HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A süni ügy fejleményei

2016.07.13. 04:17 Morgó Medve

Én már be akartam fejezni ezt a süni ügyet, aztán mégsem. Egyszerűen meguntam, hogy este kipakolom az ennivalót, lefekszem, aztán reggelre üres a tányér. A fordulat ott állt be, hogy tegnapelőtt este 8 felé látom, hogy a süni megjön, kicsit körülnéz, látja hogy még nincs vacsora, köröz egy keveset, aztán elmegy. Én meg megnéztem, hogy hová megy. Ne ment messzire, talán egy méterre, a kerítéshez és ott összegömbölyödve elaludhatott. Nyilván úgy gondolhatta, hogy messzire már nem érdemes menni, lassan majd csak megjön a vacsora is, addig is szundít egyet. És nem tévedett. Látva, hogy már éhes megtöltöttem a tányérját. Meg is jelent hamarosan ismét és eszegetni kezdett. Én meg fogtam a telefonomat és elkezdtem fényképeket készíteni. Közben meg egyre közelebb mentem. Aztán mikor nagyon közel voltam abbahagyta az evést és megint elbújt a bokrok közé. Hamarosan azonban ismét megjelent és folytatta az evést ott ahol abbahagyta. Akkor meg a székem csikorgása ijesztette el. Na mindegy, a lényeg, hogy megette a kirakott étel felét és távozott.

Egyébként három különböző sünöm van, egy nagy, amelyik múltkor a legnagyobb kánikulában sietett valahová a kapu alatt, egy picit kisebb, meg ez a mostani kosztosom, a legkisebb. Ez egy olyan süldő féle lehet, még nem kifejlett példány, de már a szülei útjára bocsáthatták. Érdekes, én mindig csak ezt látom. Az elfogyasztott mennyiség alapján valószínűsíthető, hogy nem csak ez az egy jár hozzám enni. A többiek éjszaka jöhetnek.

Tegnap korábban jöttem be a városba, nagy volt a meleg, nem kockáztattam meg, hogy fél 5-kor kirakom az ennivalót és 8-9 felé jön megenni. Aztán gondoltam egy nagyot, kiraktam fél 4-kor. Arra gondoltam hátha megérzi az étel szagát és megvacsorázik korábban. De nem jött, így kiöntöttem a tányér tartalmát a szemétbe. Így aztán tegnap este elmaradt a vacsora. Gondolom kicsit meglepődött. Persze nyár van, ilyenkor sok az ennivaló, nem maradt éhen. Mielőtt kiöntöttem volna a szemétbe azért benéztem a kerítéshez nem látom-e valahol? Nem láttam. Ha látom felébresztem, hogy vacsorázzon hamarább mert el kell mennem.

Egyébként nagy a meleg errefelé (is), az időjósok nem egyformán beszélnek, egyik lehűlést emleget, a másik meg 33 fokot. Majd meglátjuk.

Ja igen, a fényképek. Mint már többször leírtam, nem tudom a képeket leszedni a mobilomról. Ezzel az újabb géppel nem megy. Hiába a letöltött program, nem megy. Elküldtem a képet egy cimborámnak, ő visszaküldte emailben, hát nem egy sikeres tranzakció. De ha már így megmozgattuk felteszem. Aztán előbb utóbb majd lesznek rendes képek is, egyelőre javaslom érjük be ezzel. Gondolom a süni felismerhető. :)

suni.jpg

 

 

 

 

2 komment

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr938883754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.07.15. 13:59:11

Hááát... mondjuk inkább így: sejthető, hogy melyik folt lehet a süni. :) Lassan háziállat lesz belőle, ha ennyire számontartja az abrakolás időpontját. :)

Morgó Medve 2016.07.16. 12:52:04

@exbikfic: Ezzel a 8 óra körüli megjelenéssel engem is meglepett. :) Most kicsit nehéz napok járnak rá, az eső is esik, én sem vagyok kint, de talán nem is baj, legalább nem szokik le arról, hogy magának kell felhajtania az ennivalót. :)
süti beállítások módosítása