HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Apróságok 3.

2015.06.22. 17:12 Morgó Medve

Megint átvertek, igaz, ügyesen csinálták. A Tesco parkolóban ugyanis odajött egy nő és zoknikat árult. Úgy gondoltam, hogy hamar lerázom, mert én úgyis olyan zoknikat szeretek amelyek kevésbé szorítanak bokában. Vannak ilyenek, a Kocsonyafesztiválon vettem is egy  csomót. A 250 forintos ár tényleg nem volt rossz és fél év távlatában is elmondhatom, hogy még mind hibátlanok, pedig vannak nyüstölve eleget. Magyar kisiparos gyártja.

Visszatérve a szombati vásárlásomhoz, mondtam hogy én úgynevezett gyógyzoknit szeretek. Erre belenyúl a táskába és kivesz egy másik köteget, hogy ez az. Megnéztem, tényleg úgy nézett ki mintha gyengébb lett volna a gumírozása. Vettem egy csomaggal. Itthon aztán kipróbáltam, sajnos megint átvertek. Majd keresnem kell valakit akinek elajándékozom.

A másik amit megemlítenék egy TV műsor az egyik kereskedelmi csatornán. A műsorvezető egy orvos, legalábbis a neve alapján, bizonyos Dr. Tóth. Na most ezzel az a bajom, hogy bár egy nagyon jóképű, jó fellépésű, szimpatikus  emberről van szó, mégsem úgy néz ki mint egy orvos. Az ember 66 éves korára már jó sok orvossal találkozik, van összehasonlítási alapja. Persze lehet, hogy orvos, annak ellenére, hogy nem úgy néz ki. Ennek ellenére azt mondom egy televízió műsorban ha valakit orvosként kívánunk "eladni" az feleljen meg az általánosan kialakult orvos képnek. Hogy hihetőbb legyen az ami a képernyőn történik. Nekem egyelőre nem az. Egyébként nem szoktam nézni, pont ezért.

A harmadik dolog, hogy a Duna World-ön vasárnap délutánonként Sára Sándor filmek mennek. Igaz, a Krónikát végül is nem mutatták be, de bemutatták a Csonka Bereg-et. Meg bemutatják jövő vasárnap a Vád című filmjét is. Ami a maga nemében különleges film. Egy olyan eseményt dolgoz fel amiről mi gyerekek hallottunk ugyan a nagymamáktól, de beszélni nem nagyon illett róla. Legalábbis házon kívül nem. Jót mulattunk azon, hogy a háború alatt szénnel kenték be a lányokat, igaz azt nem mondták meg hogy miért. Annyit kitaláltunk, hogy a szovjet katonák elől rejtegették őket. Hát ez a film erről szól. Arról, hogy mi történt akkor, ha nem sikerült megtéveszteni a győzőket. Szándékozom róla bővebben is írni, most csak előre jelzem, megérdemli a különös figyelmet.

 

2 komment

Címkék: Apróságok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr757565152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2015.06.22. 19:47:15

Hát öreg cimborám tényleg nagy balek vagy. Ezzel nem akarlak megbántani, de a parkolóban gagyi árustól venni bármit? Ezeket finoman el kell küldeni jó messzire, bármilyen rámenősnek látszanak.
Külföldön dolgozó lányom ilyenkor a Szomszéd nője zöldebb című filmből szokott idézni amikor néha itthon van: húzzon bőrt az ujjára és menjen el a halál f.....ra.
Engem egyszer nadrágszíj vásárlásra próbált rábeszélni egy perui indián asszony, hogy az milyen tartós meg jó minőségű. Miután közöltem vele, hogy az a nadrágszíj amit használok, azt 1987-ben vettem Bulgáriában és még mindig szíj, szó nélkül eloldalgott. Máskor meg kiváló minőségű digitális tűz és vízálló órát akart rám sózni, közöltem vele, hogy én nem ismerem a számokat, csak a mutatós órát ismerem, amibe nem kell elem és már több mint 45 éve működik elem nélkül: =)))
Szóval nem szabad ezeknek bedőlni.
Az egyébként nagyszerű, hogy a kocsonyafesztiválon zoknit veszel finom kocsonyák helyett. Bár én is ezt tettem volna mert én meg nem eszem kocsonyát, semmiféle módon készítettet, mivel rohadt válogatós vagyok:=))
A doktor izéhez nem tudok mit mondani, mert nem nézek egyetlen ilyen témájú kereskedelmi csatornát sem.
Kívánok Neked további kellemes estét: öreg harcostársad.

Morgó Medve 2015.06.24. 03:02:58

Kedves öreg cimborám, elismerem balek voltam, de olyan magabiztosan húzott elő egy másik stóc zoknit, hogy nagyon meggyőző volt. A kocsonyát én szeretem, de olyan rohadt drágán szokták adni, hogy inkább csinálok magamnak egy nagy fazékkal bő csülök betétekkel. :)
süti beállítások módosítása