HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Morgolódások

2016.08.15. 12:04 Morgó Medve

Kicsit abbahagyom a Facebook témát, hogy ne legyen sok és unalmas. Viszont egy mondatban még visszatérnék rá. Mint ahogy egyik olvasóm is írja hozzászólásában, valóban fontos, hogy még a biztonsági beállításokat is elvégezzük. Ez tényleg nagyon fontos. És örülök, hogy egyetért velem. Előbb utóbb tényleg mindenki rákényszerül, ha nem akar lemaradni.

És akkor most tényleg morgok egy kicsit. Először azon, hogy szerintem teljesen felesleges volt a sertéshús ÁFÁ-ját csökkenteni, a mostani árak már majdnem elérik a korábbi időszak árait. Nem elég hogy már most is majdnem ugyanannyiért vehetjük a sertéshúst mint az ÁFA csökkentés előtt, de a különbözet sem folyik be többé adóként a költségvetésbe, vagyis kevesebb jut iskolákra, kórházakra.

Gondom van az új Windows 10-el is. Először is, van egy telefonos alkalmazásom amelyet nem tudok használni mert nem hallom mit mondanak a másik oldalon. Engem jól ért az akit hívok, de én őt csak nagyon halkan és nem a hangszóróból, hanem valahonnan a gépből. A dolog azért is bosszant, mert van még a "kártyámon" közel 20 euró, azért azt még le kellene telefonálni mielőtt megválok tőlük.

A másik az már nagyobb baj. Amióta felinstalláltam ezt az új operációs rendszert a gépem naponta legalább egyszer reseteli magát, azaz magától újraindul. Amikor ő úgy gondolja. Szerencsére a mai programok időnként már automatikusan mentenek, de azért így nehéz dolgozni. Nem beszélve arról, hogy a nem szabályos kikapcsolás miatt mindenféle szemetek maradnak a gépen. Persze az is lehet, hogy alaplap lett hibás, akkor szokott ilyen hiba jelentkezni. Mindenesetre szokatlan egybeesésről van szó, ha így is van.

Bosszant az is, hogy a Facebook ugyan egyre jobb lesz, mindig kitalálnak valamit amivel könnyebb és kényelmesebb lesz a használata, de egy rovatot nem tudnak felvenni, mégpedig a születésnap mellé a névnapot is. Én megértem, hogy a világban nem általános a névnap ünneplése, de tudomásul kellene venni, hogy vannak országok ahol van ilyen. És olyan is van, hogy egy-egy névnap többször is előfordul egy évben. Így voltam most a Zsuzsanna névnappal. Ismerőseim egy része most ünnepli, egy része meg februárban. De mondhatnám az Istvánokat és a Máriákat is. Az sem jó, ha nem a névnapjukon köszöntjük az ismerőseinket, nekik meg kínos visszaírni, hogy nem most tartják, sokan nem is írnak vissza csak megköszönik, viszont örülni sem tudnak annyira, mert nem a napján köszöntik őket. Úgy látszik erre nem fogékony a Facebook menedzsmentje. Pedig ez egy fontos dolog. Az IWIW-nél ez megvolt, de jó is volt. Hát ezek voltak az aktuális morognivalóim. 

Szólj hozzá!

Címkék: Közösségi oldalak Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1610408566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása