HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kutya hideg van

2017.01.09. 08:01 Morgó Medve

Kutya hideg van, legalábbis a média szerint. Én ma reggel megnéztem, az ablakban - 2 Celsius fok volt, közel az ablak, adjunk hozzá még kettőt, még mindig csak -4 Celsius fok. Az elmúlt napokban sem volt hidegebb - 12 foknál, pedig a mi vidékünkre - 25 fokot is prognosztizáltak. Persze mindig van az országban olyan pont ahol nagyon hideget lehet mérni, de a mi vidékünkön nem jöttek be a jóslatok.

Ami nem baj, mert azoknak akik az utcán vagy mindenféle kapualjakban éjszakáznak ez is nagyon sok. Jó néhány évvel ezelőtt én is mindig beindultam, minden létező fórumomon közzétettem azokat a telefonszámokat amelyeken be lehetett jelenteni ha beteg, elesett hajléktalant látunk. Aztán új hajléktalan politika jött, amelynek alapja az volt, hogy köztereken ne lássunk hajléktalanokat, így az én akcióim is feleslegessé váltak. Ha valakit bővebben érdekelne ez a fajta tevékenységem itt megtalálja az akkori írásokat:  Most csupán annyival egészítem ki, hogy a 112-es telefonszámon szívesen veszik ha bejelentjük a betegnek, elesettnek tűnő hajléktalan polgártársainkat.

Egyébként én is megijedtem, ki is mentem gyorsan Mályiba, hogy a WC csészébe öntsek egy kis téli szélvédő mosó folyadékot. Nem volt befagyva, mert mielőtt beköltöztem beleöntöttem a megmaradt sót, viszont megfagyott a műanyag palackban ottfelejtett víz. Most már nyugodt vagyok, nem kell tartanom a befagyástól. Elfelejtettem a vízakna fedélre rádobni valamit, de miután nem érkeztek meg a megjósolt hidegek, azt hiszem nem is volt rá nagy szükség. Azért ha legközelebb kimegyek nézek rá majd valamit.

Viszont ha nagy hideg van, elkél a kutyapulcsi is az utcán sétáltatott kutyákra. Idáig nem voltak nagy hidegek, inkább divatnak tartottam ezeket a dolgokat, a gazdi hóbortjának, de azért nagy hidegben biztos a kutyusok sem bánják. Persze a gazdik divatoznak is, ami megint nem baj, csak ne tegyék kedvenceiket nevetségessé. Szegények nem tudnak tiltakozni. Néha az interneten kapok képeket amiken mindenféle dolgok vannak szegényekre ráaggatva, szánalmasok ezeken a képeken.

Persze én úgy gondolom enélkül sem lenne semmi bajuk, de ha a kutyatulajdonosok rájuk adják baj nincs belőle. Sok esetben ez is a szeretet egyfajta megnyilvánulása. Azért elég régen őrizgetek egy képet, a sarkkörön túl, Norilszkban készült. Egy kutyapulcsi ennek sem ártana, de nyilván senki nem fog ráadni semmit, szerintem mégis túléli a telet.

norilszkikutyax.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül egy most is egy anekdota. Egy erdélyi faluban - 25 fok van, megérkezik a kereskedelmi televízió riportere, hogy riportot készítsen a polgármesterrel a meghozott rendkívüli intézkedésekről. Miután ilyenről a polgármester nem tudott beszámolni azért csak erősködött, mert neki valami szenzáció kellett, anélkül nem mehetett haza. Végül a polgármester nagy nehezen kinyögte, hogy "...éjszakára a kutya begyöhet".  

Szólj hozzá!

Címkék: Hajléktalanok Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7612110839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása