HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szilveszter

2014.12.31. 17:44 Morgó Medve

Nem nagyon vagyunk elkényeztetve szilveszteri tévéműsorokkal az igaz. Persze ez nem csak idén van így, így volt ez már tavaly is, meg tavalyelőtt is, sőt így van már évek óta. A szocializmusban persze ez is más volt. Ki volt adva, hogy szilveszteri műsor kell a dolgozóknak és a televízió vezetősége és dolgozói gondoskodtak is róla, hogy a népnek meglegyen a színvonalas szórakozása az év utolsó napján. Gondolom már jóval az év vége előtt összeült a megfelelő stáb, ott a vezetőség nagyjából körvonalazta az elvárásokat, majd beindult a gépezet. Kezdetben a szilveszteri kabaré dívott, aztán újítottak, jöttek mindenféle vetélkedők, a tömegek küzdöttek a díjakért mi meg szórakoztunk. Aztán éjfélkor jött valaki aki elmondta az újévi köszöntőt és kezdetét vette a hajnalig tartó mulatozás. Leginkább a televízióban, de azért a társaságok is kitartottak egy darabig.

Aztán a következő év elején mindenki az újságokat bújta, hogy vajon a kritikusok hogyan látták ugyanazt amit mi is néztünk. És persze ez volt a téma  a tanárikban, a satupadoknál és talán még a bányák mélyén is szalonnázás közben. A vélemények általában nem voltak túl jók és ezek a vélemények arra sarkalták az illetékeseket, hogy a következő évben megint valami újabbal rukkoljanak ki, ami tán végre a kritikusok tetszését is elnyeri majd. Nem beszélve a tömegek véleményéről. Hát ez volt régen.

Aztán eljött az az időszak amikor már nem volt szilveszteri műsor, de azért a tévés szerkesztők még igyekeztek valami szilveszteri programot összehozni. Ezeknek a programoknak központi eleme volt egy-egy sikeres filmvígjáték, esetleg valami revüműsor. Ezután következett az az időszak, amikor a műsorkínálat szinte teljesen megegyezett egy átlagos nap kínálatával. Mint például a mai műsorok is. Egyedüli kivétel a Szolnokról közvetített két órás gálaműsor.

Azért az jó dolog, hogy ma már nem csak a televízió létezik ha otthonunkban nézni akarunk valamit mert ma már ott van az Internet is. Nagyon sokan - főleg a fiatalok - meg sem próbálkoznak a televízióval, inkább az Interneten keresnek maguknak valami nézni- és hallgatni valót, és igazuk is van. Én is így fogok tenni. Javaslom tartsanak velem, az alábbi honlapon nagyon sok hasznos dolgot találunk. Még Szilveszter estére is:

http://www.netnagyiklub.hu/honlapok/prezentaciok.htm#tartalom

Aztán ha kicsit kedvünk támad játszani is ajánlom ezt az oldalt, kicsit meg lehet vele mozgatni az agytekervényeket. Jó szórakozást kívánok!

http://www.hezekiah.hu/jatek/szokirako-jatek

Én meg elköszönök, kívánok jó szilveszterezést valamint eredményekben és örömökben gazdag boldog új évet minden olvasómnak!

buek.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: TV

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr597026737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása