HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Még egy filmajánlat (Veri az ördög a feleségét)

2017.04.19. 08:42 Morgó Medve

A "Veri az ördög a feleségét" egy augusztus 20-a eseményeit mondja el attól kezdve, hogy valahol a a Balaton partján egy család elkezdi a készülődést az ünnepre, amelynek különlegessége, hogy megérkezik a fővárosban dolgozó Jolán, az egyik gyerek a középső generációból és magával hozza főnökét is családostól. Aki valami nagyon fontos pozícióban dolgozhat a fővárosban, talán minisztériumban. És mint a kor káderei igyekszik a puritán ember látszatát kelteni. Bár szerintem ő a valóságban is az. A felségéről mindez már nem mondható el, de ő hamar le is lesz intve.

Három generáció él Kajtáréknál. Idősebb Kajtár István, aki vöröskatona volt 1919-ben, de részt vett a cattarói matrózlázadásban is, valamint ő vezette 1938-ban az aranyvonatot. Nyilván ez esetben csak az elsőt célszerű emlegetni,  de az öreg eldicsekszik az utóbbiakkal is. A középső Kajtár vasutas, aztán mikor végez a vasútnál éjt nappallá téve dolgozik a szőlőben, hogy az így megtermelt bor eladásából is gyarapodjék a család. A harmadik generáció tagjai, a nagyfiú és húga a saját útját járná ha hagynák és ha a vasutas feleség nem szánná más pályára őket. Nem ellensége ő a gyermekeinek, csupán megvan az elképzelése mi lenne nekik jó. Ehhez remél segítséget a magas vendégtől. Aki kissé gyomorbajos külsejű, bár viselkedése alapján már nem is vagyunk biztosak benne, hogy nem így van. Kínszenvedés számára az ebéd, amely minden normális ember számára vonzó étkeket jelentene, lucullusi lakomát, amiért a lelkét kitette a háziasszony.

Nem szeretném túl hosszúra nyújtani ezt a kedvcsináló írást, ezért még csupán annyit tennék hozzá, hogy a film ennek a napnak a történetét mondja el sok humoros elemmel vegyítve. András Ferencnek ez az első nagyjátékfilmje, amellyel sikeresen tette le névjegyét a magyar filmművészet asztalára.

Végezetül szokásunk szerint nézzük meg mit ír a filmről a http://www.port.hu

http://port.hu/adatlap/film/tv/veri-az-ordog-a-feleseget-veri-az-ordog-a-feleseget/movie-2653

A filmet holnap este csütörtökön 23.50-kor láthatjuk a Duna TV-n. Bár inkább felvételről beszélnék, mert ilyenkor már alszik az ember..

4 komment

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6912436221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszanész 2017.04.19. 15:54:50

Ez egy nagyon jó film már akinek tetszik a Kádár-kori élet.

Morgó Medve 2017.04.20. 09:45:19

@kuszanész: Szerintem nem csak azoknak, én úgy gondolom attól szélesebb körnek tetszik. A Port statisztikája szerint 9,3 pontot kapott 128 szavazatból. Ezeket a szavazatokat többnyire fiatalok adják le, ők nem is ismerik a Kádár rendszert. Szerintem ez egy rendszerfüggetlen jó szatíra.

kuszanész 2017.04.21. 16:29:17

Lehet hogy igazad van.
süti beállítások módosítása