HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Apróságok

2018.10.12. 10:41 Morgó Medve

Érdekes dolog ez a televíziós műsorszerkesztés. Adva van egy 10 részes filmsorozat, amely a tízparancsolat köré csoportosul, leadnak belőle kettőt, ráadásul nem is a legjobbakat, aztán a következő héten már semmi. 5 hét alatt le lehetett volna tudni az egészet, de egyelőre mással foglalkoznak. Például szerdánként megy az elég langyos lengyel filmsorozat a Becsület ideje, erről nem lehet tudni hány részes, régebben azért jelezték azt is hogy hány részből áll a sorozat. Egyébként a lassan csordogáló cselekményt látva lehet akármennyi. Ráadásul a film végén mindig el is mondják miről szól a következő rész, nehogy már izgalmas legyen. Így még unalmasabb. 

Visszatérve a Tízparancsolatra az én emlékezetemben 2 epizód maradt meg, az amelyik a ne ölj és ne lopj parancsolatokhoz kötődnek. Bízom benne, hogy egyszer ezeket is láthatjuk.

Tegnap reggel elmentem megint egy bírósági tárgyalásra, legalább másfél éve nem voltam. Tudtam mire megyek, most került sor a határozathozatalra. Ilyenkor a forgatókönyv ismert, bevonul a bíróság, ezután a média képviselői az eszközökkel, itt tegnap 6 kamera is működött, de voltak fotósok is, végül az ügyész és a védők, a szabadlábon védekező vádlott valamint a hallgatóság.

Én egy dolog miatt mentem, hogy tanúja legyek annak amikor kimondják az elégé súlyos ítéleteket. Ez meg is történt. Mindkét fővádlott egy pisszenés nélkül vette tudomásul a 25 illetve 20 év fegyházbüntetést. A harmadrendű vádlott 2 évet kapott 3 évre felfüggesztve. A bűnügyben az elsőrendű vádlott az apa volt aki 10 éves korában megerőszakolta a saját lányát, ezt követően folyamatosan használta a felesége tudtával. Amikor a lány teherbe esett az újszülöttet megölték. Nem részletezem, borzasztó bűnök ezek. A lány a 2 évet az újszülött megölésében történt bűnsegédi közreműködése alapján kapta, egyébként ő a bűncselekmény sértettje is. Az ítélethirdetés után következett az alapos indoklás, majd véget ért a tárgyalás. Érdemes elolvasni a megyei újság tudósítását. Egy dologban úgy gondolom téved az újságíró, a feleség sem fogházban fogja tölteni a büntetését, hanem fegyházban.

És hogy a bűnnél maradjunk délután egy előadáson vettem részt, ahol Stohl András beszélt az 5 évvel ezelőtti esetéről, amiért 10 hónap fogházat kapott és amely felének leülése után szabadult. Én pályája elején nem nagyon kedveltem őt, bár tehetsége és munkabírása mindig tiszteletet ébresztett bennem. Most a róla alkotott kép sokat javult a szememben, úgy látszik egy ilyen személyes beszélgetés sokat tud lendíteni egy ember megítélésben A beszélgetésre (mert kérdezni is lehetett, kérdeztek is sokan) a legújabb Bűnmegelőzési Szabadegyetem keretében került sor melynek tematikája a "Bűn és bűnhődés" köré csoportosul.

A következő előadó Ambrus Attila, a Viszkis lesz, kíváncsian várom azt is. Egyébként jól vagyok, örülök ezeknek a kellemes őszi napoknak. Igyekszem kihasználni, nem a lakásban kuksolni. Ennek is tudható be a kissé késedelmes jelentkezésem.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr814297213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása