HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Metró, Trabi, benzinkutak meg még ami eszembe jut

2006.05.05. 22:57 Morgó Medve

Megjöttem a Metróból. Hétfőn szerelőhöz viszem a Trabimat, vizsgáztatni kell. Érdekes, ha nem figyelmeztetnek, hogy lejárt a zöldkártyám ki tudja meddig járok lejárt forgalmival. :) Tavaly ilyentájt csináltattam a zöldkártyát és a cég ahol voltam emlékeztetett egy levélkében, hogy le fog járni és ha úgy gondolom szívesen rendelkezésemre állnak. Kedves dolog, biztos számít nekik még az én kis tarbantos pénzecském is. Nem úgy mint egyes benzinkutaknak. De erről majd később.

Szóval hétfőtől nem lesz trabi így ma elmentem a Metróba, akciós a szarvas apróhús, olyan 999 Ft kilója, nem sokkal több mint a disznóhús. Gondoltam kicsit bespájzolok, meg szeretem az Aro szénsavas ásványvizüket is, van rendesen benne buborék én meg ásványvízben szeretem ha van. Ha meg már ott jártam egy kis Szole lecsókolbászt is vettem, most akciós. Szolnokon gyártják egyébként. Még leginkább ez hasonlít azokhoz a lecsókolbászokhoz amiket valamikor jelentősebb mennyiségű hús felhasználásával készítettek.

Mint az egyszeri viccben mikor a grúz meg az örmény beszélgetnek, hogy hogy készül a finom grúz illetve örmény tea. Az örmény kezdi mondani, hogy hát összekeverünk egy kis szénát, meg szalmát meg egy kis teát... Itt csodálkozva félbeszakítja a grúz: na ne mondd, tényleg? Még teát is tesztek bele? :))
Persze ez oroszul az igazi mert orosz viccről lévén szó, csupán az inyenceknek irom le oroszul is: Da, ne govorí, dázse csáj
dobavljájetye? :) Van muzsikája ennek a mondatnak. :)
Egyébként az asszonyok nem is vették az Szovjetúnióban a grúz teát csak mi gyanútlan külföldiek, ők inkább órákig sorbanálltak az indiai teáért. Én később a háziasszonyok kedvencévé váltam mikor Earl Gray teákat kezdtem ajándékozgatni mikor vendégségbe voltam hívatalos. Persze az asszonyok nem bántak pazarlóan vele, indiaival keverték. Hogy kitartson a következő jövetelemig. :)

Visszatérve a kolbászra nagyon tudom ajánlani ezt a Szole kolbászt majdnem kettes kolbász minőség.
A fiatalok kedvéért írom le: azért kettes kolbász mert 2 Ft volt 10 deka.

Gyerekkoromban egyébként időnként hallottam, hogy az utcában az asszonyok mondják, hogy "Imre bácsi kettes kolbász van a szövetkezetben", nagyjából úgy mint amikor a Tanú-ban kiabálnak Pelikánnak, hogy "Józsi bácsi húst osztanak" vagy valami ilyesmit. Ilyenkor nagyapám fogta a görbebotját és ha nem is biciklivel mint Pelikán de fürgén megindult a szövetkezet felé ami a népbolt volt a mi falunkban. Én meg utána szaladtam mert nagyokat lépett az öreg. Hazafelé aztán lekanyarított nekem is egy darabot, magának is és mohón majszolgattuk, csak úgy kenyér nélkül. Máig érzem a számban az ízét.

Hát szóval ezeknek a szolnokaiknak egész jó kolbászuk van. Annakidején kapcsolatban álltam egy Valéria nevű hölggyel a cégtől aki nagyon kedvesen tájékozatotott arról, hogy a Metrón kívül hol lehet még hozzájutni és más egyebekről is. Sajnos úgy néz ki sehol a Metrón kívül.

Egyébként el kéne már adni ezt a trabit és venni valami mást. Sokan zaklatnak ilyesmivel, dehát úgy a szívemhez nőtt, 16 éves, 1990 júniusában vettem át, pont annyi mint a rendszerváltásunk. Világéletemben trabijaim voltak immáron 29 éve. Bár ez volt a legrosszabb, sokat kellett javítani. Van egy teóriám, hogy a Zwickaui gyárban az utolsó trabant elkészülte után a művezető körülnézett a műhelyben ahol a trabikat szerelték és látott egy csomó félredobált alaktrészt amit hibái miatt féredobtak és azt mondta: na emberek ebből még összerakunk egyet aztán végleg fájront. Bezárjuk az NDK-t. És ez lehet az én trabim.:)
Hát ha nem ilyen rajtaütésszerűen jön ez a vizsgáztatás akkor talán gondolkodom is a cserén de így már erre nincs idő, le lesz vizsgáztatva aztán amjd meglátjuk.

Már csak azért is mert nyomják a trabantosokat. Hazafelé elkezdett köhögni, át kellett váltanom a benzincsapot a fő állásból úgynevezett tartalék állásba. Ez meg nem igazán jó nekem mert ott nincsen szűrő és mindenféle 16 éves szemét lehet a tankban ami dugulást okoz. Olyankor ugy megy a trabi mintha darabos lenne a benzin ahogy szokták mondani ha kissé döcögve indul el egy autó mert a tanuló vezető például nem tudja teljesen harmónikausan kezelni a gázt meg a kuplungot.
Szóval nekem ilyenkor minél előbb benzinkutat kell találnom. Kezdtem a Búza téri MOL kútnál. Benzin volt de olaj amit hozzá kellene kevernem nem. Gyorsán átmentem a konkurenciához a túloldalra (Aral) ott sem volt olaj. Végül az Esso kútnál kaptam méregdrágán, kb. a szokásoshoz képest kétszeres áron olajat. De legalább volt. Na de azért marha jól megy itt egyes benzinkutaknak. Én azért 6000 forintot + 800-at az olajért csak ott hagytam volna a MOL-nál is meg az Aral-nál is. Hát ennyire nem éri meg olajat tartani? Persze kóla meg chips volt dögivel. Megáll az eszem. Na jól kimorogtam magam. :)
Aludjunk!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr665181133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása