HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gondolatok a combinós gyilkos kapcsán

2015.05.28. 17:54 Morgó Medve

Mostanában folyik az úgynevezett combinós gyilkos tárgyalása. Bizonyára mindenki tudja, hogy ő az az ember aki a lábával a villamos elé lökött egy idős asszonyt. Semmi különösebb oka nem volt rá, csupán passzióból. Az illető nem teljesen komplett, viszont tisztában volt cselekménye súlyával, ezért el fogják ítélni, ami rendben is van. Aztán a másodfok után elfoglalja majd végleges helyét egy 150 %-os telítettségű zárkában valamelyik fegyintézetben és mivel nem látszik valami erős fizikumúnak két lehetősége lesz: vagy kerít magának egy erősebb pártfogót aki némi ellenszolgáltatásért megvédi, vagy felkészül a nem egy vidám csicska életre. A 150 %-os kihasználtság azt is jelenti, hogy az emeletes ágyak kategóriájában ma már megjelent a két emeletes verzió is, azaz a háromszintes fekvőhely.

Nemrégiben egy börtönparancsnok tartott előadást Miskolcon, ő mondta, hogy a túlzsúfoltság nem azt jelenti, hogy ketten alszanak egy ágyon, de mégis valahogy úgy fogalmazott, hogy nem zártam ki, hogy egyes helyeken bizony még ez is előfordulhat. Erre világosan emlékszem, mert rá is akartam kérdezni, de aztán elment az idő így inkább nem kérdeztem. Egyébként az előadó nagyon szimpatikus, középkorú úr volt, ezredesi rendfokozatban. Ami azért már egy nagyon magas rendfokozat.

Katonaságnál én életemben egyszer láttam ilyet egy gyakorlaton, mikor a hadosztályparancsnok F. ezredes elvtárs megszemlélte a harcoló csapatokat. Én egy kicsit a frászt is hoztam rá akkor amikor körülöttem mindenki (még a főtisztek is) acélsisakban voltak csak én nem, mert nekem momentán nem volt olyanom, ugyanis ellopták. Persze nem az én hibámból. A sokkhoz az is hozzájárult, hogy én hátizsák helyett egy pofás kis sporttáskában vittem a babkonzervjeimet meg az oldalfegyveremet, magyarul pisztolyomat, mert úgy biztosabb voltam benne, hogy nem veszítem el. Nem írom le megint a történetet, akit érdekel itt megtalálja.  A közvetlen előzményeket meg itt olvashatjuk el.

Visszatérve a hazai börtönviszonyokra megadnék még egy linket amelyet a régi Morgómedve olvasók biztos jól ismernek már, de mindig vannak újak is, nekik biztos érdekes lesz. Itt megnézhetjük Teknős Miklós képeit melyek a Váci Fegyházban készültek. Nem kell hozzá fenn lenni a Facebook-on, enélkül is láthatjuk.

Úgy elkalandoztam, hogy majdnem elfelejtettem mit is akartam írni. Azt akartam, hogy én ha villamosra várok ösztönösen mindig kicsit hátrébb lépek és körülnézek kik vannak körülettem. És már évtizedek óta így csinálom. Ez afféle ösztönös óvatosság, ajánlom másoknak is.

Egyébként jól vagyok, csak tele van a hócipőm ezzel az időjárással. Szénhidrátmentes diétám végre egy kis sikerrel is járt, de egyelőre nem írnám meg hány kilótól sikerült megszabadulnom. Na ne gondoljon a kedves olvasó túl sokra, én viszont elégedett vagyok az eredménnyel. Ha két számjegyű lesz megírom. :)

Szólj hozzá!

Címkék: Ismeretetterjesztés Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr787498844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása