HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Fogyasztói társadalom, videókban mérve 3.

2006.05.15. 08:34 Morgó Medve

(LG és Philipsek)

Szép jó napot mindenkinek! Hálistennek végre szép idő van. Kivételésen napközben is van egy kis időm, hogy gyorsan lezárjam ezt videó ügyet mert olyan leszek mint a Szabó család a rádióban, tán még most is tart, pedig klottgatyás suttyó gyerek voltam mikor Apcon ahol nyaraltam a nagynénémék már hallgatták. Tegnap ott hagytam abba, hogy elmentem a kipurcant Thomsonom helyett venni egy videot, vettem is egyet egy Daewót. Itt egy idő óta nem jelent gondot megvenni valamit, annál nagyobb a gond ha elromlik. Ezt a Daewot használtam is úgy két és fél évig. Azaz nagyjából 2 hónappal ezelőttig. Akkor egyik pillanatról a másikra tönkrement, használhatatlan lett. Elkezdtem a javíttatást egy szervízben amit ajánlottak, úgy 3 hét mulva mondták, hogy sajnos nem tudják megjavítani próáljam meg a márkaszervizben. Vittem tovább, beadtam a márkaszervízbe. Ugy 2 hét múlva megmondták, hogy 9 ezer forint körül lenne a javítás megjavítsák-e? Némi hezitálás után köszöntem szépen de nem kértem. Közben ugyanis sejtve a dolog végét vettem egy LG videót,  egyelőre kiválóan működik.

És akkor visszatérek az első részben említett kínai ebédemre amit a Szinvapark nevű plázaszerű intézményben fogyasztottam el, miközben egy pasi végigdumálta a fél órát a mobilján.

Ebéd után felkerekedtem és elindultam a szervízbe. Hát ez a szervíz egyébként ritka vacak helyen van, buszmegálló mindenfelé nagyjából egy kilométer vagy több, parkolóhely sincs túl közel. Úgyhogy tökmindegy mivel megy az ember, én busszal voltam. Szóvál ugy 20 perces séta után megérkeztem, hát egy tábla fogad az ajtón: "Techniaki okok miatt zárva!". Hát ez marha jó, bejövök a városba, hizlalom magam feleslegesen mindenféle kinai kajákkal, legyalogolom a lábam és zárva. Mit tehetettem nagy mérgesen nekivágtam újra a távnak, most már legalább egy másik buszmegállóba majd onnan immáron busszal haza.

Összegezném a idáig a dolgokat: ITT Nokia úgy 12 évig szolgált becsületesen, igaz a végén már nem volt tökéletes de ment. Thomson 2-3 évig üzemelt majd a javítás közel annyiba került volna mint egy új videó. Ki lett szuperálva. Daewo is működött vagy 2.5 évet, javítási díja egy új készülék 60 %-a.  Ki lett szuperálva. LG ma még működik de gyanítom 2-3 év mulva ki lesz szuperálva ez is.

Említettem, hogy a házban van még másik videó is. Ennek története most már csak nagyon röviden: Boltból elhoztunk egy Philips videót, otthon kibontottuk kipróbáltuk nem ment. Boltba vissza, ujabb elhozása, ment 3 évig aztán drágábban megjavították volna mint egy új videó ára így odaraktuk a többi mellé és vettünk egy ujat. Ez amit vettünk most még megy. De már nézegetjük a videókat a boltokban. :)

Azt viszont nem tudom miből fognak élni a szervizek ha ez így megy tovább? :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr925181143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása