HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sonkaszezon némi morgolódással

2006.04.09. 10:45 Morgó Medve

Elkezdődött hát. A szupermarketek meglepően olcsó áron kínálják a kötözött sonkákat, füstölt főtt lapockákat. Ezen utóbbiakra csak néhány év óta emlékszem, nyilván szükség volt a kötözött sonkáknál olcsóbb termékekre is, igy születtek meg a főtt füstölt lapockák. Amik egyébként finom dolgok, én még nem dömpingáron szereztem be vagy két hete egy fölöttébb kívánatos darabot, eltöltöttünk néhány kellemes estét a konyhában, némi lila hagyma és egy-egy üveg söröcske társaságában. Ja és még ott volt a lelkiismeretem is ami úgy a vacsora félidejében minden leküldött falatnál hallatott magáról. Jogosan, mert a tél idén sem múlt el nyomtalanul, sajnos néhány kilóval megint több lettem amitől azért hamarosan meg kéne szabadulni.

Tehát mint írtam sonkafélékből nincs hiány és a kereskedők, hogy még jobban ingereljenek bennünket a vásárlásra, kirakják a pultra a legszebb darabokat, pontosan az orrunk elé, ami nem volna baj ha az orrunk alatt nem a szánk lenne található ahol  miközben kérünk egy-egy darabot hogy finoman írjam, cseppfertőzésnek tesszük ki az odahelyezett gusztusos húsdarabokat.
Ne tiltakozzon senki, beszéd közben mindenki ürít apró méretű cseppek még ha nem is látszik. Nem véletlenül léteznek előírások amelyek szerint pultra kihelyezett fedetlen élelmiszert le kell fóliázni. Csak egy a baj, hogy ezt nem ellenőrzi a kutya sem. Az én boltomban egyszer kinéztem egy kiváló szalonnadarabot a henteskampón az eladó háta mögött függő szalonnák közül és abból kértem egy felet. Az eladóval szolid vitánk támadta arról, hogy miért is nem jó nekem a pulton lévő millió darab közül egy, miért ez a válogatás. Hivatkoztam iskolai tanulmányaira (talán volt ilyen) ANTSZ előírásokra, de leginkább a cseppfertőzésre. Végül azzal zárta le a vitát, hogy a mögötte lévőket is összeköpködik. Nem értettem ugyan egyet vele de ebben maradtunk.
Epilógus.
Néhány nap múlva bájos kis plexi lapkák jelentek meg a pultra felcsavarozva, olyan 30 centi magasak, messziről láttam őket, elmosolyodtam magamban. Azért mégiscsak érdemes morogni. Közelebb érve megláttam a plexi lapkák mögött a paraszt- és lángolt kolbászokat aminek ugye úgyis lehúzzuk a bőrét. Mintha csak éngem akarnának bosszantani. :)

Miskolcon egyébként süt a nap, kicsit ugyan fúj a szél, de megvagyunk. A rádió és tv hírműsorok élvezhetetlenek, kampánycsend van, mindenki biztos akar lenni hogy ne sértsen kampányt így dögunalmas dolgokkal látnak el bennünket ezekben a műsorokban. Szavazunk. Kellemes vasárnapot! :)
 


Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385181096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása