HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Hátfájás

2009.11.28. 16:00 Morgó Medve

A múlt hét közepe óta fáj a hátam. Nem is emlékszem hogy jelentkezett. Az egyik délelőtt azt vettem észre fáj. Talán szerdán, vagy esetleg csütörtökön. Tudom, hogy pénteken már a nagy szakestélyen nem fájt. Aztán úgy emlékszem szombaton sem, vasárnap viszont már igen. És azóta is, bár kétségtelen néhány napja már csökkenő intenzitással. Úgy érzem hétfőre meg is szűnik. Jó lenne, mert kicsit húzósabb hét elé nézek: utolsó előtti hét, hétfőn előadás helyett már konzultálok, kedden már zárthelyi, utána 52 dolgozat kijavítása, egy hét múlva ugyanez. Igaz már kevesebb javítással mert már csak azokét kell kijavítanom akinek első körben nem sikerült. Aztán szakestélyek is most vannak, ezen a héten is voltam egyen, jövő hétre már három van. Mára is van egy meghívásom, de úgy gondolom ma még kímélem magam, fekszem inkább, hadd gyógyulgasson a hátam. 

Egyébként nem tudom  mi ez. Egyet tudok: nem halálos és az étvágyra sincsen kedvezőtlen hatással. Időnként a helye is vándorol, hol itt érzem, hol ott. Hétfő volt a csúcs. Elkezdtem írni a táblára, éreztem, hogy ez határozottan kellemetlen de nem tehettem mást írnom kellett. Ábrákat mégsem lehet lediktálni. Aztán ahogy írtam egyre csökkent a fájdalom, egy idő után már nem is éreztem a hátam. Már-már arra gondoltam, hogy óra után ott maradok 1-2 órára és csak úgy magamban terápiás céllal írogatok a táblára hátha használ. De azért valahogy sejtettem, hogy nem erről lehet szó, inkább arról, hogy a fájdalom eljutott egy olyan szintre, hogy már nem is érzi az ember.

Volt már nekem valami hasonló eset amikor kivették a mandulámat. 43 éves voltam, nem egy ideális időpont a mandulakivételre.  Annyira nem az, hogy egy időben vették ki egy 5 éves kis srácnak is, ő már másnap ott rohangált a folyosón én meg ott agonizáltam a kórteremben az éhhalál szélén mert szó sem lehetett arról, hogy én ezzel megpiszkált garatommal valamit egyek is. Még a gondolatra is rosszul voltam. Napokon keresztül csak azt ettem ami kötelező volt. Ha jól emlékszem minden reggel kaptam egy zsemlét azt meg kellett enni, a többi az szabadon eldönthető volt.

Így ment ez vagy 4 napig amikor meglátogatott az egyik barátunk és egy szép nagy adag rántott májat hozott krumplival. Hát a rántott máj a maga reszelős bundájával nem egy ideális dolog egy frissen műtött garatmandulának, viszont én olyan éhes voltam már, és olyan jól nézett ki ez az egész azon a tányéron, hogy menten elkezdtem bezabálni. Így ahogy írom. Tömtem magamba ahogy csak tudtam. Az első falatok még fájtak de az éhség sokkal erősebb volt, nem tudtam abbahagyni és egyszer csak azt vettem észre, hogy nem fáj a torkom, viszont ahogy telik meg a gyomrom egyre jobban  érzem magam. Gondolom mondanom sem kell, hogy az utolsó morzsáig eltüntettem mindent. Aztán szép csendben visszatért a fájdalom is, de  már nem érdekelt, tele volt a bendőm és akkor ez a dolog ott a Csabai kapui kórház napfényes udvarán boldoggá tett. 

Ez jutott eszembe mikor a táblára való írástól hirtelen nem éreztem már fájdalmat. Éreztem viszont utána, de leginkább másnap amikor egy nehéz írásvetítőt is cipelnem kellett. Na ez tett be nekem igazán. Szerda reggeltől már nagyon rossz volt. Ülve csak úgy éreztem magam jól, hogy hátradőltem és kezemmel az egéren csak olyan dolgokkal foglalkoztam amikhez nem kellett klaviatúra. Vagy ha igen, akkor közel húztam, majdnem a hasamra ahogy hátra voltam dőlve. Persze az egyetemről beszélek, ha itthon voltam lefeküdtem. Csütörtökön este szakestélyen voltam, nem volt feladatom, csendben eszegettem a zsíros kenyeret lila hagymával, időnként meg mikor lehetett ittam pár kortyot, élveztem a szakestélyt, szóval szép volt az élet. Persze csak felszólaltam egy rövidebb felszólalás erejéig, nem én lettem volna ha úgy eljövök, hogy nem kérek szót. Péntek reggel örömmel tapasztaltam, hogy jelentősen javult az állapotom, ma ez folytatódott, ezért az optimizmus, hogy hétfőre teljesen jól leszek. Persze kímélni kell magam, amire törekszem is majd. Hogy mi bajom volt? A csuda tudja, de hogy nem H1N1 az biztos. Az engem valószínűleg elkerül. Kopp-kopp. Le is kopogom. Bal kézzel, alulról felfelé. :) 

11 komment

Címkék: Vidámság Betegségek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr195181847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.11.28. 16:13:56

Jobbulást kívánok! Nem kéne egy kicsit megmasszírozni vagy bekenni valami jótékony kenőccsel? Esetleg masszírozó géppel kezelgetni egy kicsit? Biztos jót tenne neki. Mindenesetre ne cipekedjél, mert az tényleg ártalmas most.

Ismeretlen_26298 2009.11.28. 16:24:17

Ez a masszírozás nekem is eszembe jutott de nem tudtam nem fog-e ártani neki. Ugyanígy voltam a termálvízzel is. Nem írtam, de kenőccsel való kenegetés volt. Igazad van, a cipekedéssel bántam el vele legjobban.

Ismeretlen_14594 2009.11.29. 17:20:44

A masszírozással óvatosan! Nem biztos, hogy pont a vérkeringés-serkentésre, melegítésre van szükséged, lehet, hogy pont be van gyulladva és akkor nem tesz neki jót a masszírozás. A krém már inkább jobb megoldásnak tűnik. És meg kéne próbálni kemény, vízszintes helyen feküdni (mondjuk a földön, még ha onnan nehéz is felkelni :-) ). Jobbuljál!

vajgerpeti 2009.11.29. 19:20:02

Öreg harcostársam! A www.startlap.hu oldalon ma olvastam mit lehet tenni hátfájás ellen. Az első: a testtömeg indexet kell csökkenteni. Ez Neked legalább 40 kg leadását kell hogy jelentsen. A jelentős túlsúly okozhat ilyen nyavalyákat. A masszázs az nem javallott mert utána ott is fog fájni ahol eddig nem. A csontkovácsokat pedig nagy ívben kerüld el!!!! A kenőcsökről meg az a véleményem hogy egy darabig használ az után pedig akár fűvel is simogathatod. Nekem teniszkönyököm van és minden orvosi javaslatnak ellenáll. Ha meg olyan helyen fáj ahol nem éred el akkor a kenegetéshez személyzetre van szükséged, ami végső esetben a feleség is lehet:=)))) A családban egy ilyen bajra speciális cipőt használ a párom. MBT cipellő- 45000 forint- darabja, már az ártól is meggyógyult félig:=))))

Samu 2009.11.30. 11:59:45

Szerintem a legjobb, ha elmész egy orvoshoz. Az a biztos.

Snowqueen 2009.11.30. 13:39:22

Jobbulást kívánok!

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.11.30. 15:13:15

Köszönöm a jókívánságokat. Egyelőre rosszabb lett, hogy dolgozni kezdtem. Hiányzik az ágy. Otthon megpróbálom ezt a vízszintes fekvést. Talán fel is tudok majd kelni.:) Vajgerpeti Te is jó vagy, feltaláltad a spanyolviaszt. Naná, hogy mindennek oka ez a súly. :) A kenegetéshez éppen volna személyzet csak már én sem nagyon bízom a kenőcsben. Hát ha nekem is ennyiért ajánlanának cipőt tényleg rögtön meggyógyulnék. :) Egyéb ügyben szerdán megyek orvoshoz addig már nem csinálok semmit, maximum hanyatt fekszem néhány órára. Az nem sokba kerül.:)

vajgerpeti 2009.12.01. 16:28:13

Öreg Harcostársam! Te még emlékszel Jakab József testnevelési és sport mindenesre. Neki volt ilyen nyavalyája és azzal gyógyította a tanszéken, hogy levette a tanszékvezetői szoba ajtaját és azon a deszkán feküdt néhány órát amikor éppen nem volt jelenése a San Siro nevű pályán, azaz a mostani uszoda helyén lévő egyetlen salakos focipályánkon.

Ismeretlen_26298 2009.12.02. 19:31:13

Igen emlékszem rá, nekem még ő írta alá az indexemet testnevelésből. Azért jól nézhetett ki ha valaki benézett az ajtónyíláson és meglátta feküdni az ajtón.:)

Samu 2009.12.02. 22:07:43

Már a múltkor is írtam, hogy nagyon vidám hely lehet az az egyetem. :-)) És mit mondott az orvos? Voltál nála?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.12.03. 16:20:19

Hát a hátammal nem nagyon tudott mit kezdeni. Igaz én sem sokat tudtam mondani róla, csak, hogy javulgat.
süti beállítások módosítása