HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége
  • kiskutyauto: A Csiki Párduc a király, a Viszkis a legnagyobb tanár!!! XD (2018.11.10. 18:24) Találkozás a Viszkissel
  • Morgó Medve: @exbikfic: Örülök, hogy tetszett, nálam is "dobogós" helyezése van. :) (2018.09.08. 16:25) Egy érdekes Flah mob Kalinyingrádból

Balekoktatás

2010.10.20. 14:14 Morgó Medve

Ha október, akkor balekoktatás, mondhatnánk a jól ismert filmcím mintájára. Valóban így van. Bár idén kicsit el is feledkeztek rólam, korábban azért mozgalmasabban teltek ezek a hetek. Egy időben az elsősök azt a feladatot kapták, hogy süssenek palacsintát és azt hozzák el nekem. Ezeket a feladatokat imádtam. Nincs jobb mint amikor óráról megjőve finom baracklekváros és túrós palacsintákat zabálhat az ember. Emlékszem volt olyan, hogy már a felét megettem mikor eszembe jutott, hogy meg kéne kínálni a szobatársamat is, meg azt is akinek köszönhettem ezeket a palacsintákat.

Aztán volt olyan, hogy a balekjelöltnek zsíros kenyeret kellett velem ennie hagymával.  Természetesen a hozzávalókat is neki kellett hoznia. Persze nem én lettem volna ha nem lépek oda a hűtőmhöz és nem pakolok ki még egyéb finomságokat is az asztalra. Ezek voltak ám a szép idők. Aztán következtek azok az évek amikor kosárlabdázniuk kellett velem. Ez már kicsit nyűgösebb volt, de természetesen ennek sem volt soha akadálya. Ebből az átöltözés volt a legnehezebb, mert a magamfajta ember már nem szívesen mutatkozik pólóban meg egy shortban a fiatalok előtt, de a balekfeladat az balekfeladat, azt meg teljesíteni kell. És mindezeket dokumentálni is kellett, azaz minimum képeket készíteni róla, de a videó volt az igazi.

Idén viszont se palacsinta se kosarazás nem volt, volt helyette előadás. Nekem nem szokott gondot okozni egy előadást megtartani, most azonban nem a saját karomon kellett néhány percre elvonnnom a hallgatóság figyelmét hanem - mondjuk így - egy nem műszaki karon. Mit mondjak? Kicsit tartottam a dologtól. Ők nem ismernek engem, most fognak először látni, nem tudtam hogyan fogadnak majd. Természetesen valami vicces dologgal próbálkoztam, úgy gondolom tetszett nekik. Miközben az elsős balekjelölt sűrűn kattogtatta a fényképezőgépét én igyekeztem könnyednek és viccesnek tűnni. A mosolyokból  és a nevetésükből ítélve szerintem sikerült is. Megemlítettem nekik a Morgót is, talán néhányan ráklikkelnek majd. Ebben bízva köszönöm meg a türelmüket és azt, hogy mikor elköszöntem tőlük az asztalon való kopogásukkal honorálták erőfeszítéseimet. :)

Ma este pedig balekoktatásra megyek.  Az egyetemi életről fogok beszélni nekik meg még sok mindenről. Bár előtte lesz két órám, bízom benne, hogy a fáradtság ellenére a humorom nem hagy majd el és egy kellemes órát fogunk eltölteni az évfolyammal.

6 komment

Címkék: Hagyományok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr235181988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_138032 2010.10.20. 18:45:47

Úgy lennék hallgatód!:)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.10.21. 07:10:21

Köszönöm, jól esik olvasni.:) Egyébként tegnap is jól sikerült, elégedett voltam a végén. Szépen felépített de azért vidám és hasznos egy óra volt.:)

Ismeretlen_138032 2010.10.21. 11:19:37

A hasznosságát vajon mire érted?:)) De ezt a szófordulatot: "elvonnom a hallgatóság figyelmét" - ha megengeded, ezennel elloptam:) Bár lehet, akkor válik hallgatósággá, amikor sikerül elvonnom:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.10.21. 19:26:37

Hogy elmondtam olyan dolgokat is ami hasznukra válik. Tehát nem csak nevetni lehetett rajtuk. Szélesebb értelemben hallgatóságnak tartom az ott ülőket, de igazad van, valójában az a hallgatóság akiknek a figyelmét sikerült magamra vonnom.:)

Ismeretlen_138032 2010.10.21. 19:54:48

:) Ha hasznos dolgokról meséltél nekik, akkor mostantól átértékelődik a kifejezés: "elvonási tünetek":)) Ha hasznosítják a tőled hallottakat, az csak jó!:)

Ismeretlen_26298 2010.10.22. 07:20:31

Én is úgy gondolom.:)