HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Libafesztivál Hajdúszoboszlón

2016.11.13. 09:38 Morgó Medve

Tegnap a fiammal leugrottunk Hajdúszoboszlóra a Libafesztiválra. Az időjárás pocsék volt, kora délután is elég kevesen voltak a sátrak között. Hogy mennyien voltak a sátrakban azt nem tudom, mert nem mentem be. Vagy 2 éve voltam ott legutóbb, felbosszantottak, így végképp nem érdekelt a dolog. Nyílegyenesen tartottam a fürdő felé. 

Egyébként az történt, hogy vettem egy sült libacombot, köretként pár darab krumplit adtak hozzá meg egy kevés párolt káposztát. Én ezt keveselltem, és vettem még egy adag csalamádét is. Erre a kiszolgáló úgy gondolta, hogy akkor viszont ő kevesebb párolt káposztát ad. Na ezzel bosszantott fel, ezért nem érdekelt az egész Libafesztivál. Elég sértődős alkat vagyok, engem elég egyszer felbosszantani. Jó, vehettem volna ezt azt a többi sátorban, de momentán nem vágytam semmire azok közül amiket árultak.

Így aztán miután megérkeztünk szétváltunk, ő ment meglátogatni az ismerőseit, én meg beültem kedvenc helyemre egy étterembe egy birkapörköltre. Minden rendben volt, egy dolog számított újdonságnak, a számla legtetején 5 % kiszolgálási díj. Na ez eddig itt nem volt divatban. A kiszolgálási díjról nekem megvan a saját véleményem, le is írtam már, nem változott. Itt olvasható az első rész, itt pedig a második. Természetesen leróttam a 10 % borravalót mint szoktam, ezután kezdtem tanulmányozni a számlát, ezután láttam meg ezt az újítást. Hát lehet, hogy aki kitalálta, jó ötletnek tartotta, én viszont úgy gondolom így lehet elszoktatni a régi vevőket az étteremből.

Mert a vendég cikinek fogja tartani az 5 % borravalót, nyilván magyarázkodni sem fog, hogy ez azért kevesebb mint szokott mert a felét már eleve fel tetszettek számítani, így inkább keres másik éttermet. Valószínűleg én is ezt fogom tenni legközelebb. Mert különben minden rendben volt, a pincérek figyelmesek voltak, az étel finom, de az az 5 % kiszolgálási díj böki a csőrömet.

Ezután fellötyögtem a fürdőbe, ahol még mindig kellemes családi hangulat uralkodik, levetkőztem majd belemerültem a 36 fokos vízbe. Persze bent a zártban, bár elég sokan ücsörögtek kinti medencében is. Első körben 2 órát töltöttem a vízben, aztán tartottam egy fél órás szünetet, kint olvasgattam egy padon a folyosón, ezután még egy fél órára visszamentem. Sajnos papucsot most sem vittem magammal, de szerencsére megúsztam elesés  nélkül. Gondolom a szintén vízben unatkozó tömegeknek egy kis változatosságot hozott volna ha én eltanyázok a medence mellet. Ezt az örömet nem tudtam megadni nekik, így aztán csendben ültek és nézelődtek, szomjasan valami látnivalóra. 

Mint ahogy én is tettem amikor a medencében ültem. Tanulmányoztam a férfi fürdőruha divatot is, amely elég változatos. Egyrészt ezek a fürdőnadrágok kezdenek egyre hosszabbak lenni. Tegnap már sikerült egy olyat is felfedeznem amely térd alatt is folytatódott. Még 20 centi és átmegy hosszú nadrágba. Nem is értem, a fürdésben éppen az a jó, hogy testünk minél nagyobb részét éri víz, gondoljunk csak a női fürdőruha divatra, itt meg egyre hosszabbak lesznek ezek a fürdőnadrágok.

Aztán a rendszerváltás szabadságában született tetkók ma már a bő negyvenes hölgyek derekát és vállát díszítik. Az ő fürdőruha divatjuk nem nagyon változik, kivéve talán a 20 év körüli korosztályét, amelynél egyre kisebb lesz. Bár ilyenből nem sokat láttam, ez a belső fürdőzés inkább az idősebb korosztály élvezete, a fiatalok inkább nyáron fordulnak elő nagyobb számban itt Hajdúszoboszlón is.

Sajnos az eső egész nap esett, így tényleg ez látszott számomra a legjobb programnak. Egyébként kedves, barátságos fürdő, amely úgy tudta megőrizni ezt a kedves családias légkörét, hogy közben e fürdőfejlesztések európai szintűek voltak. Mi ehhez a családi hangulathoz még a szocializmusban szoktunk hozzá, örülök, hogy ezt sikerült átmenteni. Mert nem mindegy, hogy az alkalmazottak hogyan viszonyulnak a vendégekhez.

Egy ismerőst láttam, valamikor együtt jártunk egyetemre, tudom, hogy ott lakik, ahogy elment mellettem a nézéséből láttam, hogy ő is kutat az emlékezetében mint ahogy én is ezt tettem. Aztán mégsem köszöntem rá, hagytam elmenni magam mellett. Sok volt a lengyel turista, ők azért ide még eljárnak. Máshol nem nagyon szoktam lengyel szót hallani, például Miskolc-Tapolcán sem. Hát így zajlott az idei Libafesztivál az idei évben, ahová elsősorban a fiam miatt mentünk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5911956983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása