HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kedvező változások a Duna TV délelőtti műsorában

2017.05.09. 20:42 Morgó Medve

Fogtam a távirányítót és egy határozott mozdulattal kikapcsoltam a TV-t és megállapítottam, hogy milyen jó. Ebben az idősávban nem nagyon van számomra néznivaló. Azokon a csatornákon amiket nézek számomra érdektelen műsorok futnak meg leginkább beszélgetések vannak, amelyeket rettenetesen unok már. Mindig mindenütt ugyanazok beszélgetnek ugyanazokkal ugyanarról, hát már nagyon szenvedtem. Most jó. Már csak egy lépés és beteszek egy CD-t a lejátszóba és fülhallgatón keresztül zenét fogok hallgatni. 

Volt már egyszer ilyen, csak akkor még a magnókazetták hozták meg számomra a felüdülést ez után a sok duma után, amit ebben az idősávban hallhat az ember.

Egyébként néznivaló ügyben van fejlődés. Nemrégiben írtam, hogy a Duna TV délelőtti filmjeihez idáig leszedtek vagy tíz méternyi kazettát az archívum polcairól, ezeket levetítették, most meg elkezdték a tíz métert elölről lejátszani. Keseregtem, hogy mehettek volna még egy kicsit tovább. Örömmel jelentem, hogy vannak újonnan elővarázsolt tévéjátékok. Tehát elkezdhették a 11. métert is.

Igaz, vannak érdekes dolgok, például már a második tévéjátékot láttam egy hónapon belül, amely szovjet szerzőtől származik. Sajnos nem igazán jók ezek. Jó színészek szerepelnek benne, a rendezők is jók, mégsem az igaziak. Nem tudunk mi igazán szovjet körülményeket teremteni, meg el is járt felettük az idő. Néhány napja ment a Konsztantyin Szimonov regénye alapján készült "Öt nap háború nélkül" című tévéjáték, a főszerepet Somogyvári Rudolf játszotta, aztán egy kicsit erőteljesebb epizód szerepet Gobbi Hilda is játszott, ő sem volt eléggé meggyőző.

Én ha már szovjet darabokat szeretnék bemutatni eredetiben tenném. Elég sok klasszikust megfilmesítettek ott is, meg lehet venni őket és le lehet adni szinkronizálva vagy feliratozva. Utóbbi talán még jobb, mostanában úgyis kezd divatba jönni az orosz nyelv. Egy filmet én is ajánlanék: Csendesek a hajnalok. Nagyon jó szovjet film, bizonyára sokaknak nyújtana maradandó élményt, bár a film témája nem éppen vidám hangvételű.

Summa summarum, talán nem kell aggódnom, hogy a beszerzett kazettáim üresen maradnak. Ismét van mit felvenni délelőttönként a TV-ből.  

Szólj hozzá!

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2912494047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása