HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Last minute lehetőség Siófokra

2014.07.02. 20:44 Morgó Medve

Hát nagyot változott a világ. Két napja kaptam egy egyetemi körlevelet, hogy az utolsó pillanatban még benevezhetnék Siófokra az egyetemi üdülőbe. Más forrásból is tudom, hogy nincs elég jelentkező, így elég nehéz feltölteni a helyeket. Azért nem mindig volt ez így. 

Emlékszem hogy ment ez a szocialista időkben. Az üdülés lehetőségek elosztása az egyik úgynevezett üvegteremben történt, ahol megjelent minden szakszervezeti alapszervezet képviselője. Már nem emlékszem, hogy az üdülési felelősök vagy a titkárok voltak-e ott, szerintem az utóbbiak, mert én is gyakran részt vettem, pedig én titkár voltam. Gondolom azért is ők voltak ott, hogy minél magasabb szinten legyen a tagság képviselve. Egy titkárnak azért erősebb volt az érdekérvényesítő képessége mint egy alapszervezeti üdülési felelősnek. A legnagyobb harc ezekért a siófoki helyekért volt. Itt kellett nagyon észnél lenni, hogy az alapszervezet nehogy hátrányt szenvedjen másokkal szemben, mert akkor nehéz lett volna a tagok elé állni. Az előbb azt írtam, hogy harc volt, ami igaz, viszont valahogy mindenki elégedetten távozott az osztozkodás végén. Az emberek engedtek is ha úgy adódott, tehát ez nem egy kíméletlen harc volt. Ma már valószínűleg nem tudnánk ilyen szellemben osztozkodni. 25 év telt el, ma már mások az egymás közötti viszonyok is. De ahogy elnézem ma már nem is kell harcolni. Sőt meglehetősen nehéz lehet feltölteni ezeket a helyeket. A mostani Last minute estében már hívogató fényképek is érkeztek a levéllel együtt.

Egyébként szolid hely ez a mi siófoki üdülőnk. Mikor a gyerek kicsi volt mi is voltunk egyszer. A szállással semmi bajom nem volt, egyedül az zavart, hogy minden nagyon drága volt. A strandon is, az éttermekben is. Úgy voltam vele mint Márkus László a fotellel, amiről nem tudta eldönteni, hogy mi kerül rajta 7.200 forintba? Csak én a rántott hússal meg a fagylalttal voltam így. Csodálatos kabarétréfa, klasszikus ma már, itt megnézhető:

 

Hogy miért nem akarnak ma már az emberek Siófokra menni üdülni? Nem tudom. Valószínűleg vannak akik ma már drágább helyekre mennek és valószínűleg sokan lehetnek akik már Siófokot sem engedhetik meg maguknak. Nem is a szállásra gondolok, az végül is nem drága, hanem inkább a környezet árszínvonalára. A fagylaltra és lángosra a strandon, a strandbelépőre, az üdítő italokra, az éttermi árakra. Én azóta sem nyaraltam a Balatonon mert annyi pénzünk soha nem volt, hogy szemrebbenés nélkül fizessem ki a nassolni valókat, az édességeket, a drága éttermi ebédeket, még ha vissza is fogta magát az ember. Jó volt nekünk Hajdúszoboszló is a főspedes ellátással. Korábban erről is írtam, itt olvasható.

A szociológus kollégák viszont kiadhatnák szakdolgozati témaként valami ilyesmit, hogy "A miskolci egyetem alkalmazottainak üdülési szokásai és ezek meghatározó elemei régen és most". Biztos, hogy alaposan elolvasnám, mert kíváncsi vagyok miért is kell ma lasszóval fogdosni az üdülőket a siófoki üdülőnkbe. Oda, ahol akkora harc folyt minden egyes ágyért. Mint írtam ez volt a legkurrensebb, ez után jött Hajdúszoboszló, végezetül pedig a kollégiumok zárták a sort.

 

 

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr666468697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.07.03. 19:38:15

Mi kétszer voltunk ebben a házban. Először vittünk magunkkal otthonról lesütött húsokat, meg nem romlandó ételeket, hogy ott ne kelljen sok mindent vásárolni. Mi már akkor voltunk amikor a nem messze lévő egyik vállalati üdülőben mar felmondták az ottani ebéd lehetőséget néhány nagyszájú hőbörgő miatt, azzal hogy nem kötelező náluk ebédelni. Másodszor már nem vittünk semmit, de az hogy minden nap ki kellett menni a boltba a reggelihez meg a vacsorához bevásárolni, az már fárasztó volt.
Aki pedig az udvaron lévő pavilonban kapott helyet az biztos hogy többet nem jelentkezett. Volt egy ismerősöm aki ott lakott, éjszakára nyitva hagyták az ajtót a meleg miatt, reggelre minden mozdíthatók elloptak tőlük.
A másik pedig az ár: igen drága a semmiért.
Az ebédet mindig a strandon vettük meg. A belépővel ügyeskedtünk, mert egy ember bement a pénztárnál, a többiek meg átsétáltak a szabad strandról áttolták a matracot.
Többen voltak az egyetemről esetenként, de nekem ebből elegem lett. Nem elég hogy otthon is találkoztam velük, ott is csak a munkahelyi pletykák mentek.
Az nem üdülés, hogy vásároljuk a kaját, mosogassunk, nézzük egymás ismert arcait.
Azóta csak olyan helyekre mentünk ahol biztosan nem találkoztunk miskolciakkal: Sopronba,Hévízre.
Hévíz kicsivel többe került, de jól éreztük magunkat például az egyik szállodában, nem volt más dolgunk csak az hogy tényleg nyaraljunk. Mindennel kiszolgáltak, a hotel kertjében volt uszoda, a belső medencében a tó vizével feltöltött medence, svédasztalos reggeli, vacsora, délben egy tál finom leves, őrzött mélygarázs.
Sopronban hasonló volt a kiszolgálás.
Hévízen eddig háromszor voltunk, Sopronban kétszer a hotel Lővérben, minden estben nagyon kellemes öt napot töltöttünk el.
A legutolsó soproni nyaraláskor kellemes meglepetésként ért, hogy az egyik buszmegállóban találkoztunk egy svédországi magyar hölggyel, aki a Bányamérnöki karról több embert is ismert, és érdeklődött róluk.

Morgó Medve 2014.07.05. 21:17:00

@vajgerpeti: Mi az udvari pavilonban voltunk, ki lehetett bírni. Igaz, mi éjszakára is bezártuk az ajtót. :) Egy kicsit nekem is szokatlan volt, hogy mindenki ismert mindenkit, de aztán 1-2 nap múlva megszoktuk, Peti fiam végig látogatott minden családot, jól érezte magát a sok ember között. Viszont a drágaság miatt nem mentünk többet. Hajdúszoboszló lett a konstans helyünk.

vajgerpeti 2014.07.07. 15:12:50

Öreg Cimborám!
Nem ehhez tartozik, de meglepődtem amikor a..@gmail.com levelező portálon megjelent a fenti válaszod:
Valamit varázsoltál??

Morgó Medve 2014.07.08. 06:53:38

Ez engem is meglepett. :)
Ezek szerint ha a kommentelésnél a "Válasz erre"-re klikkelek elküldi emailben is. Nem rossz megoldás. Ilyen a freeblog-on nem volt. :)
süti beállítások módosítása