HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szilánkok 2.

2008.01.07. 06:11 Morgó Medve

Hírszerkesztés

Hallgatom a híreket, azt mondja a bemondó, hogy "Most kaptuk a hírt, földrengés volt Indonéziában, a Richter skála szerinti 6-os erősségű, házak rongálódtak meg, emberáldozatokról nem érkezett hír" vagy valami ilyesmi. Ezek eszerint valahol a világ végén megrongálódott néhány ház, de senki nem halt meg. Tessék mondani nekem ez itt és most miért hír?

Megint tanú

Természetesen nem Bacsó Péter filmjére gondolok amivel megpróbálta megismételni "A Tanú " sikerét, aztán sajnos ez nem jött össze. Szerintem egy nézhetetlen filmet sikerült csinálnia, de csinált ő annyi jó filmet, hogy ezt simán elnézi neki mindenki. Én arra gondolok, hogy 4 nap után egyik közszolgálati televíziónk újra műsorra tűzi az eredeti első "A Tanú"-t. Vagyis négynaponta élvezhetjük Pelikán József kétségtelenül mulatságos történetét még ha tudjuk is, hogy az amit a most 80 éves rendező görbe tükörbe helyez véresen komoly dolog volt 1949-1953 között. A műsorra tűzés apropója, hogy Bacsó Péter 80 éves. Hát azért Bacsó Péter csinált még egy-két filmet az említett filmen kívül. Tudtam volna ajánlani például a "Te rongyos élet"-et vagy a "Banánhéjkeringő"-t is. Szintén nagyon jó filmek. Lehet, hogy az ünnepelt rendező is jobban örült volna.

Múzeumok ingyenességének vége

Mától fizetősek az állami fenntartású múzeumok. Hallgatom a rádióban a tegnapi látogatók nyilatkozatait akik még ingyen mehettek be a múzeumokba. Egyértelműen az az általános vélemény, hogy ezután kevesebbet fognak múzeumba járni. Ahogy hallom átlagosan 1000 forint körül lesz egy teljesárú belépő. Egyvalaki így fogalmazott: "Hát nem biztos, hogy ez jó döntés volt". Egyetértek.

9 komment

Címkék: Filmek Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr55181512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2008.01.07. 10:29:58

Engem többek között az is zavar ebben a múzeumi belépő dologban, hogy már megint az uniós országokra hivatkoznak, csak azt felejtik el mellétenni, hogy ott azért az emberek kicsit több jut kultúrára, mint itt nálunk. Egyébként állítólag azért kellett bevezetni ezeket a jegyárakat, mert eddig diszkrimináció volt, az ingyenesség csak a magyaroknak járt és az EU-nak nem tetszett, hogy az uniós polgároknak jegyet kell venni.

ferko 2008.01.07. 11:16:57

Akinek fontos az pénzért is elmegy megnézni, egy mozijegy is ennyi. Igen két felnött két gyerekkel már majd 4e, node mit tudnak csinálni egyébként? A csodákpalotája is pénzbe kerül, az állatkert is. Sportrendezvény is. Persze ingyen jobb, én is szeretnék ingyen sört a kocsmákban. Fizetni kell érte, kell, tehát megveszem. Hol itt a gond? Eddig volt egy kedvezmény, megszűnt, nincs világvége. Ha a jegyár a múzeumnál marad, akkor lehet jobbak lesznek a múzeumok is. Szóval nem értem pontosan mi itt a gond. Nem hiszem, hogy olyan sokan lennének azok, akik ezért nem mennek az eddig ingyenes múzeumba.

Ismeretlen_14594 2008.01.07. 13:55:32

Szerintem pl. az a gond, hogy akik nem tudnak megfizetni egy mozijegyet, egy színházjegyet, az állatkertet és egyéb fizetős dolgokat, eddig legalább a múzeumba elmentek a gyerekkel. Most már nem fognak. Moziba amúgy meg nem járok, és ha múzeumba akarok menni, ezután is megteszem, de nagyon sok ember ezután már nem fogja tudni megtenni, pedig a múzeumlátogatás jó program.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.01.07. 16:09:03

Szerintem is ott a gond, hogy az állam nem vehet el mindent ami idáig volt a polgáraitól a nyugatra hivatkozva mert nem adja meg neki azokat az anyagi javakat amiket odaát kap például egy pedagógus. Tehát lemondok én szivesen sok olyan ingyenes dologról ami korábban megvolt ha ideadják azt a pénzt amit a Lajtán túl vihet haza pl. egy közalkalmazott vagy köztisztviselő. De az már nem fer, hogy a nyugatra hivatkozva elveszem tőled de nem adok érte semmit. Az meg egy másik dolog, hogy ha egy állam nem akar műveletlen, győzikén felnőtt polgárokat akkor áldozzon is kicsit rá mellesleg a saját befizetett adóinkból. Ez megint csak egy ötlet az elvonásra. Elvonni minél többet. Adni minél kevesebbet. Ez ma a módi. :( Nem baj, nem csak fogatlan nép leszünk hanem bunkó is.:(

ferko 2008.01.08. 12:54:26

Szerintem nem veszi el tőled, hanem nem adja ingyen ahogy eddig. Tudod emelkedik a gázár, megszűnnek az egyéb kedvezmények. Megváltoznak az adózási feltételek. stb. Plusz infláció van, olaj válság. Ehhez képest nem érzem eget rengetőnek a múzeumos sztorit. Nem hiszem, hogy tömegével lennének, olyanok akiknek nincs pénze mozira, de múzeumba meg elmegy. Bár kétségtelen nem járok múzeumba, így nem tudom. Jellemző szöveg ez a fizessetek annyit mint nyugaton érv. Nahja, tessék úgy is dolgozni! GDP hol van? Mikor szavazni kell a politikusokra, akkor hol ez az öntudatosság? A jelenlevők természetesen kivételek, de nem hiszem, hogy akár az oktatásra, akár bármilyen közhivatalra újjal lehetne mutogatni, mint a hatékonyság, az igényesség és a munka mintapéldája, fellegvára. (nem mintha, egy bank, vagy más szolgáltató az lenne). Sajnos 17 évig nem sikerült egyről kettőre jutni, nem is fogunk egy darabig, ahogy kinéznek a dolgok. Ennek eredménye, hogy időnként jobban megy, időnként megvonások vannak. 2010ben választások lesznek, 9-10hónap múlva jönnek az ajándékok. Tessék olyan politikusokra szavazni, akik nem a saját zsebüket nézik és nem acsarkodással töltik ki a ciklust, hanem keményen melóznak az országért. Egyébként, pont annyi megvonás van, hogy ne lázadjon fel komoly mennyiségő ember, minden marad a régiben. Gyurcsány és a multik válasza egyébként az, ha külföldi fizetést akarsz, menjél külföldre és akkor rájössz, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Engem a múzeumnál sokkal jobban bosszant a metró, a drága autópálya, az kormányzati negyed. a soksok korrupciós ügy.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.01.09. 07:14:21

Megpróbálok úgy válaszolni, hogy politikamentes legyen. Adva van egy nép amelyik évtizedeken keresztül a munkaereje árának csak egyrészét vitte haza, a többit az állam visszatartotta azzal, hogy majd azt ő osztja el. Ezért sok-sok olcsó dolgot (pl.ingyenes múzeumi belépőt) adok majd - mondta. És adta. Aztán egyszercsak jött egy rendszerváltozás, és az abból a pénzből épült ingatlanokat amit a népek nem vittek haza - mert az állam használta fel, pl. ingatlanokat (üdülőket, iskolákat, gyárakat, üzemeket, kórházakat stb.) épített - egy kisebbség megvásárolta viszonylag olcsón. És alkalmazta meg alkalmazza azokat akiknek nem jutott semmi, pedig az ő pénzükből is épültek ezek a valamik. És akkor az állam elkezdte emelni a szolgáltatások árait meg a beépített adókat mert nyugaton is ilyen árak vannak, de a fizetéseken nem sokat emelt, amikből a nép egyre nehezebben tudta kifizetni az emelt szolgáltatások árát, de még ingyen járhatott például múzeumba. Az állam nagyvonalúan kifizette helyette. Nem volt nagy pénz ez, nem jártak itt annyian múzeumba. Egyszercsak egy magát szocialistanak nevező kormány ezt is megszüntette. Naja, Bécsben is fizetni kell érte. Igaz, magasabb jövedelemből. Itt tartunk most. Azt mondod nyugaton dolgozni is kell érte. Kérdezz meg egy multinál dolgozót megdolgozik-e a közel minimálbéréért? Beszéltem nyugaton dolgozó magyarokkal. Egyáltalán nem volt akkora hajtás mint mi hisszük. A kommented utolsó bekezdésében írottakkal maximálisan egyetértek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.01.09. 07:29:27

Még valami. A külföldiek. Az a néhány külföldi is menjen ingyen. Nincs itt annyi, hogy a gatyánk is rámenne. De legalább ide elmehetne vasárnap az ember a gyerekekkel. Más már úgy sincsen, mindenhová pénz kell. Alulképzett, műveletlen ember ellopja a szobrokat, összefirkálja a falakat, összetöri a telefonfülkéket, vandál és rombol mindenütt. Mert agyilag ennyire futja. Egy ember szellemi fejlődésében picike szelet a művészet de biztos beépülhet valahová. Elmondok egy történetet. A kalózok megtámadtak egy hajót, a matrózokat foglyul ejtették, aztán szép sorban leöldösték. Az egyik fogoly a megmentett furulyájával furulyázgatott a fedélzeten várta sorsa beteljesülését. A kalózok körbeállták, először nevetgéltek, aztán egyre áhítatosabban hallgatták. Végül nem ölték meg, azért hogy továbbra is hallgathassák a furulyázását. :)

ferko 2008.01.09. 09:49:21

Én is mesélek egyet, mivel most jelent meg a második része a történetnek. Lusta Dick elutazott repülővel Fusimisi professzorhoz Japánba, egy találmány terveiért, ami megmenti az egérvilágot a macskáktól. Repülő lezuhant, Lusta Dick a denevérek közé került, akik ki akarták szívni a vérét. Utolsó kívánságaként tombitálni akart, ami olyan jól sikerült, hogy a denevér rablók nemcsak megsajnálták és nemcsak nem szívták ki a vérét, hanem barátjukká is fogadták! :) ui.: multinál dolgozom és nem keresek annyit, amennyit az osztrákoknál keresnék ilyen beosztásban.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.01.09. 20:06:39

Na látod a Te történeted is azt mutatja, hogy a művészet fontos az embernek.:) Ezért kéne ingyen adni ha már annyi mindent elvettek az emberektől.Hogy ne bunkósodjunk el teljesen. Hát persze, mert ők is alkalmazkodnak a magyar bérszinvonalhoz. Sajnos.:(
süti beállítások módosítása