HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Libafesztivál Hajdúszoboszlón

2017.11.12. 13:04 Morgó Medve

Tegnap Hajdúszoboszlón voltunk. Úgy mint egy éve is, csak akkor gyalázatos időjárás volt, most viszont nem lehetett panaszunk rá. Szép komótosan indultunk, kevéssel 12 után érkeztünk meg, rögtön fel is kerestük a nagy sátrat, ahol egy színpad volt középen, attól jobbra meg balra asztalok padokkal. A sátor végében a kínálat, libacomb hegyek, de megtalálhatók (újmagyarul megtalálhatóak, bővebben itt olvashatunk róla) voltak a hagyományos ételek is, ha valakit végképp nem érdekelne a Márton nap meg a libacomb különféle köretekkel.

A színpadon egy igen kiváló zenekar játszott hiteles népzenét, egy fiatal hölgy énekelt, két pár pedig időnként kipenderült a színpad előtti részre és táncolt egy keveset. Nekem tetszett a produkciójuk, a zenekaré is meg az énekes hölggyé is. Hazafelé ugyanott már egy citera zenekar játszott és egy néhány idősebb asszonyból álló kórus énekelt hozzá. Ők is nagyon értették amit csináltak.

Visszatérve az evésre én itthon nem szoktam libát enni, így aztán egy füstölt libacomb mellett döntöttem tepsis krumplival és párolt vörös káposztával. Én voltam a sofőr, így aztán inni nem ittam semmit. A fürdőben egy kevés vizet a mosdóban. Meg mikor visszamentünk a kocsihoz kólát a csomagtartóból. Mindig megveszek 8 palackkal, ezek szép lassan felkerülnek a lakásba, de azért mindig van ott egy-két palacknyi. Az ebédem egyébként 2.400 forint volt, még egész olcsó, ha meggondolom, hogy egy üveges Heineken sört 700 forintért adtak.

Az ebéd után egy kellemes üldögélés következett a meleg vizes medencében, majd 5 óra felé el is indultunk haza. Vettünk még néhány tócsnit, de én lassan kezdek leszokni róla, mert egyre kisebbek lesznek ezek a tócsnik, az ízük meg egyre inkább a halra emlékeztetnek, pedig nem mindig volt ez így. Legalábbis Szlovákiában nem, ahol egy időben rengeteget megettem.   

Hazafelé jó utunk volt, autópályán jöttünk. Tavaly nem, volt is egy apróbb malőr, nem volt nagy a kár, de több volt mint egy autópálya matrica. Ami egyébként nálunk sarcként is működik, 10 napost kell venni akkor is ha csak egy napra van rá szükség. Nem is értem ezt a visszafogottságot, lehetne 20 napos is a duplájáért. Na mindegy, nem morgunk, örülünk, hogy élünk. 

Egyébként gondolom mindenki kitalálta az előbbi írásom végén említett Facebook-os történet csattanóját. A barátnő addig tesztelte a férj hűségét Adél, néven míg szépen elszerette a barátnője mellől. 

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3313245893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halmai György 2017.11.13. 12:55:06

Cicege füstölt juhsajttal

(Zemiaková baba s oštiepkom)

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 dkg zsír, 15 dkg füstölt juhsajt, őrölt fekete bors, köménymag, majoránna.

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, jól összekeverjük a tojással, liszttel és a fűszerekkel. Kizsírozott tepsibe terítjük, tetejét befedjük a karikára vágott füstölt juhsajttal (a juhsajtot parenyicával is helyettesíthetjük), és a sütőben megsütjük. Melegen, aludttejjel tálaljuk.

Morgó Medve 2017.11.13. 21:18:46

@Halmai György: Kedves Gyuri, köszönöm szépen, ki fogom próbálni. :)
süti beállítások módosítása