HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Parizeres zsemle

2018.05.29. 21:01 Morgó Medve

Imádom a parizeres zsemlét. Pedig jobban tenném ha nem imádnám, mert azért ez tele van szénhidráttal. De azért néha megengedek magamnak egyet-egyet. Mint például ma este is. Pedig nem volt friss zsemlém (pedig azzal az igazi) de azért jó volt. A vajat sem most köpülték, Húsvétkor vettem, amikor itt volt a kanadai rokon, de hát ezek a vajak sok mindent kibírnak. Sőt a parizer is volt vagy 3 napos. Meg a paprika is, de az teljesen frissnek látszott.

Az az igazság, hogy véletlenül alakultak így a dolgok. Kimentem a konyhába egy picit enni, hogy megágyazzak az esti gyógyszereimnek, akkor láttam meg ezt a kissé szikkadt zsemlét. Innentől fogva az agyam már eldöntötte, hogy itt parizeres zsemle lesz a vacsora. Így is lett. A vaj elég fagyott volt, azért vékony szeleteket le tudtam vágni. Erre jó bőven raktam parizert, hogy javítsam a fehérje/szénhidrát arányt, aztán következett a karikákra vágott zöldpaprika. Maradt egy kevés, azt meg felszeleteltem pótlásnak. Nagyon finom volt.

Közben meg azon járt az eszem, hogy fiatal koromban a 3,60-as parizer milyen lenézett jószág volt. A szalámik mellett nem sok becsülete volt. De azért vettük meg ettük mert olcsó volt. Azért ezek a mai parizerek mások. Egyrészt nem tocsognak a víztől, másrészt az ízük is finomabb, erőteljesebb. Gondolom az ízfokozóktól. Én ha parizert veszek, most már csak Pick félét veszek. Kicsit drágább de nem rontja el a többi összetevőt. Próbálkoztam olcsóbbal is, hát nem volt az igazi.

Ezzel a száraz zsemlével le is zárult a parizeres zsemlék ideje egy időre, nem fogyókúrára való ez. Kár, de valamit valamiért. Egyébként nagyon lassan fogyok mert sok az alkalom az "elhajlásra". De azért küzdök.  5-6 kiló körül járok.  

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6214011462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.06.03. 19:53:00

Ennyire megváltozott a parizer megitélése fogyókúra szempontjából? Emlékszem, régen ez volt a fogyozók egyik fő tápláléka.

Morgó Medve 2018.06.04. 12:12:13

@exbikfic: Kenyér nélkül ma is fogyókúrás, de magában a Pick parizer ehhez már drága. Nálam ez úgy alakult, hogy vettem zsemléket fasírthoz és ha már ott voltam a zsemléknél vettem még hármat, hogy majd elfogy. De már akkor gondoltam a szendvicsre. A vaj megmaradt áprilisról, vettem hát még parizert meg paprikát is és így jött ez a dőzsölés. :)
Egy darabig azért nem rendezek ilyent. :)
süti beállítások módosítása