HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Pedofilok a büntetésvégrehajtási intézetekben

2018.06.21. 10:27 Morgó Medve

18 évet kapott a pedofil tanár, aki tanítványait rontotta meg. Hát ez elég kemény. Arra nem térnék ki, hogy ez mennyire igazságos, én maradéktalanul bízom a bírók ítéletében. Teszem ezt akkor is ha időnként első- és másodfokon elég eltérő ítéletek születnek.

Amikor bírósági tárgyalásokra jártam alkalmam volt személyesen is megismerkedni a bírói munkával. Nem könnyű az ő helyzetük. Egyszerre sok ügyre kell odafigyelniük, észben tartaniuk adatokat, eseményeket, történéseket. Mi akik ott ülünk a tárgyaláson úgymond elvárjuk, hogy minden klappoljon, jól emlékezzen mindenre és jól tudja kézben tartani a tárgyalás menetét. Az életük szigorú rend szerint folyik. Engem mindig lenyűgözött, hogy a tárgyalás végén mindig rögzítették a következő tárgyalás időpontját, amit az ott ülők megjegyeztek és betartottak. Pedig az embernek sok váratlan dolog jöhet közbe. Én egyszer elméláztam azon mi lenne ha felkérnének ülnöknek. Azért nem tudnám vállalni mert én nem tudnék alkalmazkodni ehhez a szoros, előre lekötött, látszólag megváltoztathatatlan programhoz. Szerencsére ilyen megkeresés nem érkezett.

Visszatérve a pedofil bűncselekménnyel vádoltakra, a BV intézetekben ők a hierarchia legalján találhatók. Még a nemi erőszakot elkövetők is jobb helyzetben vannak. Pedig őket is gyűlölik a többiek. Tudják ezt az őket őrzők is és igyekeznek megóvni őket az atrocitásoktól. Mostanában olvastam el Büky Dorottya Angyalboksz című könyvét, onnan idézem az alábbi sorokat:

"A fiatalkorúban nagyon megalázták a pedofilokat. Megsanyargatták. Sokszor megcsinálták vele azt amit ő megcsinált egy gyerekkel. És akárhány pedofil volt, az őrök, a nevelők úgy dobták be a zárkába, a cellába, hogy üssétek-vágjátok, ez egy köcsög pedofil".

Tehát meg is mondták?

Tagadta, ugye, hogy mi a bűncselekménye, de hát elkérték a vádiratát a nevelőtől, elolvastak mindent és mindenről tudtak" (169-170 oldal)

Egy másik helyen ugyanazon az oldalon (170):

"A börtön megpróbálja megvédeni őket?

Igen, ez csak Tökölön volt ilyen durva. Más börtön védi őket. Elkülönítik, sőt kajak jó sorsuk van. Mert vamzerok"

Azaz besúgók, teszem én hozzá. Büky Dorottya könyve nagyon jó riportkötet, már kiszabadult bűnözőkkel készítette a riportokat. Az egyik riportalanya 21 évet húzott le kettős gyilkosságért, utána kiszabadult, normális életet él. Boldog házasságban, amelyet még a fegyházban kötöttek párjával. Ilyen is van. A kettős gyilkosság áldozatai akik bűnözők voltak, nem csak a cuccot akarták elvinni hanem az érte kifizetett pénzt is. Na ebből lett a lövöldözés. Ahogy olvastam itt mindenkinek volt fegyvere. Ajánlom mindenkinek a könyvet. Én könyvtárból hoztam ki.

Szólj hozzá!

Címkék: Könyvek Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9614062069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása