HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Morgó Medve: @exbikfic: Örülök, hogy tetszett, nálam is "dobogós" helyezése van. :) (2018.09.08. 16:25) Egy érdekes Flah mob Kalinyingrádból
  • Morgó Medve: @exbikfic: Ezek után már tényleg nem értem, miért jártak itt milliók évente tüdőszűrésre. Köztük ... (2018.09.05. 20:51) Vastagbélrák szűrés
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Igen, ismerem, vagy kétszer már voltam is ott. Egyébként tegnap láttam a TV-ben, hogy... (2018.08.03. 22:11) Pisztráng, dekára
  • Morgó Medve: @GT-51: Köszönöm szépen a biztatást, nagyon kedves vagy. :) (2018.07.30. 12:32) Folytatom az írást
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm az elismerő szavakat, hát igen, tényleg nagy munka van a webkamerás bejegyz... (2018.07.28. 16:15) Írni vagy nem írni?

Parizeres zsemle

2018.05.29. 21:01 Morgó Medve

Imádom a parizeres zsemlét. Pedig jobban tenném ha nem imádnám, mert azért ez tele van szénhidráttal. De azért néha megengedek magamnak egyet-egyet. Mint például ma este is. Pedig nem volt friss zsemlém (pedig azzal az igazi) de azért jó volt. A vajat sem most köpülték, Húsvétkor vettem, amikor itt volt a kanadai rokon, de hát ezek a vajak sok mindent kibírnak. Sőt a parizer is volt vagy 3 napos. Meg a paprika is, de az teljesen frissnek látszott.

Az az igazság, hogy véletlenül alakultak így a dolgok. Kimentem a konyhába egy picit enni, hogy megágyazzak az esti gyógyszereimnek, akkor láttam meg ezt a kissé szikkadt zsemlét. Innentől fogva az agyam már eldöntötte, hogy itt parizeres zsemle lesz a vacsora. Így is lett. A vaj elég fagyott volt, azért vékony szeleteket le tudtam vágni. Erre jó bőven raktam parizert, hogy javítsam a fehérje/szénhidrát arányt, aztán következett a karikákra vágott zöldpaprika. Maradt egy kevés, azt meg felszeleteltem pótlásnak. Nagyon finom volt.

Közben meg azon járt az eszem, hogy fiatal koromban a 3,60-as parizer milyen lenézett jószág volt. A szalámik mellett nem sok becsülete volt. De azért vettük meg ettük mert olcsó volt. Azért ezek a mai parizerek mások. Egyrészt nem tocsognak a víztől, másrészt az ízük is finomabb, erőteljesebb. Gondolom az ízfokozóktól. Én ha parizert veszek, most már csak Pick félét veszek. Kicsit drágább de nem rontja el a többi összetevőt. Próbálkoztam olcsóbbal is, hát nem volt az igazi.

Ezzel a száraz zsemlével le is zárult a parizeres zsemlék ideje egy időre, nem fogyókúrára való ez. Kár, de valamit valamiért. Egyébként nagyon lassan fogyok mert sok az alkalom az "elhajlásra". De azért küzdök.  5-6 kiló körül járok.  

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2614011462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.06.03. 19:53:00

Ennyire megváltozott a parizer megitélése fogyókúra szempontjából? Emlékszem, régen ez volt a fogyozók egyik fő tápláléka.

Morgó Medve 2018.06.04. 12:12:13

@exbikfic: Kenyér nélkül ma is fogyókúrás, de magában a Pick parizer ehhez már drága. Nálam ez úgy alakult, hogy vettem zsemléket fasírthoz és ha már ott voltam a zsemléknél vettem még hármat, hogy majd elfogy. De már akkor gondoltam a szendvicsre. A vaj megmaradt áprilisról, vettem hát még parizert meg paprikát is és így jött ez a dőzsölés. :)
Egy darabig azért nem rendezek ilyent. :)