HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A LED projekt vége

2018.11.17. 09:32 Morgó Medve

Befejeztem a lakás világításának korszerűsítését. Most van egy csomó hagyományos 60-as és 75-ös izzólámpám, amikkel úgy néz ki nem fogok tudni mit kezdeni, meg a remény hogy az egy év múlva esedékes elszámoló villanyszámlám lényegesen kisebb lesz. Ezt úgy kell érteni, hogy mivel a mostani éves különbözetem csak 9 ezer forint, várhatólag marad a havi átalány díjam is. Mivel azonban áttértem a kis fogyasztású lámpákra, jövő ilyenkorra tetemes visszatérítésre számíthatok.

Egyébként jól vagyok, bár van egy bölcsességfogam ami elég véletlenszerűen "zendít rá", aztán néhány óra múlva megszűnik, hogy aztán megint elkezdjen fájni. Tükörrel nem látszik rajta semmi, egyelőre nem tervezem a fogorvoshoz fordulást, bár már az sem ártana, régen jártam arrafelé.

Túl vagyok a traumán is amit a kommenelők okoztak. Hiába gondolok arra, hogy ez a 3 rosszindulatú megjegyzés még hibahatárnak is kevés több mint 1600 letöltés esetén. Azért az megnyugtat, hogy a jövőben az Index nem fog tallózni az írásaim között. Egyébként ez visszatartott attól is, hogy nagyobb lélegzetű dolgokba fogjak bele. Olyankor volt esélyem a szélesebb nyilvánosságra. És a belém kötőkre. Nem mintha az én kisebb olvasó táboromnál nem ügyelnék arra, hogy az írásaim korrektek legyenek, de a nagy számok törvénye alapján a "kekeckedésre" is nagyobb az esély. Jobb lesz így.

Szóval köszönöm jól vagyok, ezt kívánom minden olvasómnak is.

 

 

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3514377229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2018.11.17. 12:31:28

Nekünk a lakásban két izzó kivételével mindenhol LED izzó van. A havi átalány ennek ellenére alig csökkent.Igaz előtte pedig energia takarékos kompakt fénycsöveink voltak.
Ennek két oka van :a számítógép ami napi 10 órán át van bekapcsolt állapotban, és egy klasszikus képcsöves tv. Ez utóbbi 180 watt fogyasztású, ami szintén 10-12 órán keresztül van üzemben.
A fogadról: amikor az enyém is fájt az egyetemi fogorvos ( W.L) közölte velem fényes jó kedvében, hogy ő a saját szájában nem tűri meg ezt a fogat, hát még máséban különösen nem. Ripsz ropsz kikapta az enyémet.
Üdv és jó szerencsét

Morgó Medve 2018.11.18. 17:58:58

@vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgetések nem érdekelnek, akkor kapcsolom be ha valamilyen műsort meg akarok nézni. A számítógépet is igyekszem kevesebbet bekapcsolni. Így aztán nagyon bízom a saját rezsicsökkenésemben. Az egyetemi fogorvos nekem is kikapott néhány fogamat, még hallgató koromban. Később máshoz jártam, többekhez is.
süti beállítások módosítása