A szervizdíj kapcsán volt egy riport egy étteremből, annak konyhájából is. A szakácsnő nyilatkozott, hogy mennyire nincsenek szakácsok, akik meg vannak ma már egy halászlét sem tudnak megcsinálni, közben jól láthatók, hogy a falon szedőkanalak és egyéb ilyesmik lógnak. Persze praktikus, az ember csak lekapja, beleteszi a leveses tálba és már lehet is kivinni. Hát én ilyen leveses tálból nem szívesen ennék, ugyanis szerintem ezeknek a kanalaknak a jól záródó, tisztán tartott fiókban a helyük. Ott a konyhában időnként gőzök csapnak fel, lecsapódhatnak a kanalak fémes felületén, aztán ebbe szépen beleragadnak a levegőben lévő porszemek és egyéb szennyeződések, szóval szerintem nem egy higiénikus megoldás. Kivéve persze ha minden használat előtt alaposan elmossuk.
Persze lehet azt mondani, hogy ha gyakran használják akkor nincs semmi baj. Ez így is lehet, viszont akkor ciklikusan mindet be kell vonni a használatba, nem csak úgy egyszerűen véletlenszerűen lekapkodni őket. Elég nagy a valószínűsége, hogy egy-egy kanálra hetekig nem kerül sor. Na itt van a baj. Fenntartom, hogy ezeknek is ott a helyük ahol a kanalaknak, villáknak, késeknek. Bent a fiókban. Vagy minden használat előtt elmosandók.