HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

TV nélkül

2018.04.02. 21:46 Morgó Medve

Elismerem a cím megtévesztő, de ugyanakkor igaz is. Nem vittem le a tévémet a kuka mellé, de 2 napja nem nézem. Helyesebben tegnap este óta. Megelégeltem azt a sok politikát, megcsömörlöttem, telítődtem. Az utóbbi időben gyakran jutott eszembe Sántha Kálmán, az ideg- és elmekórtan méltán nagy hírű professzora, aki akkor, amikor a sztahanovista mozgalom a legjobban tombolt, akkor tett egy olyan kijelentést, hogy a sztahanovista mozgalom megbetegítheti azok hőseit.

Szegény meg is kapta érte a magáét, igaz, még helytelenítette a honvédelmi oktatás bevezetését is az egyetemekre. Mindezek miatt megfosztották akadémikusi címétől és tanszékétől és mehetett Balassagyarmatra egy 30 ágyas kórházba. 1956-ban halt meg, 1990-ben posztumusz Széchenyi-díjat kapott. Itt bővebben is olvashatunk róla. Érdemes elolvasni.

Most valószínűleg ugyanazt mondaná ha meghallaná, hogy vannak emberek akik 3 hírcsatornát is rendszeresen néznek és hallgatnak olyan napi 5-6 órán keresztül. Mint például én is. Esetünkben viszont a  gyógyító terápia is könnyen kitalálható orvosi beavatkozás nélkül is. Erőteljesebb megoldás levinni a TV-t a kuka mellé, szolidabb néhány napra kikapcsolni. Én az utóbbit választottam. Tegnap este kikapcsoltam és betettem egy Muzsikás CD-t a lejátszóba, melyről Sebestyén Márta énekelt. A népzene kitűnő élményt nyújtott a politikától megcsömörlött szervezetemre. Utána meg belehallgattam Beethoven IX. Szimfóniájába, de itt csak az első tételt, mert elkezdtem nézni egy amerikai filmet a az internetről, Szökés Sobiborból címmel. 45 percig bírtam, aztán kikapcsoltam. Elkezdtem egy másik filmet nézni videóról.

Szerintem az amerikaiak nem tudnak jó filmet csinálni a koncentrációs táborokról. Pedig könyvekből meg mások filmjeiből megismerhetnék ezeknek a táboroknak a világát. De nem, ők mennek a saját fejük után. Így aztán a filmen látottak köszönő viszonyban sincsenek az akkori valósággal. Először ezt akkor gondoltam így, amikor csináltak egy filmet, sajnos a címére már nem emlékszem, amely arról szólt, hogy a láger foglyai futballoztak az SS őrökkel. Háromszor veselkedtem neki, egyszer sem tudtam félig sem megnézni. Egy Két félidő a pokolban után nehéz is nekem megfelelni.

De az is lehet, hogy nem is akartak megfelelni. Amerika nagy és gazdag ország, miért is kellene nekik úgy csinálni filmeket mint mi itt az öreg Európában? Ők elsősorban az amerikai közönségnek csinálnak filmeket, ha meg némelyik átkerül ide és egy-két olyan ember fanyalog mint én is, nem érdekes. Pedig háborús filmjük van olyan is amelyet sokszor megnéztem már. Ez a Halál 50 órája. Fantasztikusan jó film, nagyon jól van megcsinálva. 

Ma sincs tévézés, ma szintén CD-ről fiatalkorom slágereit hallgatom. Beatles, Rolling stones, Cream,  Creedence Clearwater Revival meg ilyenek. Istenien érzem magam. Nyugodt vagyok, semmi stressz, élvezem a zenét. Hamarosan lefekszem, ágyból megnézem a Sikoly című horror filmet. Persze videóról. Láttam már de nem emlékszem ki gyilkolja halomra az embereket.  

Egyébként szerda este a V4 Moziban megint egy cseh film jön, Jan Hrebejk filmje. Eddig kettő filmet láttunk tőle. Finoman szeretnék fogalmazni: legközelebb sem tudom ajánlani. Kíváncsi vagyok ez a szerdai milyen lesz. Az eddigi kettő alapján túl sok jóra nem számítok. 

2 komment

Címkék: Filmek Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7913801248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.04.03. 07:56:24

Nem kell hírműsorokat nézni, én már évek óta nem nézek se híradót, se beszélgetős politikai műsorokat, és így is tudok mindenről, amiről tudnom kell. Vannak csak játékfilmeket, sorozatokat vetitő, vagy csak ismeretterjesztő filmeket adó csatornák, azokból nem árad a politika, és még szórakoztatók ill. érdekesek is.

Morgó Medve 2018.04.05. 10:25:35

@exbikfic: Én egész jól bírtam TV nélkül, most annyi változás van, hogy mindhárom csatornán megnézek egy-egy híradót. Nekem nincs sok csatornám, elvileg 25 gyakorlatilag 19, de nekem elég is. A videó kazettáim meg az internet kielégítik a film igényeimet. :)
süti beállítások módosítása