HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Fasírt

2015.03.31. 14:02 Morgó Medve

Jó lenne már egyszer igazi, házi fasírtot enni. Eszem én időnként fasírtot, leginkább fogadásokon, olyan kis apró golyókat, meg ott is ahol kelkáposztát szoktam enni, igaz, azt pörkölttel kérem, de desszertként mindig megeszem egy fasírtot is. Ez egy kicsit testesebb mint amiket fogadásokon adnak, nincs is semmi baj vele, csak nem olyan mint amilyeneket mi csináltunk házasságunk kezdeti szakaszaiban. Akkoriban megvettük a húst, megdaráltuk a saját húsdarálónkon, megfűszereztük, tettünk hozzá egy kevés zsemlét és kisütöttük. Most viszont a darált hús az ami miatt csak vágyakozom a jó házi fasírt után.

Az az igazság, hogy a húsdaráló megvan még, csak nagyon alaposan ki kellene mosni mivel legalább 30 éve nem volt használva, ahhoz meg nem sok kedvem van. Megdaráltathatná az ember a kiválasztott lapocka darabot a hentessel is, de az az igazság, hogy nem bízom bennük. Régen az volt a gyakorlat, hogy a hentesek bekészítettek mindenféle nyesedéket a darálóba meg mellé, ahol nem látja meg a vevő, aztán a kiválasztott lapocka darab meg visszakerül a pultra. Persze, lehet, hogy ez csak a szocializmusban volt így és ma már ilyesmi nem fordul elő, azonban a bizalom oda lett, tehát nem szívesen daráltatok a hentesekkel. De nem szívesen veszek előre megdarált és csomagolt húsokat sem. Pontosan azért mert nem tudom miből darálták. Így aztán hetek óta csak ábrándozom a finom, saját sütésű fasírtról. Illetve ez így volt idáig, most viszont mire idáig értem az írással döntöttem: mégiscsak kimosom azt a húsdarálót. Eltart majd egy darabig, mert be is áztatom, de meg fogja érni. Igazi színhúsból sül majd az a fasírt. Majd megírom milyen volt.

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr327323370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drsztj 2015.04.08. 15:22:56

Nekem Latrán Béla jutott eszembe...

Morgó Medve 2015.04.08. 21:27:21

@drsztj: Őszintén szólva, nekem is, ha megnézem a címet.:) A többiek számára írom, hogy fasírt egy jó humorú évfolyamtársam volt, ilyen néven írt az egyetemi újságba is. :)
süti beállítások módosítása