HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége
  • kiskutyauto: A Csiki Párduc a király, a Viszkis a legnagyobb tanár!!! XD (2018.11.10. 18:24) Találkozás a Viszkissel
  • Morgó Medve: @exbikfic: Örülök, hogy tetszett, nálam is "dobogós" helyezése van. :) (2018.09.08. 16:25) Egy érdekes Flah mob Kalinyingrádból

Tanévnyitó ünnepség az egyetemen

2018.11.05. 15:45 Morgó Medve

Most jutottam hozzá, hogy az idei tanévnyitó ünnepségről felvett videót megnézzem. Sokadszorra állapítom meg magamban, hogy nálunk ezek az ünnepségek tényleg nagyon szépen meg vannak szervezve. Az idei is az volt. Két dolog azért nem tetszett. Az egyik az első sorban szakad és lyukas farmerekben üldögélő fiatal férfiak, a másik a rektor urunk beszédének nagyvonalúsága egy bizonyos ponton. Kezdjük az elsővel. Ha ráklikkelünk az alábbi videó felvételre láthatjuk miről beszélek:

https://www.youtube.com/watch?v=4RcWrj51rpo

Megmondom őszintén szerettem volna pontosabban is megjelölni, hol vannak az első sorban ezek a lyukas, szakadt farmeres fiatalok, de miután egymás után négyszer szállt el a gépem, feladtam, hogy megkeressem. Lehet, hogy később valamikor megteszem, most már nincs türelmem, szeretném befejezni ezt az írást. A leveleimmel is haladnom kellene.

Azért ez a kis videó segít valamelyest, legalábbis a rektor úr beszédét illetően:

https://m.minap.hu/video/megkezdodott-284-akademiai-tanev

Gyanítom ezek külföldi hallgatók lehetnek, akik lehet, hogy még nincsenek tisztában a helyi szokásokkal. Ez nem baj, de viszont addig amíg ezt megtanulják javasolnám máskor jobban eldugni őket a hátsó sorokba.

A másik a rektor úr kicsit nagyvonalú fogalmazása a beszéd vége felé. Beszédében 600 professzorról és 500 nem oktató dolgozóról beszél. Ha ez így igaz akkor hol van a derékhad, a tanársegédek, adjunktusok, docensek serege? Miután ők nem nem oktató dolgozók hanem oktatók, nyilván belegondolta a 600 főbe. Az az igazság, hogy én elég nagy energiákat fektetek bele itt a Morgómedvében is, hogy professzornak tényleg csak azt nevezzék akik tudományos tevékenységükkel erre rászolgáltak, így nem igazán értem ezt a - mondjuk így - nagyvonalúságot. 

Egyébként megpróbáltam megsaccolni, hány professzor lehet az egyetemen. Szerintem 7 karral és egy intézettel számolva 100 körül lehetnek maximum. Egyébként a videó felvételt érdemes végignézni, szép és érdekes ünnepség ezzel a sok külföldi hallgatóval.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1014354123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.