HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Zacskós tej

2017.03.24. 19:53 Morgó Medve

Jó ideje kerestem már zacskós tejet, most végre megtaláltam a közelben lévő pékségben. Leírom miért is vágytam erre a zacskós tejre. Elárulom nem azért, mert takaríthatom a hűtőt ha kifolyik. Mert kifolyik, hiszen már elfelejtettük milyen praktikákat használtunk akkor, amikor másfajta tej nem is létezett. Én már kezdem ismét megtanulni, egyre ritkábban bosszankodom a kifolyt tej miatt.

Szóval kezdem azzal, hogy jött a rendszerváltás, a kapitalizmus, a piacgazdaság és dőzsöltünk a millió fajta dobozos ultra pasztőrözött tejekben. Jó volt, hogy tizenkettesével vehettük nem savanyodott meg, hogy kint lehetett felejteni a konyha pulton. Aztán ahogy mentünk egyre jobban befelé a piacgazdaságba meg modern világunkba észrevettük, hogy egyre több mesterséges anyag kerül ételeinkbe, köztük ezekbe a tejekbe is. 

Ekkor kezdtem el venni a még dobozos, de még nem túl pasztőrözött tejeket, gondolván, hogy ezek talán még kevés olyan technológián estek át amelyek kényelmesebbé tehetik ugyan az életünket, de a tej minőségét nem befolyásolják jelentős mértékben, az ízük és minőségük még hasonlít a korábban megszokott ízekhez. Ezeket vettem jó ideig. 

Néhány hete viszont felfedeztem a zacskós tejet. Azóta ezt veszem, számolva azzal, hogy a tejfeldolgozás technológiáját tekintve visszaléptem vagy 25 évet. De ez nem nagyon izgat, amikor iszom jó érzéssel tölt el, hogy ezt azért meg talán nem "rontották" el.

Persze itt is vigyázni kell. Tegnap vettem 2 litert, a kettő lejárati dátuma között pont egy hét van. Amit nem is nagyon értek, ez egy kis bolt, két három zacskónál többet soha nem látok a hűtőpultban. A fene tudja, lehet, hogy leesett valahová és most találták meg. Nem volt savanyú csak egy picit, ekkor kezdtem el nézegetni a lejárati dátumokat. Egyébként tejeskávéhoz iszom, ahhoz kiváló. Még ez a kicsit savanyú is. Úgy hogy a tejet illetően most boldog vagyok.

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9512368479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása