HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Még mindig a kolbász ügy

2017.05.16. 21:15 Morgó Medve

Az az igazság, hogy a múltkor amikor kimentem a konyhába egy pár centis kolbászt bekapni, éppen csak szájíznek, este 10 tájban az ember már ne egyen semmit, szóval amikor ebből a pár centis kolbászból lett vagy 20 centi, akkor azt hittem, hogy ezt kipipálhatom, megvan a tiszta forrás kolbász ügyben. Ennek jegyében aztán mikor legközelebb megint arra jártam vettem mindjárt 2 párat is. Hát ezt nem kellett volna. Az egyik pár ugyan hasonlított valamelyest a fent említettre, de a másik köszönő viszonyban sem volt vele. Pedig mindkettő ugyanabból a húsüzemből került ki.

Az ember azt hinné, hogy egy húsüzemben, ha nincs is minőségbiztosítás, de legalább a technológia garantálja az azonos minőséget. Mi kell ehhez? Pontos mérés és adagolás ami az alapanyagot és a fűszereket illeti, azonkívül a technológiai utasítások pontos betartása. Ugyanannyi mennyiségű és minőségi fűszert szórjunk a megdarált alapanyagba, ugyanannyi ideig keverjük stb. Szerintem ennyi elég.

Nálunk persze gyerekkoromban sem a mennyiség sem a minőség nem volt garantálva, szemre ment ott minden, a minőség függött az elfogyasztott pálinkától is, de azért nagyjából minden évben jól sikerült a kolbász. Ha meg nem, akkor meg lehetett szidni a böllért, esetünkben a keresztapámat, később meg a vejét. De hát ez nem volt húsüzem, nem ontotta tonnaszámra a kolbászt a nyári konyhánk. No de itt ahonnan ez a kolbász jön ott elérhetőnek kellene lennie az azonos minőségnek. Hát nem sikerült elérni. Az egyik jó, bár nem éri el azt a bizonyos néhány nappal korábbi minőséget, a másik csak tojás alá lesz használható. Parasztkolbász ügyben nagyon igényes vagyok.

Egyébként amikor vettem az történt, hogy az eladó először mindkét szálat egy helyről vette le, aztán hirtelen az egyiket kicserélte egy olyanra amit egy távolabbi helyről akasztott le. Hogy miért, nem tudom. Lehet, hogy ő tudta, hogy különbség van a kétféle kolbász között? Ezután úgy veszek kolbászt, hogy megveszek egy darabot, kifizetem, a kocsiban megkóstolom aztán vagy visszamegyek vagy nem. És ugyanarról a helyről szedetem le mindet. Majd megírom a tapasztalataimat.   

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3612509875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása