HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kulcskeresés 1.

2006.12.12. 22:12 Morgó Medve

Hajaj, most vettem észre, hogy tegnapra igértem egy régi történetet a buszon való keresgélésről. Hát bocsánat, de annyi dolog van itt mostanság, hogy azt sem tudom hol áll a fejem. Na mindegy majd kipihenjük magunkat a két ünnep között amikor nagyjából leáll az ország. Hát mi is történt úgy jó 12 éve?

Görögországban nyaralatunk ugy 2 hetet egy Aspravolta nevű bájos kis településen. A sógor családostul meg mi is hárman, asszony, gyerek meg én. Már a dolog is jól kezdődött.

Pestről indult a busz a Felvonulási térről délután 4 órakor. Éngem a sógor kivitt negyed 4-re a térre kb. egy teherautónyi cuccal mivel csak egy kocsink volt, az övé. Azután ő hazament Budára azzal, hogy majd taxival jönnek vissza mire be kel pakolni meg szállni a buszba. Oké, mondom én, addig elüldögélek itt. Szépen sütött a késő délutáni nap, hátamat nekitámasztottam valami testesebb darabnak, talán 2 egymásra rakott bőröndnek és gondtalan sütkérezésbe kezdtem. 10 perc múlva ez a gondtalanság érzés némileg csökkent, 20 perc múlva meg már egyre idegesebben nézegettem az órámra. Aztán újabb 10 perc múlva még idegesebben, immáron sétálgatva és nyújtogatva a nyakam a Hősök tere felé mikor jönnek már. Hát nem jöttek. Jött viszont a busz amire fel lehetett szállni. Az emberek boldog mosollyal pakolták be bőröndjeiket a busz alján lévő csomagtartókba én meg nem tudtam eldönteni mi a fenét is csináljak? Elkezdjem hordani a cuccokat a tőlem 200 méterre lévő buszba, kitéve a földön heverő ingóságainkat annak, hogy amig én cipekedem addig a többit ellopják? Vágy várjam ott őket amíg megjönnek? Először tanácstalan voltam csak toporogtam, végül megkértem 2 ott bámészkodó lányt ugyan vigyázzanak már a cuccaimra. És elkezdtem szépen több menetben hordani mindazon szükséges dolgokat amikről azt hittük nélkülözhetetlenek lesznek egy 2 hetes Görögországi nyaralás során. Egyre máig pontosan emlékszem, egy bilire. A kisebb gyerek is volt már vagy 3 éves de bilit vinnünk kellett. Nagyjából a felét el is hordtam amikor megérkezett a felmentő sereg, a sógorék négyen meg a feleségem a fiammal. Innen már gyerekjáték volt a bepakolás.

Most látom, hogy megírtam egy szép adagot, ha többet írok kockáztatom, hogy neki sem kezd a nyájas Morgómedve olvasó, igy aztán itt most megállnék, és holnap folytatom majd. Vagy holnapután. :) De folytatni fogom. :)

10 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr585181321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bALEKINA 2006.12.13. 09:17:40

Ez a csomagolás tényleg nem egy egyszerű dolog. Emlékszem mikor még a szüleim vittek gyerekként nyaralni, már két nappal az indulás előtt édesanyám elkezdte a heverőre pakolni a holmikat, amiket magunkkal kell vinnünk. Persze a felét se használtuk. :) Főleg akkor volt vicces a dolog, mikor a még Csehszlovákiából vásárolt hatalmas ezerkilós sátorral mentünk túrázni. A Trabantba bepakolta édesapám a sátrat, a kemping gázt, kemping asztalt és székeket, hálózsákokat, plédeket, úszó matracot (ha vízpartra mentünk), úszógumikat, ruhákat és egy sült csirkét. Nem is tudom, hogy sikerült ezt mind bepakolni. De soha nem volt hiány semmiből az biztos. :D Én a főiskolai haza-hazajárás és selmeci kirándulás és testvér iskolákba történő látogatások stb. alkalmával iszonyatos rutint szereztem a pakolásban. Két perc alatt összepakolok, bárhova is készülök. :)

bALEKINA 2006.12.13. 09:19:07

Bocsánat, hogy nem igazi véleményt írok, de az írások olvasása közben mindig valami élmény jut az eszembe, amit meg szeretnék osztani.. :)

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2006.12.13. 12:49:04

Várom a folytatást, siessss! Léccccci, lécccci, lécccci

gigi1976 2006.12.13. 21:00:57

Szerintem a bili azért kellett, mert egy alig 3 éves gyerek épp hogy leszokott a pelusról és a wc még kicsit nagy neki :-). Bár lehet, hogy hasznosabb lett volna egy wc-szűkítő, de azért a bili sem felesleges. Egyébként pakolni én is az egyetemi évek alatt tanultam meg, emlékezetesek a "zoknibefőttek", amikor az üres befőttes üvegbe pakoltam a koszos zoknit, hogy minél kevesebb helyet foglaljon a házizsákban.

bikfic 2006.12.13. 23:10:24

Namostan ha ebből rendszer lesz, hogy négy soványka bekezdés után azt hiszed, megunja az olvasó és mindig abbahagyod, amikor már kezdődne a cselekmény, akkor tényleg meg fogja unni az olvasó és nem jön vissza holnap a folytatásért. Csak úgy mondom. Mint öreg blogróka. Egyébként én is az egyetemi évek alatt lettem profi a csomagolásban. Eleinte élveztem, de később megutáltam, mert annyit, de annyit csomagoltam már. :(((

kanga 2006.12.14. 00:28:37

Szerintem nem számit a történet hosszúsága és valóban jobb befejezni egy megkezdettet (kivéve, ha nincs időd bevégezni). Pakolás utazáshoz: pl. szerintem egy nőnek (mert mi más dolgokat viszünk:) 3 napra is annyit kell vinnie, mint 6 hétre:) Egyébként én is túlpakolós tipus vagyok, mert jó körülvenni magamat a megszokott dolgokkal. Rossz szokás..

Klarissz 2006.12.14. 19:20:15

Kedves Morgómedve blogtárs! Nem kaptál Te véletlenül virgácsot a Mikulástól? Most rászolgáltál! Hát illik váratni a kedves olvasót, aki kíváncsian várja a beígért folytatást? Irgum-burgum

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.14. 23:29:15

Ne haragudjatok, tényleg tudom, hogy megigértem, nem is szeretnék elveszíteni egy olvasót sem, de rengeteg dolgom van, hulla fáradtan meg nem lehet jó írást írni. Most értem haza az egyetemről. Holnap reggel megirom a folytatást és bocsánat! :)

Ismeretlen_26298 2006.12.15. 00:15:10

Megírtam.:) Igazatok van, virgácsot érdemelnék.:) A pakolásssal kapcsolatban nekem is van véleményem, holnap leírom. Jó éjszakát ha baglyoskodna valaki.:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.15. 18:13:14

Hát van a dolognak egy tanulsága: a jövőben ha nem tudom másnap folytatni nem tördelem részekre, olyan hosszú lesz amilyen lesz, akit érdekel, egyszer úgyis végigolvassa. Köszönöm jobbító észrevételeiteket. És mégegyszer elnézést kérek. bALEKINÁNAK irom, hogy én örülök annak is ha nem véleményt ír hanem kiegészíti a történetet. A csomagolásról:nekem van egy un. univerzális listám. Ezen szerepel a fürdőnadrágtól kezdve a télikabátig minden. Aztán mindig egy "al-listát" készítek amikor utazom valahová. Tehát júliusban nem viszek Görögbe télikabátot.:)) Télen viszont nem viszek szalmakalapot. :)
süti beállítások módosítása