HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Születésnap

2014.06.06. 20:01 Morgó Medve

Ma vagyok 65 éves. Úgy hogy tegnap mikor megjöttem Poroszlóról úgy raktam le a buszbérletemet mint ami már csak emlék marad. Egyelőre kocsival járok, aztán jövő hét elején csináltatok majd egy igazolványt a helyi közlekedési vállalatnál, amit majd csak felmutatok amikor felszállok a buszra. Nem akarok elkalandozni de valamikor nagyon régen mentem Lillafüredre, három busz kellett hozzá, csak a harmadik busz vezetője nézett rám értetlenül mikor felmutattam neki a vasúti félárú igazolványomat. Akkor vettem észre hogy nem a buszbérletemet mutogatom. Szóval 65 éves lettem, ma már el is utazhattam volna valahová. Nem is értettem mikor az egyik cimborám felhívott és azzal kezdte a köszöntést, hogy hazajöttem-e már Szombathelyről? Mert hát éjféltől ingyen utazhatok, nyilván kihasználtam a lehetőséget. :)

Amit valóban ki fogok használni. Igaz majd kissé meg kell erőltetnem magam mert alapjában véve lusta vagyok, a nyugdíjas utazási lehetőségeimet sem használtam ki, pedig 90 %-on mondjuk az is majdnem ingyen volt. Úgy hogy nem lesznek itt nagy utazások, azt azért már látom. Más lenne persze ha megvalósul az amit szegény Horn Gyula mondott, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a vonatokon meg a buszokon, sőt még a repülőn is. Mert ahhoz azért nem lennék lusta. Például elrepülnék Moszkvába, megnézném a cimborákat. Meg még sok helyre. Talán még Amerikába is. Azért Manhattanben szívesen eltöltenék egy-két napot. Meg nagy élmény lenne a tengerről megpillantani a Szabadság szobrot is. Közben Dvorzsák Újvilág szimfóniáját hallgatnám. Meg sorban állni a Bevándorlási Hivatal tisztségviselői előtt. Persze nem attól remegve, hogy visszafordítanak, mert azért ilyesmiről is hallani. Azért elképzelem, hogy nehéz lehetett leszerelni azon élelmes polgártársainkat akik másnap bementek a MALÉV irodába, hogy ingyenes helyet foglaltassanak maguknak egy menetrend szerinti járatra. :)

Na de röpcsivel nem nagyon megyek én már sehová, legalábbis ingyen nem, a vonatra lehet, hogy rákapok majd. Egyelőre fogadom a köszöntéseket, jönnek minden csatornán, a Facebook-on olyan sok jött, hogy most nem is tudom elérni a saját profilom, úgy látszik bedugult, de nem is csodálom.:)  Persze csak viccelek, nekem is a legfőbb erényem a szerénység, mint Bástya elvtársnak. De azért azt elmondom, hogy jól esik az hogy sokan gondoltak rám és felköszöntöttek. Az ember néha elbizonytalanodik saját magával kapcsolatban, hajlamos arra, hogy szigorúan ítélje meg önmagát, jól esik ilyenkor ha rokonai, barátai, ismerősei, volt tanítványai megerősítik abban, hogy talán túl szigorú ez a megítélés. Köszönöm mindenkinek aki gondolt rám. Tudom sokan felköszöntenének olvasóim közül is, de hát ez elég macerás itt a Blog.hu-n ezért úgy veszem, hogy megtették. Nem azért írtam meg, hogy ma van a születésnapom, hogy ezzel gondot okozzak. Tudom hogy enélkülm is gondolnak rám és ez jól esik, köszönöm szépen. :)

5 komment

Címkék: Személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr536283026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.06.08. 18:48:05

Én innen gratulálok ehhez a fontos évfordulódhoz öregedő harcostársam. Még sok-sok születésnapot és ami a mi korunkban a legfontosabb egészséget.
A fényképes igazolványt célszerű az MVK jegyirodájában megcsináltatni, egy autentikus, korodnak megfelelő fényképpel és kétszáz forint lepengetésével. Amikor ezt először Budapesten felmutattam a metró ellenőreinek úgy néztek rám, meg az igazolványra, mint akik akkor láttak először fehér embert. Amit már korábban valahol írtam Neked, a MÁV-nál csak azokon a vonalakon utazhatsz ingyen, ahol nem szükséges semmiféle pótjegyet venni. Az IC pótjegyet, a gyorsvonati pótjegyet sajnos meg kell venni. Azt még nem próbáltam, hogy az első osztályra is érvényes a kedvezmény, de egyszer meg kell kérdezni a jegyváltásnál. Ez azért érdekes mert a múlt hét elején Tatabányára utaztunk, és az IC mindössze két kocsiból állt. Volt a mozdony mögött egy majdnem üres első osztályú kocsi és volt a másodosztály teljesen feltöltve.
A volán járatait még nem teszteltem, de ott is kell valamilyen kiegészítő jegyet venni.
A miskolci busz villamos viszont kellemesen ingyen használható.

vajgerpeti 2014.06.08. 18:50:14

Majd elfelejtettem: a személyid felmutatásával már most is ingyen utazhatsz. A busz vezetője úgysem lát semmit a képből, de elhiszi hogy tényleg elmúltál 65 éves: ))

Morgó Medve 2014.06.08. 21:03:00

Kedves Cimborám, köszönöm a gratulációt és a jó tanácsokat az utazásokhoz. Szerdára tervezek egy vizitálást az MVK Jegypénztárban. Fényképem van, több is mint kellene, majd egyszer elmesélem honnan. :)
Kicsit bele kell húzni az utazásokba mert úgy olvastam terveznek valamit az utazási kedvezmények ellen. Igaz, addig mire bevezetik meg is unom. :)

vajgerpeti 2014.06.09. 20:00:55

Azt hallottam, hogy a csúcsidőben történő utazásokat akarják korlátozni, valószínűleg a vasúton.

Morgó Medve 2014.06.10. 06:20:12

Igen, én is ezt olvastam. Valami biztos lesz, ha csak ennyi nem is nagyon fogok morogni. Úgyis elszoktam már a korai keléstől. :)
süti beállítások módosítása