HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy érdekes Flah mob Kalinyingrádból

2018.09.07. 10:59 Morgó Medve

Nem divat már a Flash mob, legalábbis én már nem nagyon találkozom vele. Írhatnék Villámcsődületet is, de nem írok, mert szerintem nem fedi le teljesen az angol elnevezést. Ebbe a mostaniba is véletlenül futottam bele, de mivel tetszett úgy gondolom megosztom olvasóimmal is. Maga a Flash mob is érdekes, de érdekesebb ami a "háttérben" látszik. De előbb nézzük meg, aztán majd elmondom. A hirdetést az elején át lehet ugrani:

https://www.youtube.com/watch?v=b8nvPjKMDh0

Először is hallunk egy mindenki, vagy legalábbis sokak által ismert orosz népdalt, amit kulturált külsejű, ízlésesen és divatosan öltözött, fodrász által karbantartott frizurájú, kiegyensúlyozottnak tűnő férfiak és nők énekelnek. Mindez igaz az idősekre és fiatalokra is. Aztán megragadott az árubőség. Aki 30 évvel ezelőtt megfordult a Szovjetunióban, tudja mire gondolok. Az üres polcokra, a 30 méter hosszú polcokon sorakozó hal- és egyéb konzervekre. Meg a húsboltokban sorban álló asszonyokra, akiknek fél élete sorbanállással telt el. Aztán érdekes volt számomra a rengeteg akció, leárazás. Az egész üzletben más sem érződik csak vegyél, minél többet, fogyassz. Hogy minden van, és minden eladó.

Tipikus a biztonsági őr, aki látja a csődületet riasztja a társait, nehogy már valaki lopásra adja a fejét. Aztán a szokásos fellépés, hogy ez egy bolt, nincs itt helye semmiféle éneklésnek, menjen mindenki a dolgára. Aztán jön a meglepetés mikor ő is beáll énekelni.

Persze tudom, hogy akiket látunk az az orosz lakosságnak egy bizonyos kis szelete, a módosabbak. Ez a földi Kánaán nem mindenki számára létezik. Az itteni árubőség csak a módosabbak részére van kirakva, ők is vásárolnak itt. Úgy gondolom a középosztály még belefér. 

Ezek jutottak eszembe miközben néztem a videót, gondoltam leírom. 

Egyébként a cimborák már Selmec felé tartanak, ma lesz a minden évben megrendezett Selmeci Szalamander Selmecbányán. Én idén sem megyek, remélem jövőre meg tudom majd oldani. Itt megnézhetünk 2 videót eme nemes eseményről:

https://www.youtube.com/watch?v=_GfIqMZM7s0

https://www.youtube.com/watch?v=-MI42MdNpqA&t=2s

2 komment

Címkék: Hagyományok Orosz és szovjet témák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5014227491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.09.07. 18:35:54

Már régebben láttam ezt a flashmobot, de mondhatom, a legjobbak közt van, legalábbis az én "listámon".
Jó az egésznek a koreográfiája, például hogy attól kezdve lesz felszabadult a vásárlóközönség, amikor az őr, aki addig "hagyják abba" szöveggel akarja látszólag feloszlatni a két éneklő fiatalt, egyszercsak kiereszti a hangját. :)

Morgó Medve 2018.09.08. 16:25:22

@exbikfic: Örülök, hogy tetszett, nálam is "dobogós" helyezése van. :)
süti beállítások módosítása