HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

TV nélkül is van élet

2017.12.23. 18:12 Morgó Medve

Két napja reformok vannak életben TV nézés, vagy inkább hallgatás ügyben. Idáig az volt a szokás, hogy állandóan ment, nehogy már az agyamnak egy kis nyugalma is legyen. Jöttek-mentek a politikusok és kommentátorok, fújták a magukét, minden csatornán ugyanazok ugyanazt. Na ennek vetettem véget. Azért találták fel a műsorújságokat, hogy kijelölje benne az ember mi érdekli és csak akkor kapcsolja be a TV-t ha az megy benne. Na most ilyen nem túl sok van, így aztán előtérbe került a CD lejátszóm és a videólejátszóm.

Az előbbi leginkább nappalra, amikor vagy a számítógép előtt ülök, vagy valami laza dolgot olvasok, vagy pakolok. Néha azt is kell, szeretem ha rend van körülöttem. Persze ez sem tartható be maradék nélkül, ha az embernek sok dolga van nem az a legfontosabb, hogy ne legyenek szanaszét cuccok a lakásban. Aztán amikor a feladatok csökkennek el lehet pakolni. Erre is jó a zene, közben jól esik hallgatni.

Hogy miket hallgatok? Sebestyén Mártát a Muzsikással és anélkül, Beethoven szimfóniáit, Dvorzsákot, Smetanát, Vivaldit. Van még egy Corrs CD-m is, azt is meghallgatom időnként. Szóval ilyeneket. Esténként lefekvés előtt pedig egy-egy filmet a videó kazettáimról. 348 műsoros kazettám van. Érdekes, vannak filmek amelyeket most látok először. Ez nyilván úgy lehetséges, hogy annak idején felvettem de nem volt időm megnézni, aztán elfelejtődött. Most meg mikor sorra került csodálkozom, hogy ez meg mi? Mondjuk nem ártott volna megnézni mert akkor nem őrizgettem volna. Például tegnap kezdtem el nézni egy Szerelmes hal című darabot, három kiváló színész játszik benne egy konyhában, de 30 percnél tovább nem bírtam. Ha annak idején nem feledkezem meg róla akkor ennek annyi. Így viszont most már marad, macerás lenne kivárni amíg találok valami felvenni valót a helyére. Pedig nem akárki írta, maga A.P. Csehov a mű szerzője. Meg az is lehet, hogy még egyszer nekidurálom magam. Ha már személyesen Anton Pavlovics írta. Tőle azért ismerünk elég sok kiváló színművet. 

Egyébként érzem magamon a nyugalmat amit Sebestyén Márta és Beethoven IX. szimfóniája okozott. Ébredés után kezdtem el hallgatni őket. A közérzetem kiváló, semmi stressz bennem, szép komótosan végzem feladataimat itt a számítógépnél. Délután felvettem 2 filmet a Duna TV-ről, ezeket majd megnézem valamikor az ünnepekben. Egyiket sem ismerem, de kapnak 20-20 percet, ha az alatt nem alakulnak ki akkor nem érdemes rájuk több időt fecsérelni. Jön valami konzerv a videó kazettáim valamelyikéről.

Felhívtam egy régi cimborát is Varsóban. 30 éve egy tanfolyamon voltunk együtt Moszkvában. Voltunk vagy 30-an, abból ketten magyarok, a többi lengyel volt, azon az egyetemen végeztek ahol a tanfolyam volt. Kettővel azóta is tartjuk a kapcsolatot. Egyikük akivel ma beszéltem 80 éves, de jól van. Ez is hozzájárul a jó hangulatomhoz.

Jó ez a nyugalom, ünnep előtti nyugalom. Gondolom lassan másoknál is beáll ez az állapot és várjuk a holnap estét. Hát várjuk! 

Kívánok minden olvasómnak sok örömet ezekben a napokban. Illusztrációként a karácsonyi hangulathoz kerestem egy képet is, íme:

rozhdestvo.jpg 

  Forrás: Femina.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: Ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3013520625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása