HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Jó ismerőseim az ATV-ben

2006.04.03. 23:05 Morgó Medve

2006. április 3-a van, 22.20. TV-t nézek, közben dolgozom. Jó ismerőseimet látom az ATV-n.
Régen láttam Pikó Andrást is. De nem ő a jó ismerős. Őt egyébként akkor kedveltem meg amikor még hétköznapokon 17 órakor az általa szerkesztett Magyarországról jövök  c. műsor szignálja hangzott el és egy jól szerkesztett riportműsort halgathattunk a krónikáig. Azóta a műsort előre hozták 16.20-ra, ilyenkor üldögél az ember jobb esetben a buszon hazafelé, kicsi a valószínűsége, hogy otthon ül és rádiót hallgathat. Kicserélték a szerkesztőt is ezzel a műsort végleg halálra ítélték. Örülök, hogy előkerült valahonnan. Most beszélget Pitti Katalinnal, Szigeti Ferenccel és Ranschburg Jenővel. Azt, hogy miről beszélgetnek nem irnám le, ez politika annak meg nem sok helye van itt.

De erről a Szigeti Feriről irnék. Két zenekart is gründölt, egyiket talán Corvina, a  másikat pedig Karthágó néven ha jól emlékszem.
Híres ember lett. Aztán holnap Pitti Katalin művésznőről is. Elnézést, az udvariasság azt kivánná a művésznővel kezdjem de oka van annak, hogy ez lesz a sorrend. Dicsekvés lesz ez a javából, de talán megbocsátható. :)

1963 szeptemberében ismertem meg Szigeti Ferencet, Drótos Tamás mutatta be nekem, kezdhetném Bacsó Péter stílusában ( A tanú). De nem igy volt. Mindketten ott álltunk sorban kezünkben ágyneművel Esztergom Kenyérmezőn az "Ifjú Gárda" kollégiumban egy asztal előtt, hogy megkapjuk szobabesosztásunkat. 14 évesen megszeppent elsősökként vártuk, hogy megtudjuk melyik szobában kapunk egy-egy vaságyat mint a Hell József Bányagépészeti és Bányavillamossági Technikum jövőbeni tanulói.
Elsőben elkerültük egymást más-más szobában laktunk de egy évfolyamra jártunk. 1964 szeptemberében viszont egy szobába kerültünk, én a felső ágyra ő az alsóra. Rendes fiu volt ez a Feri, nagyon szerettem. Pesti srácként nem hordta magasan az orrát .Esténként 10-20 perccel a takarodó előtt csak ugy gatyában ült az alsó ágyon gitározgatott én meg félig lelógva a felsőágyról hallgattam. Meg a többiek is mert akkor vagy hatan voltunk a szobában. Másodév közepéig magolta a az anyagismeretet, géptant, mechanikát több kevesebb sikerrel, inkább kevesebbel mert végülis megvált tőle az iskola. Nem az ő világa volt ez. Jól is járt. Elképzelem mint bányagépész techikust vagy mérnököt, hát a zenészség jobban áll neki. :)
Meg gondolom anyagilag is kifizetődőbb volt. :)
Sokszor volt eszemben mikor Miskolcon járt az együttesével, hogy el kéne menni aztán beküldeni a névjegyemet. :)
Dehát a közelébe sem kerülhettem volna, nyilván egy rajongónak tartottak volna a sameszek bár a korom kicsit azért gyanús lehetett volna nekik. :)
Soha nem találkoztam vele, csak a TV-ben láttam.

Akit érdekelne bővebben is a Feri barátom itt olvashat róla:

http://www.uno.hu/music/artists/1369/

Holnap folytatom Pitti Katalinnal. :)

Szólj hozzá!

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr525181090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása