HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Úgy látom a nyakkendőgyáraknak annyi...

2006.04.03. 08:26 Morgó Medve

Hát túl vagyunk a nagy hétvégi pártheppeningen is, megvoltak a nagygyűlések hálistennek robbantás egy szál sem. Politikáról nem szeretnék itt írni, most sem teszem, pedig elég nagy a kísértés bennem, de úgy gondolom ha nem akarom elveszíteni a látogatóimat kerülnöm kell. Kerülöm is. Amiről irni szeretnék az a legújabb divat a nyakenndőtlen zakóvislet.

Biztosan mások is észrevették, egyre inkább kezd elharapózódni a zakóviselet nyakkendő nélkül. Először csak hétköznapi viseleteknél, csak ugy lazán kigombolt ing mellett de aztán tévés műsorvezetők is (pl. Hajdú Péter) is elkezdték favorizálni a dolgot, aztán politikusok, volt miniszterelnök, miniszterelnök jelöltek.
Hát nekem nem igazán tetszik, nem elegáns vislet. Egy Benkő Gyulát nem tudnám elképzelni ilyenformán. De, hogy politikust is mondjak, Antall Józsefet sem. Arra emlékeztet mikor az ötvenes években a munkások munkásruhában,  mentek szinházba ezzel is érzékeltetvén, ma már a munkásság is járhat szinházba. Bár én ugy gondolom akkor is látszott volna rajtuk, hogy munkások ha nem cejgnadrágban hallgatják végig Mephistó rondóját.

Egy esetben tudom elképzelni a dolgot, ha valaki mint pl. én is leeszi  a nyakkendőjét. Egy jó magyarosan elkészített töltöttkáposzta zaftjától némi elkenődött franciasalátával tényleg jobb a nyakkendőtlen viselet. Velem is előfordult már jónéhányszor, hogy az amúgy elég kényes zöld bányász nyakkendőmet (a bányász egyenruha kötelező tartozéka) leettem, ami mondjuk elég gyakran előfordul lévén a gravitáció nálam is függőlegesen hat és sajnálatos módon nem a test körvonalát követve. :)
Ilyenkor valóban a zsebemben köt ki a nyakkendő de kit érdekel már egy jól sikerült ünnepség és némi unicum után, hogy is hová lett a nyakkendőm ami nemrég még megvolt. :)
Érdekes, hogy szombaton egy kivételével minden szereplő nyakkendőtlen volt. Lehet, hogy elfelejtettek szólni neki? :)
Vasárnap vegyes volt a kép, a konzervatívabbak nyakkendőben pompáztak. Ugy látom ez is polarizálódik már pártok szerint. :)

Ettől borzalmasabb már csak a garbó zakóval lehet. Nem a magasított nyakú, hanem az amelyik leginkább a pólóra hasonlít. Ha valaki nem tudná miről beszélek ugyan kukkantson már be az m2 Kulturházába ott biztos megtalálja azt akire gondolok elsősorban. De sokan vannak, nagyon sokan mások is.
Biztosan sokan megnézték már egy alapos délutáni fürdés után is éjfél felé hazatérve és levetközve a fehér ing nyakát.
Ezért mos az ember inget már egynapi viselet után is. Ezek az emberek hány nap hordás után mosnak vajon zakót?
Persze nem arról beszélek amely körben magasítva van. Az megvédi a zakót.

Mindezek alapján azt hiszem a nyakkendőgyárak egyrésze lehuzhatja a rolót...
Bár volt nyár amikor a melltartógyárak miatt kellett volna aggódnom, de azt valahogy jobban viseltem. :)
Bocsánat! :)
Kellemes hetet mindenkinek. :)

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr755181089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása