykölés által. Jó lenne a gyors gyógyulás mert lassan elfogyhat a türelmem.

bikfic 2009.07.14. 23:56:17

A Corsodyl tényleg jó! ha ez csak ínygyulladás, akkor elmulasztja pár nap alatt. És ne öblögesd, hanem inkább kenegesd, ecseteld vele az illető helyet alaposan (pl. fültisztító pálcikát belemártogatva a flakonba). Kihúzatásra ne is gondolj, nem mindegy ám, hogy egy foggal több vagy kevesebb. :-)

morvaiildiko 2009.07.15. 17:55:18

Tudom, nem vigasztal ha a "szomszéd tehene is..." De hátha: nekem is egyszer olyan hosszadalmasra nyúlt a fájdalom és a fogorvos-látogatás, hogy arra kértem kínomban a fogorvost, hogy húzzon inkább ki fogat a fájdalom környékéről, hátha megkönnyebbülök. Hála érte - nem tette, ótletemet dőreségnek tartotta és türelemre intett. Aztán a türelem meghozta amit kellett: meggyógyultam és a fogam is megmaradt. Igaz, nekem napi látogatásomba került a fogorvoshoz ecsetelésre - és persze némi kezelési költségbe. De utólag visszagondolva, még mindig többet ért, mint egy fogpótlás ára a későbbiekre nézve.... Jobbulást kívánok:))

Samu 2009.07.16. 13:02:59

Én Phlogosol-t szoktam használni ilyen esetekben, és ahogy Bikfic is írta, fültisztító kis pálcikával jó alaposan beecsetelem. Nagyon hatásos. A patikában lehet kapni, recept nélkül. Az íny nagyon tud fájni. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.17. 20:31:58

Hát az íny tényleg nagyon tud fájni. Nem gondoltam volna hogy ennyire. Ma hajnalban 4-kor felébredtem, úgy voltam vele, hogy megyek keresek egy fogorvost (úgy mint Ildi) és azt kérem húzza ki, vagy ha úgy gondolja tépdesse ki az idegeket. Aztán délelőtt elkezdett kevésbé fájni, és most ott tartok, hogy azóta nem vettem be fájdalomcsillapítót. Kicsit fáj, de elviselhető, emiatt nem fogok bevenni, szedtem eleget az elmúlt egy hétben. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy baráti tanácsra elkezdtem antibiotikumot is szedni. A háziorvosom felírta, most vagyok félidőben. Persze Corsodyllal is öblögetek párhuzamosan. Tehát látszik az alagút vége.:) Köszönöm szépen a tanácsokat és az együttérzést mindenkinek.:)) Holnap írok a Morgóba is, ma inkább a sebeimet nyalogatom még.:)
süti beállítások módosítása