HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Nyomasztó élmények 2.

2017.06.20. 07:45 Morgó Medve

A másik nyomasztó dolgot a közelmúltban hallottam a TV-ben. Egy olyan ember nyilatkozott aki majdnem 7 évet töltött fegyházban, aztán kiszabadult mert később az illetékesek úgy döntöttek, hogy önvédelemből lőtte le a támadóját, a másikat pedig szintén ez okból sebesítette meg. Miután kiengedték 100 millió forint kártérítést ítéltek meg neki a fegyházban töltött évekért, igaz, ő ezt kevesli és tovább perel mert úgy gondolja neki 200 millió jár.

Ő mondta, hogy a fegyházban már azért is harcolnia kellett, hogy a 3. szintről lekerüljön a 2. szintre. Azaz a cellában nem csak egyszerűen emeletes ágyak vannak (ez még nem lenne újság) hanem két emelet is van a földszinti ágyak felett. Még hozzátette, hogy az elhasznált levegő felszáll, ott gyűlik össze fent a plafon közelében. Vagyis aki ott alszik annak már csak ez jut, ebben kell eltöltenie az éjszakát. Na ez nyomaszt engem, ez lehet nagyon rossz annak aki ott alszik. Elképzelem, hogy ha bekerülnék nekem biztos az jutna, hiszen én egy gyenge ember vagyok, idős is, a verekedés soha nem volt a kenyerem, életemben kétszer verekedtem, de az is inkább egy-egy pofon volt. Márpedig ott az diktál aki erősebb.

Az elsőnek az okára már nem emlékszem, még általánosban volt, meg is egyeztünk szegény Végh Jóskával (már nem él) hogy hazafelé megverekszünk. Aztán mire véget ért a tanítás, már nem haragudtunk annyira egymásra, de azért a rend kedvéért kiosztottunk egymásnak egy-egy pofont. Ugyanígy játszódott le egy hasonló eset már Esztergomban középiskolás koromban. Itt egy lány miatt készültünk megverekedni (én ragaszkodtam ahhoz, hogy továbbra is a lánnyal járjak) de itt is csak egy-két pofonra került sor, itt is elment a kedvünk a dologtól mire oda jutottunk, hogy megverekszünk. Én jártam tovább a lánnyal és naponta találkoztunk a fiúval is az iskolában, mert oda járt ő is.

Szóval a verekedés nem kenyerem, úgyhogy nekem biztos, hogy a legfelső ágy jutna. Ott bent az erő dönt el mindent, a muszkli nagysága, a felkar kerülete. Így aztán tényleg biztos lenne a legfelső ágy. Hát ezt képzelem én el időnként és ez elég nyomasztóan hat rám és sajnálom azokat akiknek csak ez jut.

Nem akarom fokozni a dolgokat, de úgy tudom a napi zuhanyzás csak azoknak jár akik dolgoznak, a többiek hetente egyszer zuhanyozhatnak. Nyáron is. A többit képzeljük el magunknak.  

2 komment

Címkék: Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9712607647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halmai György 2017.06.20. 20:28:44

1972-ben, az országos (úttörő) tanulmányi versenyeken (matek, biosz) elért eredményeim alapján eltölthettem két hetet a Csillebérci Úttörő Táborban. Azt akkor már szépen fejlesztették. Volt kultúrközpont, szép étterem és már elég sok pavilon. Mi, mint matekosok, sátorokban kerültünk elhelyezésre. Egy sátorban, vagy 30-40-en voltunk.Érdekes módon 3 emeletes ágyak voltak. Iszonyú körülmények közt éltünk, ezt kaptuk kitüntetésnek, ajándéka, a kiváló úttörő munkánkért és a megnyert versenyekért.
Jutalomként mehettünk meggyet vagy cseresznyét szedni. Persze voltak komoly programok is, csillagvizsgáló állatkert, városnézés stb.
Úgy gondolom, hogy a sok bűnöző kussoljon, és örüljön, hogy szagolhatja a másik seggét, mert ennyit sem érdemel. Termelje ki a fogva tartási költségét, ne a mi adónkból éljen.

Morgó Medve 2017.06.20. 20:43:58

Köszönöm szépen. Az ember nem is gondolná, hogy az ország első számú úttörőtáborában ilyen snassz körülmények voltak. Gyerekkoromban én is vágytam oda, ezek szerint jobban jártam, hogy nem jutottam el. :)
süti beállítások módosítása