HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Facebook/Ismerősök ajánlása

2013.08.13. 17:40 Morgó Medve

Van a Facebook-on valami, ami határozottan bosszant. Ez pedig nem más, mint amikor egy ismerősöm ajánl nekem valakit, hogy vegyem fel ismerősnek. Nem tetszik a dolog, ugyanis én szeretem eldönteni, hogy kit jelölök be ismerősnek és kit nem. Gyakran előfordul ugyanis, hogy nem is ismerem akit ajánlanak. Lehet, hogy ő sem engem. Akkor minek az alapján vegyem fel ismerősnek? 

Aztán van amikor olyasvalakit ajánlanak akit nagyon is ismerek. Látszólag ezzel semmi gond nem lenne, ha mondjuk nem lenne jóval magasabb társadalmi pozícióban mint én. Ugyanis ennek az ajánlgatásnak is van egy - általam követett - illemtana. Vagyis nem jelölöm be ismerősnek a munkahelyi főnökeimet, vagy azokat akik jóval magasabban állnak a ranglétrán mint én. Ilyen esetekben megvárom őket, ha ők bejelölnek készségesen visszajelölöm őket. Kivétel ez alól az amikor a hallgatók jelölnek be engem, ez rendben van. Ez meg másképpen nem menne. Ennek is megvan a maga logikája, de ez megérdemel egy külön írást is.

Vegyünk egy példát. Mondjuk én egy kishivatalnok vagyok egy nagy cégnél. Nyilván nem fogom bejelölni a főnökömet az osztályvezetőt, a főosztályvezetőt, a főmérnököket, a vezérigazgató helyetteseket és a vezérigazgatót. Ha ők bejelölnek az más, azt örömmel és készséggel visszajelölöm. Gondolkodjunk tovább. A szomszéd szobából egy másik szorgos kisember javasolja nekem, hogy vegyem fel ismerősnek a vezérigazgatót. Vagy a főosztályvezetőt. Nyilván nem fogom bejelölni, mert hátha neki zsenáns lenne az én ismeretségem. Innentől fogva az én lapomon ott várakozik a vezérigazgató vagy főosztályvezető én meg nem tudok vele mit kezdeni. Bejelölni a fenti okok miatt nem fogom, kitörölni meg megint nem merem, mert nem tudom, hogy erre a Facebook mit lép? Lehet, hogy megírja neki a valóságot, hogy ajánlották ugyan ismerősnek, de én nem jelöltem be hanem lazán kitöröltem. Ő ezt nyilván barátságtalan dolognak venné. Azért bízom benne, hogy talán nem így van megcsinálva a Facebook, mert ebből azért nagyon sok konfliktus keletkezhetne.  Végezhetnék kísérleteket a dolog eldöntésére de az meg macerás. Talán itt megkapom a választ. Egy biztos, pillanatnyilag hárman várják a visszaigazolást és eléggé láb alatt vannak, csak foglalják a helyet. Ebből a háromból kettőt nem ismerek, de megbántani őket sem szeretném. Meg azokat sem akik őket ajánlották. Summa summarum, úgy gondolom nem kéne ajánlgatni senkinek ismerősöket. Majd megtalálja magától. 

4 komment

Címkék: Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385459365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A.N.R. 2013.08.14. 08:08:05

Nem az ismerősöd ajánlja, hanem a rendszer. Ahogy a játékfelkérések sem az ismerősöktől jönnek általában, illetve a cikkeket, oldalakat sem az ismerősök küldözgetik legtöbb esetben. Ilyen a rendszer, nem igazán lehet tenni ellene semmit. Csak figyelmen kívül hagyni.

Morgó Medve 2013.08.14. 18:42:28

Biztos én fogalmaztam rosszul de az az én 3 várakozó emberemnél megjelenik az is, hogy ki ajánlja őket ismerősnek való felvételre. Ezek a várakozók a "Függő kapcsolatoknál" vannak nálam. Természetesen mind a 3 ajánlót jól ismerem és be is vannak jelölve nálam ismerősnek. Természetesen van olyan is amikor a FB kínál nekem felvételre egy csomó embert, akik tényleg ismerőseim. Ezt tényleg ők generálják az ismerőseim alapján. Viszont ez nem zavar, elvan a monitoron. Ezekre vagy reagálok, vagy nem.

A.N.R. 2013.08.15. 22:32:54

Az lehet, én sosem nézem a Függő kapcsolatokat :).

Morgó Medve 2013.08.16. 09:16:28

Közben annyi történt, hogy talán tegnap az egyiket elfogadtam, azóta ő töri a fejét, hogy ki a csoda lehetek én. Várom, hogy visszaigazoljon. :)
süti beállítások módosítása