HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Iratmegsemmisitő

2016.11.09. 08:11 Morgó Medve

Azért kár, hogy nincs egy olyan hely ahová az ember beállítana egy szatyor régi számlával, banki papírral, régi adóbevallásokkal, aztán odaadná egy szakinak, aki átöntené egy kosárfélébe, lemérné, ugyanakkor kinyomtatná a számlát is, majd megvárná amíg az unatkozó pénztáros hölgynél kifizetem, ezután a szemem láttára beöntené egy hatalmas iratmegsemmisítő garatjába, alul meg látnám kijönni csíkokra szabdalva az irataimat. Esetleg megkérdezné, hogy hazaviszem-e, mint Sándor György a kalauz által kilyukasztott vonatjegy lyukasztóban maradt részét. Tiszta sor, nem kellene itthon laponként adagolni egy nem erre szánt iratmegsemmisítőbe. Gyanítom ha én "ledarálnám" az összes megsemmisítendő iratomat, utána ki is dobhatnám.

Nekem ugyanis rengeteg ilyen van. Én is tudom, hogy általában 5 évig kell az ilyesmit megőrizni, de - ahogy mondani szokás - láttam én már karón varjút. A Hivatal mindig túlsúlyban van velem mint ügyféllel szemben, jó ha az ember mindig elő tud venni valami papírt, feladóvevényt, dacára az 5 évnek. Így aztán minden alkalommal amikor meg kellett volna szabadulnom az ilyesmitől mindig arra gondoltam, hogy őrzöm még egy kicsit, nem sok helyet foglal, elfér.

Most viszont megszabadulnék legalább a 10 évnél idősebb cuccoktól. De ez is olyan sok, hogy nem akaródzik itthoni módszerrel megszabadulni tőlük. Van ugyan egy iratmegsemmisítőm, de azt sajnálom ezzel tönkretenni. Na most kellene a nagyüzemi iratmegsemmisítés. Ami nem hinném, hogy létezik, pedig jó lenne ha lenne. De nincs. Így aztán azt hiszem őrzöm még egy darabig ezeket az iratokat. Az fel sem merült, hogy kidobálom a szelektív hulladék gyűjtőbe  vagy a kukába. Annál én jobban tartok a rossz emberektől. 

Az elégetés szóba sem jön, panelben lakom radiátorokkal körülvéve. Mályiban elégetni megint nem jó, az égő papírlapokat felkapja a szél és viszi mindenfelé. Hát ez a helyzet kedves olvasóim ezekkel a számlákkal, adóbevallásokkal, iratokkal. Ha valakinek eszébe jutna valami jó megoldás ne hallgassa el előlem. Előre is köszönöm.

 

6 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7511944457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.11.11. 07:08:53

Nincs jó megoldás, olyan, ami praktikus és gyors is. Én időnként nekiülök, kiválogatom az öt évnél régebbieket és széttépkedem. De mivel egy közüzemi számlán legalább három-négy helyen szerepel az ember neve és lakcíme, ez bizony elég macerás.
Dehát ha neked van otthon iratmegsemmisítőd, azt mire használod?

Morgó Medve 2016.11.11. 07:45:01

@exbikfic: Valóban van, jó néhány éve vettem 5400 forintért. Úgy gondolom, hogy ha én ebben ledarálom azt a 10 kilónyi papírt ami nekem összegyűlt ki is dobhatom. Ezt arra tervezték, hogy hetente 5-6 lapot ledarál az ember, így aztán eltart néhány évig. Ezekben is kések vannak, előbb utóbb életlenek lesznek és valószínűleg ekkor véget is ér az iratmegsemmisítő élete, kidobhatom. Ezeket a késeket nem lehet élezni. Előbb utóbb az lesz, hogy szigorúan átválogatom, ha lehet ollóval levágom a banki és privát részeket a többit meg elviszem a szelektív hulladékgyűjtőbe. Macerás lesz, lehet, hogy megvárom vele Mályit meg a nyarat.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.11.11. 10:41:45

@Morgó Medve: Jó lenne neked Mályiban egy egész kicsi jancsikályha, abban simán elégethetnéd. :)

Morgó Medve 2016.11.12. 07:30:07

@exbikfic: Az tényleg kiválóan megfelelne, főleg, hogy akkor lehet, hogy a szezon is hosszabb lehetne. :)

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.11.12. 08:17:35

@Morgó Medve: Így van, mert akkor még egy-egy szebb őszi hónapra is kintmaradhatnál.
süti beállítások módosítása