HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A jó birkapörkölt titka

2018.10.03. 15:15 Morgó Medve

Azt hiszem megtaláltam a jó birkapörkölt titkát. Tulajdonképpen nem nagy dolog, a lényeg, hogy nem kell vacakolni vele, hogy van-e rajta faggyú vagy nincs, meg kell mosni és bele kell dobálni a lábasba amikor a hagyma már megdinsztelődött és még a piros paprika sem égett meg. Tudom, hogy brutálisan hangzik de én esküszöm erre a módszerre. Kicsit kavargassuk ebben az állapotában, engedjük fel bő vízzel, tegyünk bele elegendő mennyiségű piros aranyat és gulyáskrémet, paprikát, paradicsomot. Nekem ezen utóbbi kettő nem volt itthon, volt viszont üveges lecsó, az is megtette.

Ami nyűgös a főzés, ugyanis legalább 4 órát kell főzni. Természetesen közben lelkesen kell kavargatni. Úgy a harmadik óra végén már arra gondoltam ennyi idő alatt megjártam volna Debrecent is, hozzánk legközelebb ott lehet birkapörköltet enni. Az ingyen utazással ez nem is a valóságtól elrugaszkodott ötlet. Viszont az itthoni 4 órás főzés nagy előnye, hogy legalább 3 napig lehet rájárni, ugyanis két kiló hússal vágtam neki eme gasztronómiai vállalkozásnak. Egy kiló hússal én nem fogok 4 órát birkát kavargatni. Szóval két kilónál már rentábilisabb a dolog.

Így aztán ma is birkapörkölt volt az ebéd. Igaz, kicsit kevés hússal, mert elszámítottam magam mikor betettem egy adagot a mikróba, viszont szaft volt bőven, úgy gondoltam jó ez így, mindegy hogy most eszem meg a szaftot vagy a végén amikor már elfogyott a hús. Volt már rá példa. Egy csirkepörkölt szaftját simán kiöntöm, de ezét nem. Emlékszem képes voltam krumplit főzni a megmaradt szafthoz.

Egyébként most volt igazán finom és puha a hús. Tegnap ugyanis úgy a harmadik óra táján már nagyon éhes voltam, megebédeltem. Volt minden, Unicum, vörös bor, főtt krumpli és persze a birkapörkölt. Ami még egy kicsit rágós volt. de jól esett. Reggel 4-kor reggeliztem, azóta csak egy kávét ittam, tényleg nagyon éhes voltam már. Ma viszont megvolt ugyanez, csak már puhára főve. 

Holnap megint birkapörkölt lesz, ezt már nem én főzöm, kirándulni megyek, ott kapom majd. Majd beszámolok róla milyen volt.   

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7614279391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása