HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mobil gondok/Vezetékes telefonról hívunk mobil számot

2016.12.11. 17:04 Morgó Medve

Van itt két súlyos gond, most csak az egyikről írok. Az a helyzet, hogy ha vezetékes telefonról hívunk valakit mobilon jelentős az esélyünk arra, hogy nem veszik fel. Ebben a nagy mobilozásban megszoktuk, hogy látjuk ki hív bennünket. Ha ismerős, akkor biztos felveszik. Ha kijelez valami számot, de nincs benne a szám a hívott mobiljában jelentős esélyünk van arra, hogy felvegyék, de azért előfordulhat, hogy a hívott felet nem érdekli egy idegen hívása.

A  leginkább esélytelen hívó az aki vonalas telefonról hív, mert ez esetben valami olyasmi jelenik meg, hogy magán szám. Vagy valami efféle. Tehát létezik egy fajta telefonszám hierarchia a mobil világban, amelynek alján a vezetékes telefonról történő hívás található. Én úgy gondolom, hogy az esetek harmadában, negyedében nem veszi fel a hívott fél, pedig látja a hívást.

Pedig az emberek nem valami retró iránti vonzalomból hívnak vezetékes telefonról mobil számot, hanem azért mert olcsóbb mint mobilról, vagy már ki is van fizetve. Mert például vannak vezetékes díjcsomagok azok mellé pedig nagyon sok ingyen perc is jár ugyanazon szolgáltató mobilt telefonjaira. Például a Telekom esetében is. Tehát ha nekem van egy előfizetésem a Telekomnál, akkor van egy csomó percnyi lehetőségem ingyen hívni a Telekomnál lévő mobil előfizetőket. Próbálkozik is az ember, aztán egy idő után veszi a mobilját, mert azt legalább felveszik. 

Aztán lehetnek ebből kínos helyzetek is. Például ha nem veszi fel az illető a vezetékes hívást, fogja az ember a mobilját és onnan hívja. Természetesen ezt már felveszik. Ilyenkor két eset van, vagy nem említem a vezetékes hívást, vagy említem és hát hagyom, hogy kissé magyarázkodjanak a túloldalon. Hát hogy tudod, én azokat a hívásokat nem szoktam fogadni. Pedig jó lenne, mert azok a szegényebb emberek hívásai szoktak lenni. Vagy olyanoké akik nem szívesen dobálják ki a pénzt az ablakon.

Tudom, hogy van köztük kéretlen hívás is, de ez elenyésző a valós hívásokhoz képest. Megmondom őszintén nekem már kisebbségi érzésem van ha vonalas telefontól hívok mobil számot. Pedig lényegesen olcsóbb. Gyakran csak azért hívok mobilról mert nem akarom ezt az érzést átélni. Hát sajnos ez a helyzet. 

Szólj hozzá!

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3312040729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása