HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sűrű napok

2012.09.05. 16:48 Morgó Medve

Zár ügyben a helyzet változatlan, talán már holnap fogok tudni lépni. Különösebben nem égett a körmömre a dolog, csak a hűtő viszi a pénzt, de úgy gondolom már nem sokáig. Kedden egyik unokatestvéremnek és a szomszédasszonyának volt dolga Miskolcon, velük voltam, őket gardíroztam. Jó melegünk volt, igaz erre tegnap sem panaszkodhattunk.

Aztán tegnap a falumba voltam hivatalos Bányásznapra. Örömmel mentem, hiszen haza megy az ember, oda ahol gyerekkorát töltötte, ahol felnőtt, ahová hazajárt akkor is amikor a sorsa már az ország más városaiba vezényelte. A fogadtatás mint mindig kedves és szívélyes volt, látszott, hogy örülnek a ritkán látott vendégnek, mint ahogy én is.  A pogácsa és a jó erős pálinka sem maradt el. Aztán elkezdődött az ünnepség, sokan eljöttek a faluból, de vendégeknek sem voltunk híján. Az üdvözlések után az ünnepi szónok lépett a mikrofonhoz és egy nagyon jó beszédet hallhattunk tőle. Beszélt a múltról, a 31 áldozatról akik 1959-ben haltak meg a közeli szénbányában, aztán a mába visszatérve azokról a kérdésekről amelyek napjaink kérdései: az energia helyzetről, a bányászat lehetséges fejlesztéséről, a bányászkodás és s környezetvédelem kapcsolatáról. Az ünnep hangulatát erősítette az elhangzott szavalat és a himnuszok eléneklése.

Az ünnepséget követően átsétáltunk a Művelődési Házba, ahol pohárköszöntő hangzott el, melyet egy-egy pohár pezsgő elfogyasztása követett. Az ünneplésben megéhezett társaság jó étvággyal kanalazta az enyhén csípősre készített gulyást, fogyasztotta a réteseket. Ebéd után a résztvevők nagy része elköszönt, mi akik messzebbről jöttünk még leültünk egy kicsit beszélgetni mielőtt haza indultunk volna.

A beszélgetéshez egy tálcáról tudtunk csipegetni, a polgármester asszony egészségtálnak nevezte, én ebben maximálisan egyetértek vele, hisz mi más lenne a töpörtyű, az apróra szeletelt húsos szalonna, a magyaros kolbász karika ha nem egészséges. Bár gondolom ő inkább a sok zöldségre gondolhatott ami szintén bőven volt a tálcán. Úgy is álltam hozzá, mert itt azért mindenki tudja, hogy híve vagyok az egészséges táplálkozásnak. Igaz, hogy ezzel ki is merül az egészséges táplálkozáshoz való viszonyom. Tehát mint írtam még együtt maradtunk kicsit beszélgetni, ahogy szokták mondani fehér asztal mellett, amely mellől viszont időnként fel is kellett állni, de ezzel nem is volt probléma. Legalábbis első alkalommal, mikor még világos volt a teremben amelyen keresztül megközelíthető volt a mellékhelyiség.

A második alkalommal már némi bonyodalom támadt. Az történt ugyanis, hogy mikor benyitottam ebbe a nagyterembe majdnem teljesen sötét volt, erre gondoltam én, hogy semmi baj, annyi fény van amennyi nekem kell, hogy ne menjek neki semminek. Aztán tekintetem a földre tévedt és azt láttam, hogy előttem fekszik valaki, azután kicsit távolabb egy másik, végül megláttam, hogy a terem tele van földön heverő emberekkel akik meg sem mozdulnak, csak fekszenek, mintha gránát csapott volna közéjük. Hát nem túlzok de azt hittem a szívbaj jön rám. Oldalt viszont 3 gyertya égett egy törökülésben ülő fiatalasszony előtt. Én meg megrökönyödve néztem, hogy mi van itt, majd néhány másodperc múlva kezdtem visszahúzódni. Addigra viszont megszólalt a gyertya mellett üldögélő hölgy is, hogy menjek nyugodtan. Erre meg én mondtam, hogy bocsánat, nem akarok én itt zavarni kibírom én ezt még sokáig. Erre ő megint biztatott, hogy menjek már. Úgy döntöttem, hogy most már megyek, mielőtt még mindenki kiesne abból az állapotból amibe ki tudja milyen energiák árán juthatott. Elvégeztem a dolgot, körülnéztem nem tudnám-e kikerülni őket, de nem tudtam. Így aztán minél kisebb zajjal, de annál gyorsabban átgázoltam a termen, ügyelve arra, hogy az ajtónál fekvő hölgyben se tegyek kárt. Őbenne azért feltámadhatott az életösztön mert még ebben a mély alfa állapotban is igyekezett elhúzódni előlem. Hát így jártam én ezekkel a jógázó földijeimmel. Mert mint kiderült a teremben közben elkezdődött a jóga tanfolyam. Tulajdonképpen magammal is vihettem volna ami miatt kimentem, mert aztán hamarosan elindultunk hazafelé, megköszönve a szíves vendéglátást.

 

2 komment

Címkék: Vidámság Bányász ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr785182266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári 2012.09.06. 10:46:56

Kedves MORGÓ!!! Ez olyan jó kis régi morgós volt!!! Jót kuncogtam.

Ismeretlen_26298 2012.09.07. 20:42:05

Köszönöm szépen. :) Igyekszem majd a jövőben is hasonlókat írni.:)
süti beállítások módosítása