HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A szerkesztők felelőssége

2006.05.17. 19:11 Morgó Medve

(Szlovák repülő balesete Borsodban)


Hár ez nem igaz, ilyen nincs! Megy mellettem a TV, benne a miskolci helyi adó. Ha úgy tetszik a városi televízió műsora. Mondják, hogy a Hejce melletti Borsóhegyen lezuhant szlovák katonai repülő esetében emberi mulasztás jelölhető meg a lezuhanás okaként. Csodával határos módon egy ember maradt életben. Ő volt a pilóta, mondja a hírolvasó. Hát ez biztos, hogy nem igaz! A megmaradt katona a repülő hátsó részében ült vagy a mellékhelyiségben volt, nem emlékszem pontosan de ziher, hogy nem a pilóta volt.

2006.05.16-án 18:11-kor az MTI adta ki az alábbi hírt:  

Milan Vanga, a szlovák fegyveres erők szóvivője kedden hivatalosan is közölte a sajtóval a már régebben valószínűsített okokat, miszerint a szerencsétlenség emberi mulasztás miatt következhetett be, mert mint a szóvivő fogalmazott, "a roncsok vizsgálata során semmi sem utalt arra, hogy a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta volna."
Hozzátette: a biokémiai és a baleset körülményeiben soha sem mellőzhető lélektani körülmények elemzése még folyik, amelyről a szakértők május végéig készítik el a zárójelentéseket. A három vizsgálati nyomvonal alapján készülő összegező jelentés ismeretében készül majd a minden körülményt egybevető zárójelentés - jelezte a szóvivő.

A koszovói békemisszióból hazatérő 43 személyt szállító AN-24-es szlovák katonai gép január 19-én este, a kassai célállomástól alig harminc kilométernyire ütközött neki a Hejce község határában álló Borsó-hegynek. A szerencsétlenséget egyetlen ember, a 27 éves közlegény, Martin Farkas élte túl, aki csodával határos módon csak enyhébb sérüléseket szenvedett, azóta ismét munkába állt. A hejcei Borsó-hegyen rövidesen emlékművet állítanak az áldozatoknak.

Most a szerkesztő vagy tényleg tájékozatlan vagy arra gondol így nagyobbat szól a dolog és szándékosan torzít. Mindkét eset elítélendő. Ahogy Deák Ferenc mondta, szerinte a sajtótörvény igen röviden megfogalmazható: hazudni nem szabad! De a trehányság sem megengedhető a mediában. Irgum-burgum, tessenek igényesebbek lenni még ha csak egy városi televíziórol is van szó!
 

Szólj hozzá!

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr335181147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása