HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Elfoglaltan

2014.09.19. 16:59 Morgó Medve

Ezer bocs, meg egy anyamedve, mondtuk gyerekkorunkban ha valami miatt elnézést akartunk kérni. Bocsánatkérésre nem volt jó, de azért apróbb dolgokra ez is megfelelt. Hát hamut most sem kell a fejemre szórni, de azért megkövetem olvasóimat mert egy kicsit elmaradtam. Az az igazság, hogy Selmecen tényleg nagyon megfáztam, az elmúlt napokban nem éreztem jól magam, egyedüli elfogadható elfoglaltság az olvasás meg a videó nézés volt, mindkettő ágyban heverészve.

Ma már azért jobb, délelőtt el is mentem egy tudományos konferenciára, kohász testvéreim tartottak érdekes előadásokat. Én ugyan már meglennék ezek nélkül az előadások nélkül is, de úgy gondoltam elmegyek, meghallgatom őket. Nyugdíjas vagyok, ráérek. Azonkívül itt az ember találkozik ismerősökkel, kap egy kávét, pogácsát üdítőitalt, szünetben elbeszélget a kollégákkal, szóval csupa kellemes dologra számíthat.

Most egy kicsit gazdagabbak voltak a rendező szervek mert a végén volt egy állófogadás is. Túl nem ettem magam, kezdek már leszokni a nagy zabálásokról, egy kis pörköltet ettem sztrapacskával, 2 töltés töltött káposztát meg 3 mini rétest. Magyarázatra csupán ez utóbbi szorul, szerintem ez új jelenség a vendéglátás terén. Úgy készül, hogy fele a normális rétesnek. Nem egy bonyolult dolog.  Így aztán rétes egyenértékkel számolva másfél rétest ettem meg. Finom meggyes rétes volt, amit egyébként nem tudok felhőtlenül élvezni mióta jó néhány éve egy menza rétesben volt egy mag és hosszában kettéhasította az egyik gyökérkezelt fogamat. Félelmetes volt, először kihúztam a fogam egyik felét, utána  a másikat, bár nem is kellett húzni, jött az magától is. Belátom kissé horrorisztikussá vált írásom ezzel a fog sztorival, de hadd ne töröljem már ki.

Az előadások is érdekesek voltak, én mindig kicsit csodálattal néztem a kohászok tevékenységét, ez ma sem maradt el, bár ma egészen új és modern dolgokról beszéltek. Tetszett, hogy a fiatalok milyen szépen okosan mondták el előadásaikat. Mint egyetemi ember kaptunk egy kis feddést is, hogy az egyetemen nem tanítjuk meg a fiatalokat a szakmai idegen nyelvre. Hát ez tényleg nem jó, de nekünk már az  is jó lenne ha a végzettek 30 %-ának a diplomája nem a dékáni hivatalok páncélszekrényeiben várnák, hogy jöjjön érte a frissen nyelvvizsgázott tulajdonosa. Egyébként ez a kérdés is megérne egy misét, sort is kerítek rá hamarosan.

Estére szakestélyre megyek, Fazola Napok vannak, ez minden évben így van így szeptember közepén, derekán. A délelőtti rendezvény is ennek része volt. El is köszönök, lassan készülődnöm kell. Hamarosan jelentkezem.

Szólj hozzá!

Címkék: Személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr546712701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása