HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

V4 Mozi a Duna Televízióban

2018.01.14. 12:26 Morgó Medve

Néhány napja mutatták be Andrzej Wajda egyik filmjét, az Ígéret földjét. Az Ígéret földje jó film, hasonlóan a többi Andrzej Wajda filmhez, de most nem erről szeretnék írni. Inkább arról, hogy a film vetítése előtt megjelent a képernyőn, hogy V4 Mozi. Felcsillant a szemem, mert ha a szerkesztők ezt komolyan veszik, akkor nagyon hosszú ideig nagyon sok jó filmet mutathatnak be a sorozat keretein belül. Még úgy is, hogy Magyarországot - mint V4 országot - ki is vesszük a csoportból.

Így megmarad Lengyelország, Csehország és Szlovákia. Mindhárom országnak gazdag filmtermése van, van miből válogatni, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Csehország és Szlovákia mellett ott vannak a Csehszlovák időkben készült filmek is. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy azok a filmek amelyeket én bemutatnék ebben a sorozatban főleg ott készültek valamikor. Miután a szlovák és cseh filmtermést külön nem ismerem, hadd egyszerűsítsem le a kérdést a lengyel és csehszlovák filmekre. Nem gondolom, hogy egyetlen televíziós szerkesztő is elolvasná az írásomat, ezért inkább az olvasóim kedvéért felsorolnék 10-10 filmet amelyeket én bemutatnék a V4 Mozi keretein belül. A sorrend nagyjából minőségi sorrend is, persze az én szubjektív megítélésem szerint. Lássuk hát a medvét.

Lengyel filmek: Nyírfaliget, Katyn, Csatorna, Márványember, Korczak, Vasember, Az ígéret földje, Tízparancsolat, Ölj meg, zsaru!, Lengyel konyha, 1968.

Csehszlovák filmek: Tűz van babám, Az én falum, Üzlet a korzón, Szigorúan ellenőrzött vonatok, Egy szöszi szerelme, Ecce homo homolka, Általános iskola, Külföldiek temetője, Verseny, Pacsirták cérnaszálon.

Persze nincsenek illúzióim, de azért kíváncsi lennék, hogy a fentiekből melyek jönnek be. Meg arra is, hogy meddig tart ez a V4 Mozi. A korábbi gyakorlat alapján azt mondom, nem sokáig fog. De ne legyen igazam. Meglátjuk majd, kívánom minél tovább tartson.

1 komment

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1313574203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgó Medve 2018.03.05. 12:29:18

Megnéztem a Vasember-z, hát elég gyengécske film, nem jól emlékeztem mikor felvettem a 10 legjobb lengyel film közé. Legszívesebben kicserélném a Hamu és gyémánt-ra.
süti beállítások módosítása