HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy nyugodtabb október elé nézve

2016.10.02. 13:19 Morgó Medve

Ahogy az egyenruhámat elnézem, ráfér már egy tisztítás. De nem is csoda, elég nagy igénybevételnek volt kitéve az elmúlt hetekben. Kezdődött a szeptember a Bányásznapokkal, két helyen is megfordultam. Csupán emlékeztetőül, az egyik a falum volt, a másik pedig az országos Bányásznapunk.

Azután következett Selmecbánya, ahol a Szalamanderen vettem részt, igaz a felvonuláson nem, mert túl hosszú az nekem, de a Böhm féle étteremben hoztam a tavalyelőtti formámat. Tavaly nem voltam. Azért amikor a mieink az étterem elé értek  már ott vártam őket a járdán, hogy integessek. Most valahogy ez nem nagyon sikeredett, valahogy nem néztek oda. Másnap volt a szokásos szakestélyünk a szállásunkon, aztán vasárnap szép komótosan, nem sietve hazajöttünk.

Az ezt követő hétvége a Fazola Fesztiválé volt, igaz én csak a pénteki szakestélyen vettem részt, a Bükki program már megint sok lett volna az én térdeimnek. Erről két videóm is van, itt és itt. Viszont részt vettem a szombat délutáni Egyetemi Lélekharang avatásán. Erről is van videóm.

Szeptember 24-én a csilletolókkal ünnepeltünk az egyetemen a kis szökőkút mellett, hogy 10 éve toltak el - gyalogosan, közúton - egy csillét Selmecbányára. A határtól már a soproniakkal közösen mentek, akik egy díszesen faragott rönköt toltak ugyanoda. Ez azért nagy dolog volt, 10 év múltán is azt mondom, nem akármilyen tisztelgést végeztek a fiatalok ősi Alma Materünk előtt. Egyébként sertéspörköltet főztünk, a körettel nem sokat bíbelődtünk, finom volt az kenyérrel is. Utána videókat és képeket néztünk az egyik teremben. Voltak gyerekek is, kisebbek és nagyobbak is. Elég sokan eljöttek. Jól éreztük magunkat, a támogatásoknak köszönhetően a részvétel nem került semmibe. Igaz nem is maradt semmi, talán 400 forint.

Aztán a múlt hetet a szokásos konferenciával zártam Balatongyörökön. Ez volt a 49. konferenciánk, minden évben van egy, jövőre jubileum lesz. Jól éreztem magam, a hotel egy kiváló hely, az ételek is finomak, a kollégákkal meg együtt lenni mindig öröm. És persze az előadások is tartalmaznak mindig újdonságokat. Hazafelé kissé megszívtuk, Gödöllő környékén volt egy dugó baleset miatt, Gyöngyösnél is volt, de ezt kikerültünk, Hatvannál kimentünk a régi 3-as útra. Két és fél óránkba kerültek ezek az akadályok.

Az öltönyömre valóban ráfér egy tisztítás és 4 leevett nyakkendővel zárom a "szezont", majd ezekkel is kell kezdeni valamit. Az október már nyugalmasabb, egy szüreti mulatság látszik a közeljövőben, ez 2-3 napos, a fiatalok biztos végig is csinálják, én megelégszem majd a főzésen való részvétellel. Itt azért amíg a étel készül egy-egy sör mellett lehet jókat beszélgetni is. De hát ez még odébb van, majd megírom milyen volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Selmec Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4211760025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása