HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lemerülten

2013.10.29. 18:39 Morgó Medve

Vasárnap megint lemerült az akkumulátorom. Mályiban voltam, egy kis fenyőgallyat hoztam volna be a temetőre de már nem volt elérhető magasságban, így potyára mentem. Hazafelé megálltam a volt Cora-nál, bementem koszorúkat meg mécseseket venni. Kicsit még üldögéltem is mikor végeztem a váráslással, bár ne tettem volna. Aztán mikor beültem az autómba és elfordítottam az indítókulcsot még egy nyekkenés sem volt a válasz. Egyből tudtam mi történt, rajta maradt a világítás és lemerült az akkumulátorom. Egy darabig üldögéltem a kocsiban, hátha magához tér. Volt már olyan, egy 10 perc üldögélés után el tudtam indítani. Hát ez most nem jött össze. Aztán egy idő után összeszedtem minden bátorságomat és megkértem egy fiatalembert nem segítene a saját autójában lévő akkumulátorával? Szívesen segített, az más dolog, hogy nem tudtuk elindítani. Így aztán a kocsi ott maradt, engem meg elhozott a segítőkész fiatalember az egyik elágazásig, onnan meg hazajöttem busszal.

Másnap reggel az a szerviz segített ahol vettem, persze a szokásos díjért. Beindult rögtön, egy félórát autókáztam aztán leálltam a háznál. Nem volt tökéletes, elvittem a szervizbe és ahogy ők mondták "újra kellett tanítani". Most rendben van.

A helyzet az, hogy nekem ezt az autót úgy adták el, hogy nem volt benne olyan kütyü amelyik hangjelzéssel figyelmeztetne akkor ha a gyújtás le van véve viszont a világítás rajta van. Amikor én ezt az autót vettem természetesnek találtam, hogy van benne ilyen ezért nem hangsúlyoztam ki hogy legyen benne. Az első akkumulátor lemerülésnél derült ki, hogy nincs benne ilyen. Ezután megkérdeztem menyiért szerelik be? A válasz első körben 13.000 forint volt, de aztán a műhelyben is meg lett kérdezve, így már csak 8.500 forint volt. Még ezt is sokallottam így aztán távoztam. Azóta nem került szóba a dolog, igyekeztem odafigyelni, hogy ne felejtsem rajta a világítást. A kocsi most múlt 4 éves, ez volt a harmadik alkalom amikor rajtafelejtettem. Most viszont lépni fogok mert még egyszer nem akarom így megszívni. Egyébként kicsit körülnéztem az Interneten, 1.690 forintért lehet venni, 2 vezeték lóg ki belőle, nem lehet nagy kunszt beszerelni. Igaz van 1.100 Ft postaköltség is, de lehet, hogy a boltban is meg lehet venni. Itt megnézhető:

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=852288

http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/850000-874999/852288-an-01-de-Licht_Aus_Signalgeber.pdf

Leírom a nevét is, hogy a hasonló cipőben járok megtalálják ha ilyesmit keresnek. Tehát ez egy világítás figyelmeztető jeladó. Mindenesetre piackutatást fogok végezni és meg fogom oldani mert ez tényleg nem állapot.

 

2 komment

Címkék: Suzuki

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr985605115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2013.10.30. 18:11:22

Ha egy akku félóra alatt totál lemerül- mert gondolom ennél többet nem álltál- akkor megette a fene az akkut. Óvatosan megkérdem: szakszerűen bikáztátok meg a kimerül akkut?
Bár ehhez rögtön lesz néhány nagyon okos hozzáértő hozzászóló, hogy én ne beszéljek olyanról amihez nem értek. Igaz több mint 38 éve autózóm, de ez nem számít. Ennyi idő alatt kétszer merült le az akkum, még a Skodás korszakomból. Azt legalább be lehetett tolni. 5 méter után beindult és kész. Amikor az ember fia vesz egy új autót, általában felajánlanak bizonyos kiegészítőket csomagban. Érdemes lett volna Öreg barátom végigolvasni ezeket, amelyben biztos volt egy olyan, hogy : akkumulátorőr. Ennél amikor leveszed a gyújtást csak a helyzetjelző lámpák maradnak égve. Jobb márkáknál még az sem. A lányomnak van egy 12 éves S40-es Volvója, azon a gyújtáskapcsoló kihúzása után minden fogyasztót lekapcsol. Nekem a mostani 8 éves Kia Riom, ami 7 telet húzott ki az utcán,az aksija tavaly szeptemberben adta meg magát. Nem merült le totál, csak nem volt benne annyi delej, hogy forgassa az önindítót. Égtek a lámpák, szólt a rádió, a duda, de az önindítóhoz már nem volt ereje. Ebben a kocsiban van egy akkuőr, aminél a lekapcsolt gyújtáskor csak a helyzetjelzők maradnak égve, és ha kiveszem a slusszlungot visít mint a kivégzés előtt álló malac.
A Skodánál úgy kerültem ki a lámpák égve hagyását az első lemerülés után, hogy a meglévő üres műszerfali foglalatba beraktam egy izzót, és két rövid dróttal hozzákapcsoltam a lámpa forgókapcsolójához, ahol szintén meg volt a csatlakozó fülecske. Ez gyárban kb. 10 koronába került volna ha beépítik.
De ezeknél a modern autóknál hozzá sem lehet nyúlni, hiszen egy egyszerű izzócserével is a szervizbe kell menni, mert olyan zsúfolt a motortér, hogy vannak autók, hogy az akkut is ki kell venni egy egyszerű izzócseréhez. Ilyenkor azután miden le lesz tiltva és tényleg csak szervizben lehet életet lehelni a rendszerbe, ahogy írtad, újra kell tanítani az elektronikát.

Morgó Medve 2013.10.31. 16:44:49

Több volt mint fél óra. Szerintem szűk egy óra lehetett. Úgy gondolom a bikázás is normális volt, a cimbora járatta az autót, kicsit fel is túráztatta, én meg próbáltam indítani. Barátom nekem semmiféle elolvasni valót nem adtak, így nem is tudtam kiválasztani mit szeretnék és mit nem. Ezt a hangvisszajelzést azért én nagyon természetes tartozéknak gondoltam. Meg az üzemanyag visszajelzőt is. Egyszer azt is vártam, hogy kigyullad aztán addig vártam, hogy mehetettem benzinért egy kannával a benzinkúthoz. Most visszagondolva kellett volna kérnem pluszba 5 téli gumit ahogy más is csinálja. Na mindegy ezen már kár keseregni. Igazad van, ezekhez a modern autókhoz tényleg nem lehet hozzányúlni. Én ma megnéztem, hogy ha megveszem a kütyüt hogy tudom beszerelni, hát nem lesz könnyű. Lehet hogy mégis megrendelem valahol aztán kifizetem. Persze körülnézek, hogy a gatyám ne menjen azért rá. Köszönöm a hozzászólásod egyébként. :)
süti beállítások módosítása